Igår avslutades kvalet till division 3!

 

LÖRDAG 24/10

Grupp 8

Ytterby IS – Högsäters GF 2-1 (0-0)

Ytterby toppade grupp 8 inför sista matchen och hade alltså allt i egna händer. Seger hemma mot Högsäter och laget var tillbaka i division 3 (som man åkte ur 2016). Det blev dock inga mål på Ytterns IP under de första 45 minuterna och det var 0-0 en kvart in i andra också. Sen fick hemmapubliken något att jubla över då Joakim Thornberg satte 1-0 för YIS. Det dröjde dock inte så länge innan Högsäter kvitterade. Ytterby tog dock det säkra före det osäkra och Sebastian Strömqvist skickade in 2-1 för Ytterby och det skulle visa sig bli segermålet!

Ytterbys kapten Tobias Sanne sa så här om segern och uppflyttningen:

”Ja, det är otroligt skönt att avsluta en konstig säsong på det här sättet. Vi gör kanske inte vår bästa match under säsongen men vad gör det. Roligt att få vara med det här laget de här två senaste åren och tillsammans plocka upp Ytterby. Det är även roligt att Romelanda får chansen att kvala så lycka till!”

Bilder från matchen hittas på YIS hemsida HÄR, och bloggen har även lånat bilden till inlägget från klubbens hemsida. 

En riktigt imponerande säsong för Ytterby fick alltså krönas med ett lyckat kval upp till trean! Stort grattis från bloggen!

 

Stenkullen GoIK – Trollhättans FK 3-0 (1-0)

Stenkullen låg trea inför sista matchen men mötte tvåan Trollhättan. Seger samtidigt som Ytterby inte vann sin match så skulle det finnas en chans för fortsatt division 3-spel för Stenkullen! Laget fick också en kanonstart när Alexander Da Cruz satte 1-0 redan i tredje minuten! Det blev dock inga fler mål innan paus och det dröjde en bit in i andra innan Tobias Hansson nickade in 2-0. Strax efter kom även 3-0 (Henrik Forsberg) och det blev slutresultatet.

Stenkullens Nicklas Westman sa så här om matchen:

”Snöpligt får jag väl kalla det. Vi gör en kanonmatch idag men vi föll på mållinjen när vi släppte in 1-1 i 95:e minuten matchen innan. Vi hade nog haft lite mer att ge nästa säsong i trean men Ytterby är ett duktigt, ungt och hungrigt lag som förtjänade sin gruppseger. Stenkullen laddar redan om för en omgång i lokalfyran igen!”

Hade matchen mellan Ytterby och Högsäter slutat 1-1 så hade faktiskt Stenkullen vunnit gruppen på fler gjorda mål (6 mot 5) före Ytterby! Nu blev det alltså inte så och Stenkullen slutade tvåa i gruppen och får helt enkelt återvända till division 4-spel nästa säsong. 

 

Grupp 9

Landvetter IS – IFK Björkö 2-2 (0-1)

En ren gruppfinal i grupp 9 mellan de två lagen från Göteborgs lokalfotboll. Då hemmalaget Landvetter hade bättre målskillnad inför matchen skulle de klara sig på ett kryss. Det var dock gästerna från norra skärgården som öppnade målskyttet när Erik Alexandersson satte 1-0 en stund innan paus. I det läget var Björkö i trean (i så fall för första gången någonsin!). En dryg kvart in i andra kom sen kvitteringen (Albin Gustavsson) och med tio kvar kom även 2-1 för LIS (Gustavsson igen)! Björkö gav sig inte och in på stopptid satte Joakim Jansson 2-2 men det hanns inte med några fler mål.

Björkös tränare Patrik Witting Lännholm sa så här om matchen:

”Idag visste vi att det skulle bli till att kriga utav helvete och jävlar vad vi gjorde det Vi fick ett tungt avbrott efter ca fem då Pontus och Jimmy skallar ihop och Pontus får uppsöka sjukhus och sy. Jimmy får spela med ett stort bandage. Landvetter börjar som planerat med högt spel och tar kommandot. Vi klarar det bra och äter oss in i matchen. Gör 0-1 genom Alexandersson efter en period men en del bra omställningar. Börjar bra i andra men får kapitulera till slut och 1-1. Landvetter får känning och trycker ner oss en period och får tillslut utdelning 2-1. Med ca 6-7 minuter kvar får vi in 2-2 och försöker att gå för 3 poäng. Räcker inte riktigt idag, men om våra tre ribbträffar studsat annorlunda så vet e fan. Grattis till Landvetter och stort lycka till. Känns som förlust nu , men vi har gjort en grym säsong och krigat och kämpat som faan. Obesegrade de sista 8 matcher STOR eloge till hela truppen. Nu tar vi nya tag inför 2021! Vill även tillägga att denna säsong är den bästa resultatmässigt och placeringsmässigt den bästa i Björkös 95-åriga historia. Stor jävla kred till killarna!”

LIS matchrapport hittas HÄR och bilden här ovanför är lånad från LIS Twitterkonto. 

Landvetter behöll alltså sin status som division 3-lag och Björkö får ta nya tag i fyran nästa säsong. Grattis till Landvetter!

 

Båda kvalgrupperna vanns alltså av lag från Göteborgsfotbollen och så här påverkar det serierna längre ner:

 

Treorna i division 5 kommer att mötas om EN plats i fyran 2021. Det blir alltså 5A-trean Romelanda UF som ställs mot 5B-trean Mossens BK. I skrivande stund oklart när de matcherna drar igång. 

 

Tvåorna i sexorna, Inter Linné IF (6A), Neutrala IF (6B) och Azalea BK (6C) kommer nu att spela om TVÅ platser i femman 2021. Spelschemat ser ut så här med start nästa helg:

 

Treorna i de tre division 7-serierna kommer också få chansen att fightas om EN plats i sexan 2021. Det var dramatiskt i alla sjuorna och de lagen som gör upp om det är Göteborgs City FF (7A), Slottsskogen/Godhem IF (7B) och Fotö GoIF (7C). Bloggen har inga datum i nuläget på när de kvalmatcherna börjar. 

 

/Rasta