Vi går vidare och det är dags att sammanfatta årets 4B!

Vill ni veta hur bloggen tippade inför säsongen hittar ni det HÄR.

 

1. KF VELEBIT 31-13 +18 25p

Efter en massa topplaceringar och missade kval blev det äntligen serieseger och uppflyttning för Velebit i 4B! Laget inledde med tufft spelschema direkt innan sommaren men kom därifrån med två segrar. Velebit satte ner foten direkt med en 3-1 seger på Majvallen mot det förväntade topplaget GFF! I matchen efter besegrades starka nykomlingen Väster med 2-1 efter ett sent segermål av Kassim Coaney. Velebit fortsatte att spela jämna matcher och det blev kryss både mot Virgo (2-2) och Zenith (1-1). Mot Virgo hade Velebit 2-0 i paus men tappade alltså till 2-2 och mot Zenith gav Amaro Nyass laget ledningen med tio kvar med Zenith kvitterade i 88:e! I nästa match var det dock inget snack då jumbon Askim pulvriserades med 10-1 efter bland annat fyra Emilio Rossi-mål. Segertåget gick vidare med 3-1 mot Mölnlycke men det var tight i toppen med flera lag som gick bra. Ett av dessa lag var IFK Björkö och borta på Björkövallen såg det ut som Velebit skulle åka på första förlusten. Med mindre än 20 kvar låg laget nämligen under med 1-3. Mål av Ivica Skiljo och Coaney fixade dock en viktig pinne. I omgången efter tog Velebit en fin 2-0 seger mot Sandarna samtidigt som toppkonkurrenten Virgo förlorade sin första match för säsongen. Roko Miocic blev sen matchhjälte mot Eriksberg med en drömmål när han cyklade in 2-1 i 86:e och Velebit hade grepp om seriesegern! Kryssen höll dock på att ställa till det för Velebit och i näst sista omgången fick de lämna Förbovallen med 1-1 i bagaget och dagen efter hade Virgo chansen att kliva om inför sista omgången! Det blev dock kryss även för Virgo och Velebit hade allt i egna händer inför sista omgången. Hemma mot Älvsborg blev det en svettig 2-1 seger där Velebit inte lyckades döda matchen. Men vad gjorde väl det när det ändå blev serieseger och en säsong utan en enda förlust! En riktigt fin säsong av Velebit där Kassim Coaney blev målbäst på 6 fullträffar och laget gjorde flest mål i serien (31 stycken). Stort grattis till Velebit som nu får upp i trean och testa igen!

 

2. IK VIRGO 26-13 +13 24p

Efter fem raka säsonger i trean var IK Virgo tillbaka i lokalfotbollen igen och bloggen trodde att laget skulle landa ganska mjukt i mitten av tabellen och inte riktigt orka stöka i toppen. Truppen fylldes dock på med några intressanta namn bland annat anfallaren Joe Johnson från division 3-klubben FBK Karlstad och det blev en rolig säsong för de rödsvarta. Laget visade klass direkt med finfina 4-0 borta mot Björkö i premiären, efter tre mål av Calle Ekdahl. Askim utgjorde sen inga större problem (5-1) innan det var dags för ett rejält test mot topptippade Velebit. 0-2 i paus blev till slut 2-2 och Virgo visade att de var i toppen för att stanna. Laget jobbade dock med ganska små marginaler och det blev 1-0 mot Mölnlycke IF efter ett tidigt mål av Mario Chavez, 2-2 mot Sandarna och ännu en uddamålsseger mot Eriksberg (2-1). Virgo var med riktigt fint i toppen med fyra segrar och två kryss på de sex första matcherna. Sen kom dock första (och enda) förlusten  när Balltorp blev för svåra på Förbovallen efter en katastrofal start. Virgo låg under med 0-3 efter 11 minuter och var dessutom nere på tio man efter ett rött. Laget tog dock två viktiga segrar direkt och klamrade sig fast i toppstriden. Zenith besegrades på bortaplan med 3-2 och det blev stabila 3-0 hemma på Mossens IP mot Älvsborg. I näst sista omgången skulle Virgo bege sig till Majvallen för att möta GFF med vetskapen att seger skulle betyda serieledning inför sista matchen. Toppkonkurrenten Velebit hade nämligen tappat poäng dagen innan mot Balltorp. Det blev dock ingen trepoängare för Virgo utan matchen slutade 1-1 och inför sista var laget en poäng bakom Velebit. Virgo gjorde sitt när Fred Gustavsson satte segermålet mot Väster i 84:e men även Velebit vann och det blev alltså en andraplats. Klubben beslutade sen att tacka nej till kvalplatsen med motiveringen att de för tillfället tycker att division 4 är lagom, sett till ekonomi och truppens motivation och engagemang. Hur som helst en fin säsong och omstart för Virgo där det alltså bara blev en förlust på hela säsongen. Calle Ekdahl och Joe Johnson blev klubbens bästa målskyttar med 6 mål var.

 

3. IFK BJÖRKÖ 25-15 +10 23p

Laget slutade ganska långt ner i tabellen (8:a) förra säsongen och det var lite svårtippat inför årets korta säsongen. Det var nytt på tränarsidan då Patrik Lännholm och Mikael Albertsson tog över efter Marko Babic. Det blev ett tungt avbräck offensivt då duktige Andreas Odersjö lämnade men samtidigt kom ett gäng från IK Virgo men även Erik Alexandersson var tillbaka på ön. Laget hann med en match innan sommaren och då var det just Alexandersson som avgjorde med matchens enda mål mot Zenith. Starten på hösten och hemmapremiären på Björkövallen blev dock allt annat än roligt då laget föll med 0-4 mot gästande Virgo. Laget hittade formen efter den smällen och gick obesegrade i fem raka matcher. Borta mot Mölnlycke vände laget 1-2 till seger 3-2 under matchens sista sex minuter. Sandarna krossades med 5-0 hemma på Björkövallen och det blev kryss mot Eriksberg (2-2). Sen kom två riktigt tuffa matcher där ö-laget visade stryka. Först besegrades Balltorp med 2-1 efter dubbla mål av Alexandersson och sen såg det ut som Björkö skulle bli första laget att besegra Velebit. Efter två mål av Theo Kornbakk och ett av Tobias Sundström ledde Björkö med 3-1 med knappt halva andra halvlek kvar. Velebit reste sig dock och det blev 3-3 till slut. Björkö var definitivt med i toppstriden och strax bakom Velebit och Virgo men det blev en missräkning borta mot Älvsborg där laget oväntat föll med 1-3. Avslutningen var dock stark och Björkö gick rent de tre sista matcherna. Både GFF och Väster besegrades med 1-0 där Anton Olsson blev matchhjälte mot GFF med mål i 82:a och Kornbakk avgjorde på straff mot Väster med mindre än kvarten kvar. Björkö var trea inför sista matchen och hade fortfarande chans på serieseger men behövde hjälp med resultaten. Askim kördes över med 6-0 men det hjälpte inte då både Velebit och Virgo även de vann sina matcher. Det blev alltså en tredjeplats men säsongen tog inte slut där då Björkö övertog Virgos kvalplats efter att de tackat nej. Björkö gjorde ett starkt kval och tvingade fram en helt avgörande match mot Landvetter som till sist slutade 2-2 vilket betydde att LIS vann gruppen på bättre målskillnad! Trots att Björkö blir kvar i fyran så var det en kanonsäsong och klubbens bästa någonsin! Theo Kornbakk slutade på 8 mål vilket var bäst i laget och näst bäst i hela 4B (delad andraplats i skytteligan med Zeniths Isaac Shears).

 

4. IK ZENITH 28-12 +16 21p

Det var väldigt stora förändringar i Zenith inför säsongen. För det första bytte laget från 4A (där de slutade åtta 2019) och för det andra lämnade stora delar av den stommen som både vann 5A 2018 och som höll laget kvar 2019. Huvudtränarna Walid Dahir och Cihan Köse lämnade också och in kom rutinerade Joakim Olsson (som vann division 3 med Västra Frölunda 2019) och även en massa nyförvärv. Självklart svårtippat med en sån stor omsättning men bloggen trodde på en mittenplacering men det skulle visa sig lite snålt tippat. Laget hann med två matcher innan sommaruppehållet och bjöd på en uddamålsseger mot Väster (2-1) efter att Jakob Ekh avgjort med fem kvar och en uddamålsförlusten mot Björkö (0-1). Efter uppehållet började Zenith starkt och krossade jumbon Askim med 8-1 efter bland annat tre mål av Marcus Larsson. Sen följde ett kryss (1-1) mot blivande seriesegrarna Velebit efter att Isaac Shears kvitterat i 88:e! Det blev även sena mål mot Mölnlycke (seger 2-0) då det var 0-0 med tio kvar. Ännu ett kryss mot Sandarna (1-1) följdes upp av en 3-1 seger mot Eriksberg med två mål sista kvarten. Laget var med och högg i toppen och ställdes i nästa match mot toppkonkurrenten IK Virgo. Efter en mållös första halvlek var Virgo starkast efter paus och vann till slut med 3-2. Zenith tappade därmed lite mark mot toppen men studsade tillbaka fint med en 4-1 seger mot Balltorp i matchen efter. En mållös tillställning mot Älvsborg gjorde dock att seriesegern var körd inför sista omgången men det fanns hopp om kval. Alla de fyra topplagen vann dock (Zenith slog GFF med 5-2) och Zenith blev fyra. Sammanfattningsvis en stabil och positiv säsong för Zenith där Isaac Shears blev bäste målskytt med sina 8 mål (näst bäst i 4B tillsammans med Björkös Kornbakk). Defensivt var Zenith bäst i hela 4B med 12 insläppta på 11 matcher.

 

5. BALLTORPS FF 21-26 -5 17p

Nykomlingen Balltorp klev upp från 5B efter en andraplats 2019 och Bawan Mohideen klev in som huvudtränare efter att Fredrik Magnusson lämnat för seriekonkurrenten Sandarna. En redan bra trupp förstärktes med några fina namn, bland annat Lasse Broman med meriter från spel högre upp i seriesystemet (division 1-boll med Norrby IF). När väl serien drog igång fick BFF en kanonstart då laget vann sina första fyra matcher! Det blev uddamålssegrar mot både Eriksberg (2-1) och Askim (1-0) och sen 2-0 mot Älvsborg. Även Sandarna besegrade med uddamålet (4-3) efter bland annat två mål av nye Broman. Med maximala 12 poäng på fyra matcher toppade BFF tabellen. Resten av säsongen skulle dock inte bli riktigt lika framgångsrik då laget bara vann en av sina sju avslutande matcher! Det blev en tung smäll på Majvallen mot GFFBalltorp föll med 2-5 trots att det var 2-2 med tre minuter kvar av matchen! I mötet med 5B-kollegan från förra säsongen, IF Väster, blev det 1-1 efter att Väster kvitterat på straff med en kvart kvar. I matchen efter blev det förlust borta mot Björkö (1-2) och BFF började tappa lite mot lagen framför. I mötet med topplaget Virgo blev det dock en finfin 3-1 seger efter dubbla mål av Broman igen och hoppet tändes. BFF kom dock ner på jorden direkt då Zenith blev för starka och vann med 4-1Max Olsen Fagerberg fixade sen en poäng mot serieledarna Velebit men Balltorp var bortspelad från topplaceringarna inför sista matchen. Där föll laget med hela 3-8 mot Mölnlycke efter att laget fallit ihop sista tjugo med fyra insläppta mål. Trots det lite snöpliga slutet blev det en mycket fin femteplats för nykomlingen Balltorp som visade att de är i fyran för att stanna. Lasse Broman blev bäste målskytt i BFF med sina 6 mål.

 

6. IF VÄSTER 23-16 +7 15p

Nykomlingen IF Väster kom med en fin serieseger i 5B i ryggen från förra säsongen. Tränarprofilen Daniel ”Dalla” Natanaelsson fick hjälp med huvudtränarrollen då Magnus Widén (fd Pettersson) klev in med delat ansvar. Truppen fylldes på med några fina namn, bland annat Karl-Anton Pettersson och David Lager. Inledningen blev dock tuff för Väster med två tunga 1-2 förluster innan sommaren. I premiären mot Zenith avgjorde motståndarna i 85:e och mot de blivande seriesegrarna Velebit satte Kassim Coaney 2-1 i matchminut 90! Efter uppehållet var det sen Västers tur att få med sig en uddamålsseger då det blev 2-1 mot Sandarna. Det var dock ingen början på något segertåg då det blev kryss mot både Eriksberg (2-2) och Balltorp (1-1). Mot EIF var det återigen ett sent insläppt mål som kom i 90:e men å andra sidan kvitterade Västers Karl-Anton Pettersson mot Balltorp med en kvart kvar. Trots jämna matcher hamnade laget ganska långt från toppen och fick sakta men säkert försöka klättra uppåt. Laget fortsatte dock att vara obesegrade efter uppehållet och gick in i sin bästa period med tre segrar på de fyra kommande matcherna. Det blev säkra 4-0 hemma mot Mölnlycke, en lite skakig 2-1 seger mot Älvsborg med en man mindre i en timme och klara 6-1 mot Askim efter dubbla mål av Arijan Stovrag och Robert Eckerman. Det blev även ett kryss mot Göteborgs FF där inte oväntat Väster släppte in 3-3 i 88:e. Avslutningen blev sen ganska signifikativ för Västers säsong då de var med spelmässigt men ändå inte räckte hela vägen. Det blev o-1 mot ett toppjagande Björkö efter ett mål sista kvarten. I sista matchen spelade de jämnt med blivande tvåan Virgo men föll med 1-2 efter att Virgo avgjort i 84:e. Det blev alltså en stabil sjätteplats för Väster som inte hade något problem att etablera sig i fyran igen. Känslan är dock att det är en viss besvikelse i Västerlägret efter säsongen med tanke på hur många jämna matcher de spelade och hur lite poäng de fick med sig. Laget förlorade fyra matcher och alla var med uddamålet och det var mot seriens fyra högst placerade lag. Alla de fyra matcherna förlorades också pga insläppta mål sista kvarten (eller i tre fall sista fem). Lägg även till att det blev poängtapp mot både Eriksberg och GFF i respektive 90:e och 88:e. Av Västers insläppta 16 mål kom 7 sista kvarten. Helt klart små marginaler. Offensivt var Felix Hermansson målbäst med sina 5 mål. 

 

7. MÖLNLYCKE IF 23-20 +3 14p

Det var ett svårscoutat Mölnlycke IF inför säsongen. Efter ett par fina prestationer strax bakom toppen höll laget på att åka ur 2019. Den svaga fjolårssäsongen plus några tunga tapp, bland annat målfarlige Marcus Vogel, gjorde att bloggen trodde på en bottenfight för de gulsvarta. Det skulle visa sig stämma även om det alltså till slut blev en sjundeplats i tabellen. De två matcherna innan sommaren bådade dock gott. 2-0 i premiären mot Älvsborg och 2-2 mot väntade topplaget GFF efter en sen upphämtning. Inledningen på hösten var sen riktigt tung med fem raka förluster! Till MIF:s försvar ska det tilläggas att de mötte de blivande 1-4 lagen plus sexan Väster och de stod även upp riktigt bra i vissa matcher även om poängen uteblev. Mot Björkö ledde MIF med 2-1 med mindre än tio kvar men tappade. På Mossens IP blev det 0-1 mot Virgo efter ett tidigt hemmamål och mot Zenith (förlust 0-2) var det 0-0 till matchminut 82. Visserligen rann det iväg lite mot Väster (0-4) och mot blivande Velebit orkade MIF inte stå emot hela vägen och släppte tre efter paus. Hedersamma förluster ger dock inga poäng och MIF var plötsligt indragna rejält i bottenstriden. Laget gjorde dock jobbet mot jumbon Askim (5-0) och följde upp med en pinne mot Sandarna (1-1). I näst sista omgången var det sen dags för en ödesmatch mot Eriksberg. Inför matchen skiljde det två poäng och ett nedflyttningsstreck (till MIF:s favör) mellan lagen. Seger skulle betyda nytt kontrakt och med fem minuter kvar frälste Tobias Frisell Mölnlycke med sitt segermål! Av bara farten körde MIF över Balltorp med 8-3 i sista matchen efter bland annat ett hattrick av Seth Schiötz! Precis som 2019 tog sig laget samman när det behövdes och förnyade sin division 4-status. Andreas Doverhag blev bästa målgörare med sina fyra mål.

 

8. SANDARNA BK 26-22 +4 13p

Laget slutade femma som nykomlingar 2019 och bloggen trodde att Majornas Milan skulle kunna kliva upp några placeringar till den här säsongen. Särskilt med tanke på att anfallaren Simon Chekroun anslöt från Västra Frölunda (där han vann både skytteligan och serien 2019). Trotjänaren Lars Olsson hade fått hjälp i tränarstaben av Fredrik Magnusson och inför säsongen såg det helt klart spännande ut. Det började också på absolut bästa sätt när Göteborgs FF besegrades med 3-0 i första matchen och Chekroun blev derbyhjälte med ett hattrick! Det var dock inte början på något segertåg utan istället kom två tunga uddamålsförluster mot Väster (1-2) och nykomlingen Balltorp (3-4). I matchen efter kom nästa smäll då SBK lämnade den norra skärgården med 0-5 i bagaget mot Björkö. Sen följde två kryss mot Virgo (2-2) och Zenith (1-1) och efter halva säsongen var SBK långt ifrån toppen och med bara fem inspelade poäng var det istället nära en bottenstrid. Sandarna tog sig dock samman och tog en viktigt seger mot Älvsborg (4-1) som gav lite andrum i tabellen. Det blev sen en hedersam förlust mot blivande seriesegrarna Velebit (0-2) och sen kryss mot Mölnlycke (1-1). I nästa sista omgången säkrades sen kontraktet helt när jumbon Askim krossades med 7-0 efter fyra mål av Chekroun. I sista matchen blev det sen 4-4 mot redan nedflyttningsklara Eriksberg. Säkert en del besvikelse hos Sandarna där de borde fått ut mer av sin fina trupp. Glädjande dock för laget att Simon Chekroun vann skytteligan överlägset med sina 14 mål och att SBK blev bäst i Majorna (även om det var på målskillnad).

 

9. GÖTEBORGS FF 23-23 +-0 13p

Polkagrisarna har varit ett stabilt topplag i 4B med två tredjeplatser och en andraplats de senaste tre säsongerna. Bloggen trodde på ännu en toppfight och hade faktiskt tippat att GFF skulle ta hem årets 4B! En rejäl missräkning av bloggen men även av GFF. Laget testades direkt i premiären men föll mot blivande seriesegrarna Velebit med 1-3 i en jämn match på Majvallen. Det såg sen ut att bli seger i matchen efter när GFF hade 2-0 mot Mölnlycke med tio kvar. Mölnlycke lyckades dock både reducera och kvittera och inför sommaruppehållet stod GFFen poäng efter två matcher. Det blev inte bättre efter sommaren och där det blev en svidande derbyförlust mot Sandarna (0-3) efter ett hattrick av Simon Chekroun. Efter 1-1 mot Eriksberg i matchen efter var GFF redan bortspelade från toppstriden efter fyra matcher och istället rejält indragna i bottenstriden! Laget höjde sig dock och radade upp tre raka trepoängare. GFF blev första laget att besegra pigga nykomlingen Balltorp (5-2), sen blev det 3-2 mot Älvsborg och klara 5-0 mot bottenlaget Askim. Det blev även 3-3 mot Väster efter en sen kvittering av Oscar Kjellström. GFF klättrade uppåt i tabellen men den klättringen avstannade och laget avslutade svagt (förvisso mot bra motstånd). Det blev bara en poäng på de tre sista matcherna efter 0-1 mot Björkö, kryss (1-1) mot Virgo och 2-5 i sista matchen mot Zenith. Helt klart en misslyckad säsong från GFF och placering var lagets sämsta sen laget vann 5B 2009. Förra årets skyttekung i 4B med 24 mål, Charles Palmborg, spelade bara en enda match. Teodor Nastevski Lindström var lagets bästa målskytt med sina 5 mål.

 

10. ÄLVSBORG FF 16-21 -5 10p

ÄFF var inblandade i bottenstriden förra säsongen men spelade upp sig till en sjundeplats till slut. Bloggen trodde att ÄFF skulle få det tufft även i år och tippade faktiskt laget just på en tiondeplats (sen om det var tur eller skicklighet låter vi vara osagt). Nye tränare Anders Lordemyr basade över en ung trupp där klubben även flyttade upp hela sin 02-trupp till a-laget. Det största tappet inför säsongen var helt klart kaptenen Harald Oresjö som lämnade för Ahalfors i division 2. Laget fick dock in lite rutin då Michael Konge återvände från Kongahälla och även målvakten Simon Saebbö var tillbaka efter en sväng i Torslanda. ÄFF hann med en match innan sommaren och där föll laget med 0-2 hemma mot Mölnlycke efter två tidiga mål. Hösten började lite bättre med två segrar på de tre första matcherna vilket gav lite andrum i tabellen. Eriksberg besegrades med 3-1 och det blev hela 5-1 mot Askim. Däremellan spelade laget jämnt med Balltorp men föll med 0-2. Älvsborg gick sen in i sin tyngsta period med tre raka förluster vilket drog in laget i streckstriden. Laget föll i jämna matcher både mot GFF (2-3) och Väster (1-2) men lite klarare mot Sandarna (1-4). När det som mest behövdes plockade dock ÄFF fram en riktigt viktigt trepoängare hemma mot Björkö där Hampus Gustafsson blev matchhjälte med två mål i den andra halvleken när laget vann med 3-1. Det var dock inte över ännu och i omgången efter föll laget med 0-3 mot Virgo. I näst sista omgången säkrades sen kontrakten efter 0-0 mot Zenith. ÄFF höll sen på att ställa till det för guldjagande Velebit i sista omgången där det dock blev förlust med 1-2 trots en storspelande Saebbö mellan stolparna. Det var lite tunt framåt för ÄFF där det bara blev 16 mål på 11 matcher och Hampus Gustafsson var målbäst på blygsamma 3 mål.

 

11. ERIKSBERGS IF 19-23 -4 7p

Laget brukar kämpa på den undre halvan av 4B men blixtrade till med ett fint fjolår där det blev en fjärdeplats efter en stark höst. Inför årets förkortade säsong trodde bloggen att EIF skulle vara tillbaka i de gamla jaktmarkerna på den undre halvan och det ville sig så illa att Eriksberg till slut hamnade på fel sida nedflyttningsstrecket! Laget hann med en match innan sommaruppehållet och där blev det en fin 4-0 seger mot blivande jumbon Askim efter bland annat två mål av Jan Tengwall. Efter sommaren började laget med två jämna matcher men inga poäng. Det blev 1-2 mot nykomlingen Balltorp och 1-3 borta mot Älvsborg. EIF visade sen att de kunde matcha lagen högre upp i tabellen och radade upp tre kryss mot bra motstånd. Det blev 1-1 mot Göteborgs FF och sen 2-2 mot både IF Väster och IFK Björkö. Mot Väster räddade Anton Efraimsson de blåa med en kvittering i 90:e och mot Björkö tryckte Olof Möller in 2-2 på straff i 94:e (då hade förvisso ö-laget tagit ledningen i 88:e)! EIF fortsatte att spela jämna matchen men vann inte. Det blev en 1-2 förlust mot topplaget Virgo efter att laget släppt två bollar första tio och mot Zenith blev det 1-3. Det såg sen ut som Eriksberg skulle kunna snuva guldjagande Velebit på poäng när Möller kvitterade till 1-1 i 82:a men Roko Miocic avgjorde sen med ett konstmål. Trots den dåliga poängskörden var det dock inte kört med två omgångar kvar. Laget ställdes nämligen mot Mölnlycke IF, som befann sig två poäng före och på rätt sida strecket. EIF fick en drömstart när Möller satte en frispark redan efter fyra minuter! MIF vände dock och avgjorde med fem minuter kvar! Då Älvsborg och Zenith kryssade dagen efter betydde det att EIF åkte ur. Säsongen avslutades sen med ett målglatt kryss mot Sandarna (4-4). En tuff säsong för Eriksberg där de alltså inte vann en enda match efter premiären mot Askim. Målmässigt var de dock med i alla matcher med fyra kryss och fyra uddamålsförluster. De ”största” förlusterna var 1-3 matcherna mot Älvsborg och Zenith. Olof Möller blev lagets bästa målskytt med sina 6 mål. Efter  sju raka säsonger i 4B är EIF alltså tillbaka i femman nästa säsong.

 

12. ASKIMS IK 5-62 -57 0p

Askim höll sig kvar i sista omgången 2019 och till årets säsong tappade laget stora delar av truppen och bland annat 40 mål framåt. Bloggen trodde att det skulle bli en klar sistaplats för detta unga Askim med nya tränaren Lo Gröndahl och så blev det också. Laget föll med 0-4 i premiären mot Eriksberg men lyckades sen pressa Balltorp men föll med 0-1 efter mål med en kvart kvar. Efter det var laget egentligen aldrig nära att ta några poäng i årets 4B. Förutom 0-1 förlusten mot BFF var 1-5 det minsta AIK förlorade med (mot Virgo och Älvsborg) annars rann det iväg rejält mot bland annat Velebit (1-10), Zenith (1-8) och Sandarna (0-7). Målskillnaden 5-62 talade sitt tydliga språk. Oliver Kårlin var målbäst på 2 mål. Var tillsammans med 6C-laget Johannesbergs IF de enda lagen utan poäng i årets lokalfotboll. Askim får ta nya tag i femman nästa säsong.

 

/Rasta