Dags för fler intervjuer från 4B-säsongen!

Här vad följande profiler har att säga: IF Västers ena tränare Magnus Widén, Mölnlycke IF:s kapten Markus Landén, Sandarna BK:s Edvin Moënza och sist men inte minst Göteborgs FF:s assisterande tränare Christoffer Sevholt!

 

Vi inleder med Västers Widén:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Påverkan blev som för många andra, en tid i ovisshet och oro. Mycket fokus har legat på och ligger fortfarande på försiktighet och respekt för pandemin.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Våran säsong, tillbaka i division 4, blev i det stora hela en godkänd insats av en nykomling. På elva matcher och rätt marginaler med sig hade man absolut kunnat vara med i toppen men lika små marginaler handlade det om när det gällde att inte vara inblandad i bottenstriden. Vi har haft en skyhög högstanivå och haft enstaka matcher där vi inte nått upp till godkänd nivå, men i det stora hela har vi gjort en bra insats. Vi har varit väldigt stabila i våran defensiv och våran offensiv saknade egentligen bara lite mera förvaltade chanser för att nå den där riktiga höjden som fanns fram till avslut.

Hur ser du på din egna insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Mitt första år som Orange ser jag tillbaka på som godkänd, kom in med idéer och upplägg som jag nu vill bygga vidare på och förbättra. Man vill alltid göra mer och den hungern är det som driver en. Är inte typen som ältar något som borde gjorts eller pratar om något man gjorde vid rätt tillfälle. Vi har en fantastisk skara spelare och ledare som tar oerhört många bra beslut tillsammans både på planen och vid sidan av.

Är det någon spelare eller ledare i laget som du vill lyfta fram?

Skulle vilja lyfta fram David Lager och Karl-Anton Pettersson för deras stora register och imponerande prestationer. Vill även slå ett slag för min kollega ”Dalla” för sitt oerhörda hjärta för både spelare och förening.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Väntad i form utav att Velebit vann serien och Virgo tog kvalplatsen, men i övrigt var det en hel del spännande resultat som man inte var beredd på.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Emilio Rossi är svår att inte imponeras utav, härlig spelare! Sen var det kul att se GFF:s spelfilosofi, det vill jag lyfta fram.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Vi har ju en hel del speciella situationer under året, både positiva och negativa. Men för att lyfta fram något ögonblick så här på rak arm så får jag säga Felix Hermanssons balja mot GFF, det var ett sagolikt avslut i bortre krysset.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Skulle vilja lyfta fram Viktor Lagerqvist och det beror på hans mentala styrka och hans enorma hjärta som gjort att han efter skada på skada tar sig tillbaka och jag håller tummarna för att han får hålla sig frisk. Gabriel Cederborg, David Simonsson, Arvid Liljedahl och Charlie Skogsberg som också åkt på allvarliga skador under året hoppas jag får hålla sig hela under 2021. Sen sörjer man för de lag som blir nedflyttade med små marginaler detta året då det bara varit halva serier som spelats.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Om inget oförutsett händer så kan jag stolt säga att jag är medlem i den Orangea familjen även 2021!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med MIF:s Landén:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

En extremt långt försäsong blev det ju. Delvis kändes ju fotbollen betydligt mindre viktig under en period med tanke på pandemin. Sedan rent sportsligt så tycker jag att det var svårare att hålla koncentrationen och kvalitén uppe när det är oklart när seriespelet startar.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Med tanke på att vi säkrade spel i division 4 först i näst sista omgången så är det en besvikelse. Men vi har samtidigt utvecklat spelet mellan straffområdena så det finns mycket att ta med sig.

Hur ser du på sin egen insats?

Som så många gånger förr, aldrig helt nöjd framförallt inte när vi slutar där vi slutar då finns det alltid rum för förbättringar.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vår materialare Bo Strandberg som förser oss med nytvättade kläder varje träning skall alltid lyftas! Många yngre förmågor som tagit kliv i år tycker jag. Karl Wennerback var grym förra året men utvecklats ännu mer. Vår unge målvakt Albert Wallentheim har gjort flera stabila matcher så det är kul.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

När man summerar en serie brukar man kunna säga att man hamnat där man förtjänar. Men enkelserie tycker jag är lite mer missvisande. Övertygad om att GFF hade legat högre och att Björkö legat längre ner tex om serien varit en vanlig 22 omgångars.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Rent lagmässigt tycker jag faktiskt inget lag imponerat mer än vanligt, snarare tvärtom men individuellt så blev man väldigt imponerad av Simon i Sandarna. Inte bara av målen men utan av det target spelet han tillför Sandarna.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen? 

Självklart när vi blev klara för division 4 2021. Sent avgörande i ca 85 minuten från ingenstans är alltid kul.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Sörjer väl lite med min arbetskollega Joacim Hake i Virgo att de inte fick vinna serien måste jag säga.

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Ingenting bestämt än. Men lär väl bli MIF även 2021.

Stort tack!

 

Dags för SBK:s Moënza:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, det var en väldigt märklig säsong. Samtidigt som det var en kort säsong så känns den på ett sätt väldigt lång. Det svåra tycker jag var att hålla uppe motivationen när det inte blev några matcher samt att det var så många turer fram och tillbaka med om man fick spela eller inte.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Är ingen jättesäsong vi gör rent resultatmässigt. Vi har haft lite stolpe ut, samtidigt som vi har varit väldigt ojämna och detta även i matcher. Vi har spelat jättebra första 30 för att sen ha en kvart som är så mycket sämre att man kan tro att det är ett annat lag på banan för att sedan hitta tillbaka till spelet som var första 30. Men vi har också försökt att spela in ett nytt spelsystem denna säsongen vilket alltid är svårt i början speciellt en säsong som denna med inte så många träningsmatcher. Men vi blir bästa laget i Majorna vilket ändå är roligt. Enligt Lalla så var det 10 år sen senast Sandarna var det. Jag ser en stor potential i detta laget när vi får ännu mer tid inför nästa säsong att förbereda oss.

Hur ser du på sin egen insats?

Min egen insats tycker jag är bra ändå. Känner att jag spelat på en stabil nivå i nästan alla matcher. Men samtidigt känner att jag absolut har mer att ge.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Simon Chekroun 14 mål på 11 matcher säger sig självt otroligt viktig för oss. Sen även min mittbackskollega Johan Rhodin tycker jag gör en stark säsong och är viktig för oss med uppspelen bakifrån.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Att Velebit skulle vinna serien var inte oväntat. Sen i och med att säsongen blev som den blev med enkelserie så tycker jag det är svårt att göra någon större värdering vart i tabellen man hamnar då den i mina ögon inte är speciellt rättvist. Vissa har 6 hemmamatcher andra har 5 sen kan de också vara stor skillnad vilka man får på hemmaplan kontra bortaplan. Så tänkte väl mer att det i stort sätt kunde sluta lite hur som helst.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Möjligtvis Björkö tyckte dom underprestera förra året. Så är inte förvånad egentligen att dom har gått starkt i år då jag tycker att dom har en bra trupp.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Det får bli premiären och 0-3 segern mott GFF i Majorna-derbyt.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds åt min gode vän Niklas Tidstrands serieseger med älvängen i hans första säsong som huvudtränare. Väldigt roligt.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Sandarna är klubben i hjärtat så det blir att lira på i Majornas Milan en säsong till.

Stort tack!

Stort tack själv för ett fantastiskt jobb med bloggen.

 

Vi avslutar den här rundan med GFF:s Sevholt:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Tror generellt att vi påverkades som alla andra lag med många som var sjuka under försäsongen. Detta gjorde att vi tappade all januari- och februariträning. Olyckligtvis hade vi även en liten kickoff i början av mars och efter den utekvällen, så insjuknade halva laget, varav två spelare fick allvarliga symtom men var tillbaka efter några veckor. Sen att man inte kunde spela träningsmatcher gjorde ju att det blev otroligt svårt att spela ihop ett lag, testa nya positioner samt hitta en balans. Eftersom halva truppen mer eller mindre var ny så gick detta ut över laget lite under de första seriematcherna.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi är inte nöjda över vår tabellplacering såklart. Tycker vi dominerar många matcher spelmässigt, men orkar inte riktigt hålla i det genom hela matcherna, samtidigt som vi missar på tok för många öppna lägen. En fjärde- eller femteplats hade känts mer rimlig och där hade vi nog hamnat om serien vänt. Lite som jag skrev ovan så har vi fått spela in en hel del nya spelare och som ett spelande lag så kostar det lite extra när man inte känner varandra in och utan. Men med lite distans till resultatet så ser vi det lite som ett mellanår. Vi har ändå fortsatt utveckla vårt passningspel och tempo samt tror på det vi gör.

Hur ser du på din egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Som spelande assisterande så tog jag väl inte direkt några avgörande beslut, så var inte vårt upplägg. Jag ville inte ge mig in i laguttagningen då jag spelar själv. Kort och gott så var det iallafall kul att hålla i några träningar och dela med sig lite mer på individuell nivå av den erfarenheten man har samlat på sig under åren. Kan mycket väl blir en tränargubbe av mig nån dag men inte än.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Tycker många av de yngre spelare har tagit ett kliv framåt i utveckling. För att lyfta fram en så har vi en innermittfältare, Andrej Kampe Svanhill, som nog gjort flest starter på mitten av alla i år. Ska bli riktigt spännande att följa hans utveckling kommande säsong. Sen vill jag även berömma Christian Ronnelin som kom från Åkarp, Malmö och gjort det riktigt bra. Snabb och passningssäker ytterback med rätt inställning.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jo, men det tycker jag nog. Velebit förtjänade det. Väldigt stabila, samspelta och det taktiskt sett mest slipade laget. Kommer att sakna dom nästa år, fina grabbar som alltid bjuder upp till kamp med rätt inställning. Trodde Sandarna och Älvsborg skulle göra det bättre men istället gled nykomlingarna Balltorp, Zenit och Väster förbi.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tycker Väster ledda av lokalfotbollsgurun Dalla gjorde det riktigt bra som nykomlingar. Märktes att det finns mer än bara kämparanda och fysik där och jag tror Väster blir ett topplag nästa år.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Efter en rätt svag inledning reser oss hemma mot Balltorp som inte förlorat en match innan de kom till Majvallen. Där vände vi vår säsong helt klart. 

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds åt Velebit som visar att man taktiskt kan ta hem en serie sen sörjer jag väl lite med Björkö ändå som inte klarade division 3-avancemang pga målskillnad. Starkt av Björkö att hota Landvetter. 

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Fortsätter självklart i GFF tills kroppen viker sig.

Stort tack!

Ville också skicka ett tack till bloggen som levererat otroligt bra i år.

Tack för allt Rasta!

 

Stort tack till Magnus, Markus, Edvin och Christoffer för att de tog sig tid!

 

/Rasta