Vi tar oss an lite intevjuer från 4B:

Kolla in vad KF Velebits Kassim Coaney, IFK Björkös Theo Kornbakk, IK Zeniths tränare Joakim Olsson och Balltorps FF:s Lasse Broman har att säga om säsongen som gick!

 

Vi inleder med seriesegrarnas Coaney:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja. Säsongen blev verkligen speciell. Blev extremt svårt att motivera ett lag med äldre herrar att komma ner att träna när man inte ens visste om det skulle bli en säsong eller inte. När det väl blev bestämt att de blev spel, blev det inte så mycket bättre uppslutning på träningarna. Fullt förståeligt då alla reagerade på olika sätt inför kontakt med andra människor.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

På det stora hela blev ju säsongen för vår del perfekt. Trots att vi knappt tränade, en del skador så lyckas vi vinna serien.
Vi förstod från början att vi skulle ha en fin chans att ligga i toppen av serien med denna truppen, full med rutin samt en del indviduell skicklighet. När det också blev klart att det bara blev en enkelserie, var målet helt klart att vinna.

Hur ser du på sin egen insats?

Min egen insats har varit helt okej. Lyckades få in några bollar i slutet av säsongen som skulle visa sig vara väldigt viktiga.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Emilio Rossi. Som jag sagt innan är han seriens bästa spelare när han är på humör. Gjorde kanske inte så mycket mål som vi hoppats på, men låg ändå bakom det mesta i offensiv väg på hösten med sina assist.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Lite halvt. Visste att vi skulle vara med och kriga däruppe, men trodde mer om GFF och speciellt Mölnlycke. Sen var det ju Väster man hört om, vilket visade sig vara laget som spelade absolut bäst fotboll tillsammans med just nämnda GFF.
Att Eriksberg åker ut är också för mig en stor gåta. Men annars är ju serien sjukt jämn, om man tittar på sluttabellen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

GFF och Väster, som jag nämnde där uppe. Hoppas verkligen de fortsätter försöka spela den fotboll de gör.
Måste nog vara Karl -Anton i Väster. Riktigt fina fötter på den snubben.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

När Roko avgör mot Eriksberg hemma i 87 matchminuten med en halv bissa. Total extas bland både spelare och publik.
Där och då kändes det också som att vi verkligen hade chansen att ta hem serien.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds otroligt mycket med mina vänner i FC Fyrklövern. Nystartade men lyckas ändå vinna serien obesegrade. Imponerande!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid? Den viskar om minusgrader och en lång försäsong i skogen.

Sen vill jag bara avsluta med att få hylla Ivo Skiljo som med 99,9 gör sin sista säsong och lägger målskorna på hyllan. Det har varit en stor ära att få dela plan med honom men också fått lära sig otroligt mycket utav hans kunskaper inom fotbollen när han var tränare. Känns extra roligt också att han får avsluta med en serieseger, vilket inte alla får vara med om. Så ett stort tack för dessa åren maestro!

Stort tack!

Stort tack för ditt arbete! Magiskt!

 

Vi forsätter med Björkös Kornbakk (andra från höger i första raden med #10):

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Som för alla andra lag i serien blev det ju ett par månader extra av försäsong vilket såklart inte är något att jubla för. Men vi fick ta det vecka för vecka och sen när det blev grönt ljus för matcherna att dra igång igen så var det bara att lägga fokus på det. Tycker vi som lag hanterade all ovisshet bra och kunde hålla upp en hyfsad närvaro under världens längsta försäsong.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Denna säsongen är den bästa rent resultatmässigt i Björkös 95 åriga historia och vi spelare och hela föreningen är trotts att vi snubblade på målsnöret, fantastiska stolta över vad vi presterat. Hade vi lyckats hålla 3-2 mot Velebit så hade Björkö spelat i division 3 nästa säsong. Så när man ser det så, så blir det såklart extra tufft att vi inte nådde hela vägen. Men nästa säsong går vi för seriesegern och lyckas vi hålla samma nivå så skall det mycket till för att hålla oss utanför en topp 3 placering.

Hur ser du på sin egen insats?

Första ”riktiga” säsongen för mig i seniorfotbollen. Började skönt med några baljor under försäsongen och lyckades hålla uppe den målproduktionen hyfsat bra iallafall. Kunde gjort ett par mål till men en godkänd insats skulle jag väl ge det.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Många spelare i laget som verkligen gjort en grym säsong och haft stor betydelse för den framgång vi faktiskt haft som förening. Mittlåset med Pontus och Jimmy och även Erik Alexandersson som också fick göra ett par baljor denna säsongen tycker jag är värda att lyfta fram. Sen tycker jag allt arbete runt klubben förtjänar stor cred. Det finns ett jättestort engagemang för IFK Björkö och många eldsjälar som bidrar varje dag för att lyfta klubben framåt. 

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag hade faktiskt inga direkta förväntningar på dom andra lagen. Men Velebit har tydligen varit i toppen nu ett par säsonger och tycker dom förtjänade en uppflyttning i år. Tycker även det är roligt att ett lag som Zenith lyckas hamna på en fjärdeplats när man har seriens absolut yngsta trupp. Det glädjer mig då Zenith är min moderklubb.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Som sagt så förtjänar väl Zenith en jäkla applåd för deras säsong. Även Balltorp som i början låg i serieledning. Imponerade då man kom direkt ifrån division 5. Finns många skickliga spelare i serien men tycker Emilio Rossi visade att han kommer leverera även i division 3 nästa säsong. Han låg väl bakom alla Velebits mål mot oss och syns tydligt att de är en duktig fotbollspelare.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Oj, svår fråga! Många fina minnen denna säsongen men om jag måste välja ut några får jag väl säga 5-0 segern mot Sandarna. 25 grader sol, perfekt matta på hemmaborgen och en fantastisk match som avslutades med en vild kräftskiva. Även 1-0 segern mot Götene i kvalet för några veckor sedan var en grymt härlig seger.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Nja, tycker dom flesta lagen i serien hamnade på en rättvis placering. Saknade dock en riktig derbymatch så för min del hade det inte gjort något om Öckerö trillat tillbaka i division 4B inför nästa säsong!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Efter förhandling under helgen med Jack Olsson kommer jag även nästa säsong tillhöra Björkö. Trivs väldigt bra i klubben och ser redan nu framemot guldhatt och segersång på Seaside i slutet av september nästa år. Kom igen!

Stort tack!

 

Vi går vidare med Zeniths tränare Olsson (i mitten på bilden):

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Pandemin i sig har vi klarat oss ganska bra ifrån. Vet inte om någon i truppen har drabbats faktiskt. Men tyvärr gjorde vi nog missen att inte ta ledigt någonting under hela våren utan vi tränade på och spelade internmatcher b.l.a vilket gjorde att vi var ganska fotbollströtta när serien väl drog igång.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Trögt före sommaren och riktigt bra efter sommaren. Visst vi förlorar någon och spelar oavgjort i ett par matcher men tycker inte nått av lagen på hösten var bättre än oss.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Ångrar att jag inte hade bättre koll i näst sista omgången mot Älvsborg att de klarade kontraktet på att kryssa. Då kanske vi hade diskuterat lite annorlunda i paus.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Ingen eller alla. Vi är ett lag och som klyschan säger så vinner vi och förlorar ihop. Ingen som betyder mer än någon annan. Alla har sin roll.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja, ganska väntad. Var väl några lag som jag trodde skulle hamna högre upp men samtidigt gör ju den korta serien att ett par förluster tidigt döda alla förhoppningar om en topplacering. Vilket säkert ledde till dåligt självförtroende och lite panik hos många som kan ha påverkat resultatet.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Finns många duktiga spelare och även om han inte gjorde mål mot oss så är ju Simon Chekroun en spelare jag tror alla lag vill ha i sin trupp. Både som spelare och människa.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Sörjer med Zacharias Strandell som tyvärr pajade knät i första matchen efter uppehållet. Han var på gång riktigt rejält och hade gett oss lite mer tyngd under hösten. Sen är det ju kul att Björkö fick kvalplatsen och fick kvala om en division 3-plats.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Den är nog ganska oförändrad.

Stort tack!

 

Vi avslutar den här rundan med BFF:s Broman:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Jag tycker inte vi påverkades jättemycket, vi var fortsatt mycket folk på träning under hela våren och kom bra förberedda till seriestarten.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Får anses som godkänt, började starkt med fyra raka segrar. Tyvärr förlorade vi mot GFF i den femte matchen, hade vi vunnit den så tror jag vi hade kunnat gå rent resten.

Hur ser du på sin egen insats?

Har varit ett kul år, första för mig i Gbg-fotbollen. Precis som för laget så har det funkat bra i vissa matcher och sämre i andra.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Det är många i laget som varit bra, tycker generellt sett att kvalitén i Balltorp håller hög nivå. Men Sandell och Nilsen i mittlåset har varit stabila hela säsongen, även Jetmir är grym längst fram.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Svårt när det bara varit enkelmöten, vill ju ändå tro att det är skillnad på att möta Björkö på deras hemmaplan respektive våran. Men Velebit var ett stabilt lag och förtjänar seriesegern. Väster och GFF är de lag som jag tycker haft bäst spel.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Kalle P i Väster, min gamla lagkamrat, han är riktigt bra!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Det är nog matchen mot GFF, den var sur att torska på det sättet som vi gjorde och jag tror vi hade haft chans på seriesegern vid vinst.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Ser fram emot att dra igång försäsongen på Förbovallen igen och att det blir en ”vanlig” säsong nästa år!

Stort tack!

Bra jobbat med bloggen i år! 

 

Stort tack till Kassim, Theo, Joakim och Lasse för att de tog sig tid!

 

/Rasta