Nu i helgen avslutades alla tre sjuorna och så här gick det:

 

LÖRDAG 24/10

7A

Gunnared KIF – Angered SK 1-2 (0-1)

Det var spännande in i det sista i 7A. Angered var trea inför sista matchen men lagen framför var redan färdigspelade så förutsättningarna var klara inför mötet med Gunnared. Seger betydde serieseger och kryss betydde en andraplats och i båda fallen skulle ASK vara klara för division 6 2021. Det såg bra ut i paus då ASK ledde med 1-0 efter mål av Bile Diiriye. Med mindre än tio minuter kvar av matchen nickar dock Bilal Madoun in 1-1 för Gunnared. Krysset räcker fortfarande för uppflyttning men Angered ville mer och i sista minuten skickar Mohamed Ali in segermålet!

Gunnareds tränare Christopher Nordlinder Zimmerman sa så här om matchen:

”Riktigt rolig match då Angered SK hade allting att spela för och vi ingenting. Angered SK har haft väldigt mycket respekt för oss hela säsongen då vi tränar på samma ställe, så de vet vilka vi är. Tyvärr åker vi på en tidig skada i matchen vilket gör att vi behöver göra några byten. Angered SK gör 0-1 och det står sig halvleken ut. Andra halvlek gör vi lite förändringar och matchbilden förändras. Angered börjar bli skakiga och tillslut lyckas vi få in 1-1. Angered fortfarande klara för uppflyttning men det blir otroligt darrigt i slutet och det märks av. Sista sparken i matchen gör Angered SK 1-2 på en frispark. Väldigt jämn och bra match. Grattis till Angered SK som går ut denna divisionen som seriesegrare, utan tvekan helt rättvist också. Önskar de lycka till i fortsättning! Forza Angered!”

Angered alltså seriesegrare i 7A (bilden till inlägget är lånat från bloggens Facebookgrupp). Stort grattis!

Gunnared slutade sjua.

 

7C

Fotö GoIF – Geesguud UF 4-4 (1-1)

Spännande avslutande match då båda lagen var inblandade i kampen om uppflyttning. Fotö var trea inför sista matchen och seger hade betytt att de klev förbi tvåan Kareby (som redan spelat klart). Geesguud var femma men seger hade gjort att de gått förbi Fotö upp på en tredjeplats (en placering som alltså visade sig leda till kvalspel till sexan). Det skulle bli en riktigt svängig match på gräset på Fotö. Hemmalagets vane målskytt Mikael Beckius satte 1-0 efter dryga tjugo spelade men Geesguud svarade med en kvittering genom Qasim Sayid-Ali Hurie innan pausvilan. Fotö kopplade sen greppet om matchen i början av andra genom mål av rutinerade brödraduon Georg Gustavsson (född 1972) och Alberth Gustavsson (född 1976). Geesguud svarade dock med två raka mål av Yahye Bashir Abdi och Abdifatah Abdulkadir Khayre och det var oavgjort inför sista 25. Med bara sju minuter kvar av ordinarie tid kom sen 4-3 för gästerna när Xasan Nuur hittade rätt. Matche skulle dock sluta 4-4 efter att Georg Gustavsson gjorde sitt andra mål för dagen i 91:a minuten! Det var även ett lite turbulent på slutet då Geesguud fick tre röda kort (alla för två gula) under matchens sista två ordinarie minuter och tilläggstid. Matchen innehåll totalt 15 gula (10 för Geesguud och 5 för Fotö).

Fotös Mikael Beckius sa så här om matchen:

”Årets sista match, två lag som (åtminstone teoretiskt) hade chans på andraplatsen. Vi börjar rätt bra och släpper för ovanlighetens skull inte in mål under de första minuterna. Efter en lysande (om jag får säga det själv) hörnvariant lyckas jag peta in 1-0 en bit in i första. Spelet jämnar ut sig lite mer, och Geesguud får en gratischans efter missförstånd i försvaret som de sätter dit, 1-1 efter första halvlek. I andra börjar vi starkt, och lyckas sätta dit både 2-1 och 3-1 snabbt. Dock replikerar Geesguud och lyckas kvittera efter lite slarv/missförstånd i eget straffområde. Mot slutet sätter de även dit 3-4, och vi tvingas jaga för att försöka åstadkomma en vändning. Kvitteringen kommer i vad som kändes som nittisista. Tyvärr blev det en hel del snack och tjafs mot slutet, och domaren fick visa det röda kortet flera gånger, och på den resulterande tilläggstiden lyckas vi träffa stolpen två gånger och ribban en gång. Men matchen slutar 4-4, och det blev en tredjeplats för vår del i år. Det känns såklart surt att missa andraplatsen i sista omgången, men samtidigt har säsongen gått oväntat bra för vår del. Vill dessutom tillägga att det var en jämn och schysst match mellan två lag som ville avsluta säsongen med en seger, och på slutet ökade frustrationen på båda sidor. Stort tack till alla motståndare och domare i division 7C för detta året! Och tack till bloggen för att ni verkligen lyfter lokalfotbollen!”

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om matchen:

”Borta match mot Fotö på en väldigt dålig fotbollsplan. Att det var något på spel kunde man känna och det var en tuff match där Fotö äger första halvan av halvleken och där de även tar ledningen. Men vi kvitterar och tar över matchen till paus. Tidigt i andra halvlek gör Fotö både sitt andra och tredje mål, men vi ger oss inte och vänder matchen men med några minuter kvar så kvitterar Fotö. Spelmässigt så kan jag känna att det var ett rättvist resultat. Det som skedde efter matchen är väldigt tråkigt och det är något som vi får ta i klubben. Tack för i år!”

Fotö slutade alltså trea i 7C och då kvalet till division 3 gick vägen för Göteborgslagen så kommer ö-laget få chansen att kvala sig till sexan. För motståndet står 7A-laget Göteborgs City och 7B-laget Slottsskogen/Godhem IF

Geesguud slutade en poäng efter Fotö på en fin fjärdeplats. 

 

IK Västanå – Brämaregårdens FC 3-2 (1-2)

Nystartade IK Västanå har blandat prestationer under säsongen men fick iallafall avsluta med en trepoängare när jumbon Brämaregården besegrades i helgen med 3-2Movitz Hansson gav Kungävslaget ledningen tidigt i matchen men BFC svarade direkt med både 1-1 (Basel Sadi) och 2-1 (William Reusch Eide). BFC ledde i paus och en bra bit in i andra. Med mindre än en halvtimme kvar kvitterade först Jonathan Wallman till 2-2 innan Hansson satte segermålet i slutet med sin andra strut för dagen! 

Västanås Jakob Zimmergren sa så här om segern:

”Kändes skönt med en vinst! Tycker båda lagen spelar ganska halvkass fotboll och domaren älskade sin visselpipa så de blev inte en rolig fotboll. Vi ger dem två billiga mål men sen har vi i stort sätt hela matchen. Gött att avsluta med en vinst!”

Västanå slutade på en sjundeplats och Brämaregården slutade sist i 7C

 

SÖNDAG 25/10

7A

Gambian Mix IF – Annedal FF 4-2 (1-2)

7A avslutades med mötet mellan de två nystartade lagen Gambian Mix och AnnedalHeden 4. AFF var med bra i den första halvleken och Thomas Waite satte 1-0 tidigt i matchen. Saikou Sidibeh kvitterade för Gambian Mix men innan paus ledde AFF igen då Adam Graneld gjorde 2-1. I den andra halvleken var det dock hemmalaget som var starkast. Musa Touray satte både 2-2 och 3-2 nästan direkt efter paus och i slutet kom även 4-2 genom Modou Drammeh.

Gambian Mix slutade på en fin fjärdeplats, tre pinnar från tredjeplatsen.

Annedal blev till sist sexa i tabellen.

 

7B

Proletären FF – Käringöns FC 1-2 (0-1)

Sista matchen i årets 7B och det var ett möte på den undre halvan när PFF tog emot KFCÅkeredsvallen. Käringön hade med sig 1-0 från den första halvleken och lyckades även vinna med 2-1 till slut.

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”En jämn match i duggregn, i första halvlek får dom en straff i slutminuterna. De förvaltar den. I andra halvlek pressar vi på men har problem att ta oss igenom då de försvarar med hela laget. Vi lyckas få in 1-1 målet med 10 kvar men tyvärr är det en situation i vårt straffområde där bollen studsar runt och landar vid deras spelares fot som lägger in den i mål. Sur förlust och ta men vi laddar inför nästa säsong istället!”

KFC:s Axel Norderyd sa så här om matchen:

”Skönt att avsluta med seger! Har varit en tung säsong resultatmässigt men äntligen lossnar det lite. Vi ligger bra i defensiven, jobbar för varandra, och är relativt framgångsrika i första- och andrabolsspelet. Offensivt försöker vi spela konstruktivt och blir farliga när vi får in bollarna i djupled bakom deras backlinje. Det är en jämn match och dom har duktiga offensiva spelare, framförallt på innermittfältet, men vi spelar smart med vår 12-mannatrupp. Tycker matchen visar att det finns en jäkla potential i gänget och att vi är bättre än vad tabelläget visar. Då jag nu lägger fotbollsskorna på hyllan vill jag passa på att tacka laget för detta och tidigare år, det har varit ett nöje!”

Trots vinsten hann inte Käringön ifatt Proletären utan slutar en placering och tre poäng bakom i tabellen. PFF slutade åtta med KFC som nia.

 

7C

FC Fyrklövern – Hermansby IF 2-1 

Redan klara seriesegrarna Fyrklövern avslutade säsongen med ännu en seger och gick obesegrade genom hela säsongen med imponerande nio segrar och ett kryss. Igår blev det 2-1Bravida mot gästande Hermansby

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Vi börjar dagen med fyra återbud innan klockan är 11. Så kommer till matchen med två avbytare vilket inte är direkt optimalt. Tycker nog det är en överlag ganska jämn match. De får första målet när vi missar våran markering och deras nr 2 får komma runt på kanten och göra en cutback, spelaren får med sig bollen lite turligt men det var ett fint mål. Vi reducerar med en drömvolley av Dan en bra bit utanför straffområdet som dyker snyggt in i mål ovanför målvakten. (ska dock sägas att deras riktiga målvakt spelade ute idag). Det skapas lite chanser åt båda håll men känns väldigt jämnt och som att lika är ett rättvist resultat. Mot slutet på andra får en av deras spelare två snabba gula pga av snack. Men det slutar tyvärr med att deras nr 2 igen kommer upp fint, viker in i banan och får till en drömträff. Bara att Gratulera Fyrklövern till seriesegern och att de lyckades gå genom serien obesegrade.”

Fyrklövern alltså seriesegrare i 7C medan Hermansby slutade på en tiondeplats

 

/Rasta