Det är dags för lite intervjuer från 4A!

Vi börjar med Guldhedens IK:s Philip Svensson, Jonsereds IF:s tränare Adej Hayek och SKIF Semberijas Kevin Yamoah.

 

Vi inleder med GIK:s Svensson:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, herregud vilken märklig och lång säsong. Bortsett från ett par spelartapp så tror jag inte att vi påverkades mer eller mindre än något annat lag. Visst, motivationen och närvaron på träningarna var väl bristande stundvis men så var det väl troligtvis överallt. 

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Överlag så får vi nog vara rätt så nöjda med säsongen. Klart det blev lite snopet med två förluster på de tre sista matcherna men det var ju visserligen mot Angered och Ytterby. 

Hur ser du på sin egen insats?

Helt okej sett till helheten men borde definitivt bidragit med fler mål. Får väl nöja mig med att ha spelat fram till en stor del av skytteligavinnaren Svantes mål. 

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Skulle vilja lyfta fram våra tränare Fabian och Joel som tog över ansvaret under sommaren. Båda två är väldigt omtyckta av hela truppen och har verkligen imponerat på mig under dessa månader. Att det är första uppdraget som huvudtränare för seniorlag för båda två hade man aldrig kunnat tro. Sen vill jag givetvis lyfta fram Svante som plockade hem skytteligatiteln efter en mäktig avslutning. Jävligt imponerande och roligt! 

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja det tycker jag nog. Vi hade störst problem med topplagen och enklast för bottenlagen så det känns väl rätt att det slutade som det gjorde. 

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Givetvis imponerade Angered och Ytterby stort. Ytterbys offensiv gjorde väl särskilt stort intryck då de fullständigt körde över oss i näst sista matchen. 

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

I vår träningsmatch mot Sandarna i våras hände något jag aldrig vart med om förr. Vi gjorde nämligen 1-0 efter två minuter utan att ha nuddat bollen. 

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds med alla lag som gick upp och sörjer med alla lag som åkte ur.

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Jag spelar kvar i Guldheden. Vi får väl se om vi nästa år kan ta ett ytterligare steg och kriga om direktplatsen uppåt.

Stort tack!

 

Vi går vidare med JIF:s tränare Hayek:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Största skillnaden för vår del var ju att serien summerades efter bara 11 matcher, vilket var lite trist. Sedan har vår materialförvaltare som ligger i riskzon ej kunnat vara med under säsongen vilket gjort att ledare och spelare fått hjälpas åt för att få ihop materialet på ett bra sätt. Där ska vår sportchef Torbjörn Werner störst kredd då han fick sköta materialet till matcherna och framförallt mellan träningarna. De där tar mycket mer tid än man tror! I övrigt ändrades inte våra fotbollsförutsättningar mer än att det var trist att publiken inte fick se lokalfotboll på samma sätt som tidigare. Ekonomiskt självklart en liten tapp då det även innebar intäktsbortfall i entré och kioskverksamhet vid hemmamatcher.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi gör en klart godkänd säsong. Vi vinner sju av elva matcher, däremot hade vi behövt ta fler poäng mot de andra topplagen. Vi har som grupp tagit flera steg framåt och står idag på en helt annan nivå än vi gjorde för ett år sedan.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Att bedöma sin egen insats är svårt däremot tycker jag vi haft en bra verksamhet under hela säsongen. Det vittnar inte annat den höga träningsnärvaron på och inställningen och vilja att göra jobbet för kompisen. Vi har ett klimat i Jonsereds IF som är trivsam och där har man någonstans ett finger i spelet som ansvarig tränare.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag har ovan lyft fram Torbjörn som ledare. På spelarfronten så tycker jag många har varit oerhört viktiga för oss. Om jag måste nämna några så är det svårt att inte uppskatta William Nordgrens inställning och attityd under både träning och match, samt svår lagkapten Mattias Lindberg som tog stort ansvar offensivt och snittade nästan 1 mål/match. Skönt då vi drabbades av tunga avbräck på våra duktiga forwards som knappt spelade 2020 (Sizar Ayoub och Adis Gibanica).

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Inför serien så räknade vi nog att både Angered MBIK och Ytterby IS skulle vara med däruppe och slåss om det. Sen när serien sköts upp och bland annat YIS fick in två rejäla spetspelare inför deras seriestart på hösten så förstod man att de kommer bli ruskigt farliga. Det visade sig vara en helt korrekt bedömning då båda klubbarna sen visade sig vara på en högre nivå än standard topplag i division 4. Det är bara att applådera båda lagen till en fantastisk och välförtjänt säsong, man spelar en fartfylld fotboll med flertal spelare som dessutom är väldigt skickliga 1v1 offensivt.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Individmässigt Svante Möller i Guldhedens IK och även Andreas Odersjö i Semberija som matchen mot oss visade enorm kvalité i sitt anfallsspel. Båda anfallare där Möller utan tvekan hade gått in och gjort det bra både 2 och kanske rent av 3 divisioner högre upp. Sedan går de inte att blunda för bröderna Andersson, Tim Hermansson och framförallt högerbacken Felix Stengarn i Ytterby IS. De fyra håller oerhört hög nivå.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Seriepremiären mot Lerums IS är en match man kommer komma ihåg. Allt blir fel inledningsvis, 0-3 efter 17 minuter. Två minuter senare drar vi dessutom på oss en utvisning i en match som spelades i 28 grader. Vi får stoppat fallet inför halvtid och gör då några justeringar som bär frukt. Vi gör så jäkla mycket rätt i andra halvlek men små marginaler gör att vi inte når ända fram, förlust 4-5 till slut. Men där tog vi med oss styrkan man kan ha i ett lag om alla tror på något och är beredda att göra jobbet som krävs för att nå dit.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag gläds med att Älvsborg FF löste nytt kontrakt i 4B, Kållered SK gör resultatmässigt en bra säsong och att min moderklubb IK Kongahälla avslutade säsongen galant med 3 oerhört stabila segrar i division 3.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag blir kvar i Jonsereds IF vilket varit bestämt från start. Vi jobbar vidare med målbilden vi satte upp när jag tillträdde. Fokus 2020 var att sätta en bra grund vilket vi nu gjort för att 2021 ta nästa steg och tydligt spela för avancemang.

Stort tack!

 

Vi avslutar den här svängen med Semberijas Yamoah:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Vi påverkades väldigt mycket av pandemin, perioden innan kändes det som att vi var starka som lag och att vi var långt framme med vårt lagbygge, efter det hände det väldigt mycket inom truppen och i klubben som gjorde att vi slutade som ett mittenlag i serien.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Måste säga väldigt dåligt eftersom vi var tippade att komma 1:a eller rättare sagt vi själva inom klubben hade målet att kliva upp men så blev det inte av olika faktorer, de har med mycket att vi spelare inte har presterat som vi ska i alla träningar/matcher i år. Sen är det andra faktorer inom klubben som jag inte vill gå in på pga att jag fortfarande aktiv men det är något man kommer att lära sig av och ta med sig i livet.

Hur ser du på sin egen insats?

Från seriestart tills matchernas slut är det underkänt från min sida, även om det hände ganska så mycket måste jag i slutändan ta ansvar för min prestation på planen. Men jag blev väldigt missnöjd över hur jag match efter match placerad i olika positioner på banan, de väl bara målvakt jag inte har varit men fortfarande är prestationen i slutändan på mig och kan inte skylla på någon annan men ovasett om prestationen har lidit så känns det som att ingen kan säga att jag inte har gett 100% för laget.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Liam Wohlen. Ett praktexempel hur man ska vara som spelare när det går både bra och dålig, synd att han har varit borta ganska mycket pga skador men en väldigt fin människa och hade gått in i startelvan om han varit frisk, oavsett om han hade skavanker eller om vi hade förlorat så var han alltid där och stöttade laget, var på varje träning och match och alltid vart positiv. Han var den som erbjöd sig att köra mig till sjukhuset när jag hade fått ett jack i huvudet under säsongen och var borta några matcher, de visar på hur bra människa man är. Även lärt känna honom litegrann under året och märker att han är sjukt ambitiös och hade passat riktigt bra som coach, han är även personligtränare och hjälper yngre barn/ungdomar med fotboll. Danijel Sikuljak. Kan inte säga något ont om honom, även han en fantastisk människa och tränare som har kommit in inför i år, vet verkligen hur man pratar med spelare i en grupp och personligt, för mig personligen har han vart där och stöttat, gett mig bra råd över vad jag kan förbättra osv, en tränare som jag har svårt och se bli ogillad även om de händer att man inte håller med varandra om vissa saker vilket är normalt

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag hade en magkänsla över att Angered MBIK skulle vara ett topplag sen innan eftersom jag känner till några duktiga spelare i laget + en väldigt bra coach så egentligen inte så alls chockad över att de tog hem 4A samtidigt som jag visste att Ytterby IS sen innan är en välskött klubb osv och att de skulle vara där och nosa men blev chockad över att Kode hamnade så långt ner som de gjorde tillslut. 

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Blev imponerad över hur Ytterby spelade, väldigt fin fotboll som kommer ta dom långt. I år blev jag imponerad mest av Ali Simmo i Angered MBIK, spelade även hos oss förra säsongen. Känns som att han i år var en vägg, väldigt svår och oskön att möta som anfallare! Även imponerad av Malik Koné som gjorde det bra dom matcherna han spelade för Angered MBIK och anfallaren i Guldheden Svante Möller som är sjukt bra i boxen.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Väldigt svårt att tänka på någon fin ögonblick eller händelse som sticker ut under säsongen tyvärr.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag sörjer med Kärra som nyligen förlorade deras spelare Christian som gick bort nu om dagarna och hela Angeredområdet, jag beklagar verkligen sorgen till hans familj och alla hans vänner som var nära till honom, jag hoppas att de kan vara starka under denna tunga perioden dom går igenom. Gläds över att Angereds Alliansen tog sig upp till division 2 inför nästa säsong. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Har självklart ambitioner att spela högre upp i seriesystemet och hoppas verkligen på det när serien drar igång igen under 2021, Det är mitt mål just nu.

Stort tack!

 

Bloggen tackar Philip, Adej och Kevin för att de tog sig tid! 

 

/Rasta