Vi avslutar 4B-intervjuerna med dessa tre herrar:

Älvsborg FF:s tränare Anders Lordemyr, Eriksbergs IF:s Peter Johansson och Askims IK:s tränare Lo Gröndahl!

 

Vi inleder med ÄFF:s Lordemyr:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Pandemin påverkade oss riktigt mycket. Vi var otroligt långt framme med hela truppen inför den ”riktiga” seriepremiären. Vi hade matchat riktigt bra och kände att vi var bra med i det mesta. När man då drog i nödbromsen och vi lämnades i ett kommunikativt vakuum så blev det tyvärr en utförsbacke för truppen. Det var svårt att finna motivationen hos killarna och även hos oss ledare. Vi lyckades med konststycket att ha tre försäsonger under ett år, dels den vanliga samt en för endast en seniormatch innan sommaruppehållet och sen att starta upp igen för hösten.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Rent sportsligt var det en bergochdalbana men med lite för mycket nedförsbackar. Lyckligtvis slutade den med ett nytt kontrakt. Jag tycker att vi stundtals spelar en fin fotboll men där vi alldeles för ofta tillät enkla baklängesmål vilket ofta gjorde att vi behövde jaga och med en ung och oerfaren trupp i stora stycken lyste orutinen igenom ibland. Men historieböckerna kommer endast skriva att vi klarade kontraktet och det var målsättningen med säsongen i stort.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Min egna insats…oj det var mindre kul att behöva recensera sig själv haha. Jag gjorde mitt första år som seniortränare och helt klart var det annorlunda mot ungdomsfotbollen. Att jag gjorde misstag det råder det knappast något tvivel om. Mest nöjd är jag med att vi behöll vår idé genom hela året och att arbetet med de unga gick framåt.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Det känns helt ok att plocka ut ett par individer som har lyst lite extra i år när vi nu säkrade kontraktet. Robin Björnell har en mycket bra säsong bakom sig fint flankerad av Hampus Gustafsson. Det hade varit riktigt kul om vi fick se dem ihop även nästa säsong!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Att Velebit slutade som seriesegrare var i mitt tycke väntat. Jag tyckte Velebit var redo redan förra året. Jag tyckte parallellt till det att det var synd att Eriksberg fick lämna. Den mest intressanta frågan att ställa i detta är vilka lag som gynnades resp. missgynnades av en enkelserie.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Årets mest positiva överraskning tycker jag IF Väster stod för. Ett väl komponerat lag med seriens tydligaste spelidé. På spelarsidan plussar jag gärna för Robert Eckerman i IF Väster och självklart Simon Chekroun i Sandarna.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Årets ögonblick…med tanke på säsongen så måste matchen mot IK Zenith hemma var det ögonblicket. Känslan av ett säkrat kontrakt är otroligt stark.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Det är alltid lätt att sörja med någon i fotbollen. Jag sörjer helt klart med Sippan och hans mannar i Eriksberg. Att glädjas med någon annan i en resultatorienterad idrott blir värre men jag gläds med Dalla och det jobb han gjort med IF Väster och har parallellt haft ett gött tjöt över chatten med honom i år.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid är ungefär lika klar som korvspad i skrivande stund. Jag har trivts fantastiskt i Älvsborg som är en riktigt fin förening med mycket fina förutsättningar. Jag har haft en bra dialog med styrelsen om en eventuell fortsättning men vill avvakta spelarnas feed-back om säsongen och om mig innan det blir tal om ett ytterligare år.

Stort tack!

Tack för ordet!

 

Vi går vidare med EIF:s Johansson:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det är klart att det blev en märklig säsong på många sätt men det var samma förutsättningar för alla lag. Det var i början av pandemin som man inte viste riktigt när vi skulle starta upp serien och det blev istället ” en lång försäsong” och ingen visste riktigt hur det skulle bli. Det var segt, man ville ju börja spela matcher.

Hur ser du på sin egen insats?

Tycker min egna insats går att diskutera. Alldeles för ojämn enligt mig själv och finns mer att ge. Vad det beror på vet jag inte riktigt.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Max Eriksson. 17 år och utvecklas hela tiden. Jobbar alltid hårt. Gnäller aldrig på någon.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Nja. För vår egna del så trodde jag inte det skulle sluta med att vi åkte ut. Visst det var enkelserie men det visste vi. Sedan ljuger aldrig en tabell.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tycker GFF och Väster var två lag som stack ut. Virgo och Velebit är två tunga lag att möta och dom behöver kanske inte alltid ha sin bästa dag men ändå kan dom vinna matcher.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Möten mot Velebit är alltid roliga matcher. Det är sen gammalt. Många som känner varandra. Det händer alltid saker och det väldigt mycket tugg på planen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid är att jag nog kör på. Nu har vi i skrivandes stund inte gjort klart med någon ny tränare då Zippan lämnar. Men stänger inga dörrar.

Stort tack!

 

Vi avslutar med AIK:s Gröndahl:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Verkligen en märklig säsong. För vår del resulterade det i att vi tappade en del bärande spelare under våren när säsongen inte kom igång.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En säsong där vi på förhand var medvetna om att vi stod inför en del utmaningar eftersom vi hade ett, i princip, helt nytt lag. Men året inleddes positivt där vi stod för starka insatser i Västra Cupen och spelat såg riktigt lovande ut i februari/mars.

Under våren tappade vi, som sagt, en del spelare vilket gjorde att vi hade en mindre trupp än vi önskade att arbeta med. De inledande seriematchen blev vi hårt straffade och våra prestationer var egentligen inte så dåliga som resultaten antyder. När vi inte fick med oss resultaten i började tappade vi självförtroende och därefter gick det tyvärr ordentligt utför och större delen av hösten fick vi använda flertalet 15- och 16-åringar för att få ihop lag.

Men vi jag vill ändå ge cred till de spelarna vi haft, som varit med hela året. Många unga spelare med riktigt bra karaktär som kämpat på hela året, trots resultaten. Många av dem har utvecklats under året och kommer i framtiden att ha nytta av den här säsongen.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Det finns alltid saker man kan göra bättre som tränare, men överlag handlar våra resultat om att vi som lag inte har räckt till i år.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag vill lyfta fram de spelarna vi haft som varit med under året och som träning efter träning visat på bra karaktär och fortsatt jobba trots resultaten.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

I början av året trodde jag självklart att vi själva skulle göra bättre ifrån oss.

I övrigt ganska väntade placeringar, men jag trodde definitivt att GFF skulle slåss om seriesegern utifrån att de har väldigt många duktiga spelare. Även Sandarna trodde jag skulle vara med högre upp.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Det finns många bra spelare i den här serien, framförallt Velebit och Virgo har en hel del rutinerade lirare, där det syns att de har spelat på högre nivåer.

Även GFF har ett riktigt starkt lag med bland annat Jonas Tingberg, Aron Lund och Teodor Nastevski som håller hög division 4-nivå. Deras nya målvakt David Bergman imponerade också.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Inget som dyker upp i nuläget.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag gläds med min moderklubb Azalea BK som har chans på kvalplats upp till 5:an. Det vore riktigt kul om de tog klivet upp där.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer inte vara kvar i Askim, utan det kommer att bli ett nytt tränaruppdrag.

Stort tack! 

 

Bloggen tackar Anders, Peter och Lo och för att de tog sig tid!

 

/Rasta