Detta är det senaste om gällande kvalet till fyran, femman och sexan!

 

När det gäller kvalet till division 4 mellan 5A-trean Romelanda UF och 5B-trean Mossens BK drar det igång nu till helgen. Nu på söndag (1/11) har Mossens BK hemmamatch och den spelas på Valhalla IP 17.30.

Lördagen efter (7/11) spelas returen på Romevi 14.00. Det är bortamålsregeln som gäller (dock inte om matchen skulle gå till övertid) enligt bloggens uppgifter.

 

Kvalet till division 5 drar också igång till helgen. Där är det som bekant tre lag inblandade och det är Neutrala IF och Inter Linné IF som spelar första matchen nu på lördag (31/10) på Bravida Arena (16.15).

onsdag (4/11) kliver Azalea BK in i gruppen och möter Neutrala IFMajvallen (20.00).

Gruppen avslutas sedan helgen efter med Inter Linné IF – Azalea BK (söndag 8/11).

Som bekant är det alltså två platser i femman 2021 som står på spel.

 

Det ska också kvalas till sexan och där är det tre lag inblandad som slåss om en plats i sexan 2021. Det är dock inte de tre lagen som det var tänkt från början. I 7A slutade Göteborgs City FF trea, i 7B var det Slottsskogen/Godhem IF och i 7C Fotö GoIF.  Nu är det dock så att Fotö har tackat nej till kvalplatsen.

Förbundet var då tvungna att förhålla sig till det och kunde väl ha gjort det på lite olika sätt.

Ett alternativ hade varit att låta SG och City göra upp om platsen utan att ta in ett tredje lag.

Ett annat hade varit att nästa lag i 7C (alltså fyran Geesguud UF) fick platsen.

Förbundet gick dock på att den fyran med bäst poängsnitt fick platsen. Gambian Mix FC som slutade fyra i 7A hade spelat ihop 19 poäng på 9 matcher, fyran i 7B, FC Zalin, hade 13 poäng på 9 matcher och Geesguud (fyran i 7C) slutade på 19 poäng men på 10 spelade matcher.

Den fyran med bäst poängsnitt var alltså Gambian Mix från 7A och det är alltså de som tar Fotös plats.

Förbundet får självklart göra som de vill men den spontana känslan är att det är märkligt med två lag från samma serie i kvalet. Nu blir det alltså City och Gambian Mix från 7A och Slottsskogen/Godhem från 7B och inget lag från 7C. Säg att vi hade applicerat samma logik till kvalet till fyran. Om vi leker med tanken att bara tvåorna hade fått kvala (Finlandia/Pallo AIF och Önnered) och sen hade Önnered tackat nej till sin kvalplats. Då hade inte trean i 5B, Mossens BK, fått den platsen utan då hade trean i 5A, Romelanda, fått den istället och då hade två lag från samma serie kvalat mot varandra. Det är oklart hur förbundet gjorde i fallet när IK Virgo tackade nej till sin kvalplats till division 3. De flesta utgick nog från att Björkö fick platsen då de var nästa lag på tur i 4B men de kanske fick den eftersom de hade bättre poängsnitt än trean i 4A, Guldhedens IK, vilket Björkö i och för sig hade. Hade varit intressant att veta om förbundet var konsekvensa och gick på poängsnitt även då.   

Det är hur som helst en högst personlig åsikt men det rimligaste hade varit att Geesguud fått Fotös plats.

Kvalet drar i alla fall igång nu till helgen och Gambian Mix möter Citylördag (31/10) dock är varken spelplats eller tid spikad (det syns i alla fall inte på förbundets sida). I veckan sen, onsdag 4/11, ska SG möta Gambian Mix innan gruppen avslutas helgen efter med mötet City – SG.

 

/Rasta