Det lirades två matcher igår:

 

TORSDAG 22/10

7B

Menisken IF – Slottsskogen/Godhem IF 4-0 (0-0)

Direkt avgörande match på Heden 3 om en plast i sexan 2021! Trean Menisken var tvungen att besegra tvåan Slottsskogen/Godhem för att smita förbi att ta den andra direktplatsen. Efter en mållös första halvlek så kan MIF ta ledningen i andra genom Eric Kollberg Johansson. Lite senare kommer även 2-0 (målskytt Robin Wickins). I slutet kan även Menisken ställa om och göra både 3-0 (Sermed Reda Taki) och 4-0 (Simon de Vries)! 

Meniskens kulturbärare Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Direkt avgörande match mot SG/97 om vilka som tar sista direktplatsen. Mycket psykologi där vi är väl det laget som har minst att förlora och SG mycket att förlora. Vi pratade om att för första gången den här säsongen ligga lågt i försvaret och inte gå på samma nitar som mot Solängen. Ganska jämn första halvlek där vi börjar rätt bra men SG tar över mer och mer. Dock känns det inte superfarligt någon gång verken åt ena eller andra hållet. De har några hörnor och frisparkar och vi har några halvchanser. I halvlek pratar vi om att ha tålamod och spela på som i första och att chanserna förr eller senare kommer att dyka upp. Efter en lite stund in får vi en hörna som Eric drar hårt mot första stolpen och deras målvakt tappar in. Jubel utbryter och samtidigt agerar SG mer och mer nervöst. Efter ett bra anfall med fina kombinationer kommer även 2-0 via Robin Wickins. SG måste nu gå fram mer och mer och närmast är de på en hörna som jag lyckas rädda på mållinjen. Det blir mer ytor för våra vassa anfallare att kontra på Sermed kommer ren och chippar läckert in 3-0 och precis innan domaren blåser spelar Sermed fram Simon till 4-0. Med den här truppen kommer vi naturligtvis tacka ja till 6:an (det är skillnad när man kommer 4 och är 15 poäng efter täten. Som tidigare år) Vi är glada för en väl genomförd säsong och samtidigt lider vi såklart med SG97 som har gjort en super säsong de också och verkligen var värda att gå upp.” 

SG:s Patrik Salomonsson hade följande att säga om förlusten:

”Lite svårt att säga vad som inte fungerade hos oss idag då detta var första matchen för min del pga studier på annan ort men min generella uppfattning är att det var en relativt jämn match med problem för båda lagen att komma in i sista tredjedelen. Många fasta situationer där det kändes som båda lagen hotade mest på. Menisken fick in en och matchen gick i deras favör. Så stort grattis till Menisken och förhoppningsvis kan SG dela vägen upp till sexan genom kval!”

Menisken alltså upp i sexan för första gången någonsin! Stort grattis från bloggen!

SG får hoppas att Ytterby eller Stenkullen vinner sin grupp i kvalet till division 3 vilket i så fall skulle betyda att treorna i sjuorna får chansen att kvala sig upp. 

 

Bergsjön SK – Proletären FF 1-4 (0-0)

PFF har haft en tung säsong men fick iallafall med sig en seger igår. På bortaplan på Bergsjövallen blev det till slut 4-1 mot Bergsjön SK. Det var mållöst efter första 45 men tidigt i andra kunde BSK ta ledningen när Abdullahi Adani Barre satte en straff . Efter det kunde dock Proletären vända och det var Abdul Aziz Alsayed Ahmad som låg bakom allt! Han började med att kvittera på frispark strax efter hemmalagets ledningsmål. I mitten av andra får sen BSK en spelare utvisad och med kvarten kvar gjorde Ahmad även 2-1.I matchens sista minuter satte Ahmad också 3-1 och 4-1 och blev alltså fyramålsskytt

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om segern:

”Första halvlek var jämn och tycker vi hade ett litet övertag men det står 0-0 i halvlek, i andra får dom tidigt en straff vilket dom gör till 1-0. Efter det reagerar vi starkt och får hyfsat snabbt 1-1. Efter ett andra gult till en av deras spelare höjer vi tempot och sätter 2-1. Sista fem minuterna lyckas vi även kontra in 3-1 och 4-1. Samtliga 4 mål görs av Abdul Ahmad.”

BSK är färdigspelade och är sjua i tabellen.

Åttan Proletären har en match kvar och den avslutar hela 7B-säsongen. Nu på söndag möter PFF Käringöns FC och seger där för det röda laget så går de om just Bergsjön SK och slutar sjua. 

 

/Rasta