För er som missat så har Folkhälsomyndigheten skärpt de allmänna råden i vissa delar av landet, däribland Västra Götalandsregionen.  

När det gäller idrotten innebär detta att föreningar i regionen fram till och med den 19 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Hela GFF:s information om råden hittas HÄR

Alltså inga träningar eller matcher av något slag.

Detta betyder alltså kvalmatcherna till division 4, 5 och 6 tills vidare är inställda. Förbundet har även meddelat detta till de inblandade klubbarna men i nuläget inget om vad som händer. De nya restriktionerna gäller till och med 19/11. Den 25/11 ska det slutgiltiga förslaget in gällande serieindelningen 2021. Det förslaget kan dock ändras på Repskapet som i år äger rum 8/12 och då spikas serierna (självklart oklart om Repskapet kommer hållas under vanliga former). 

Skulle restriktionerna lättas efter 19/11 (vilket i och för sig inte känns så troligt) så behöver kvalmatcherna i så fall spelas klart innan 8/12 för att sen kunna spika serierna. 

 

Vad händer då om det inte går att genomföra kvalmatcherna?

 

Det sättet som dyker upp är poängsnitt (som uppenbarligen förbundet har full koll på). 

I så fall skulle det se ut så här:

Kvalet till division 4:

Romelanda UF 2,09 poäng/match

Mossens BK 1,9 poäng/match

 

Kvalet till division 5:

Inter Linné IF 2,33 poäng/match

Azalea BK 2,09 poäng/match

Neutrala IF 2,08 poäng/match

 

Kvalet till division 6:

Göteborgs City FF 2,44 poäng/match

Gambian Mix FC 2,11 poäng/match

Slottsskogen/Godhem IF 2,11 poäng/match

 

Detta skulle i så fall betyda att Romelanda går upp i fyran, Inter Linné och Azalea går upp i femman och Göteborgs City kliver upp i sexan.

 

Går det inte att avgöra kvalet på planen så är det svårt att hitta något annat sätt än poängsnitt. Att börja flytta upp alla kvallagen och få ojämnt antal lag i serierna 2021 är väl det enda andra alternativet men det känns inte så troligt. 

 

/Rasta