Dags för lite intervjuer från 5A och vi börjar med denna kvartett:

Seriesegrarna Älvängens IK:s huvudtränare Niklas Tidstrand, Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare Kenneth Lindfors, Romelanda UF:s Johan Kaage och Lunden Överås BK:s huvudtränare Magnus ”Böjen” Carlsson:

 

Vi inleder med ÄIK:s Tidstrand (i mitten på bilden):

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Jag tror vi mådde ganska bra av pandemin även om det var väldigt tråkigt med pausen som blev. Vi tränade på bra och tog endast två veckor paus. Bra uppslutning på träningarna gjorde att vi var 100% redo när vi startade serien med 3 matcher före sommaren där vi vann samtliga.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Jag tycker att vi överlag gör en bra säsong där seriesegern såklart är kvittot på det. Vi vann 18 av 25 matcher och snittade 3 mål /match. Jag är absolut nöjd även om vi har mycket att utveckla för att klara av nästa säsong bra.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Första säsongen för mig som tränare. Många saker man inte gör om. Men jag är nöjd med min insats och det jag värderar högst att jag har känt ett stort förtroende från vår grupp med spelare.

Vi roterade några av våra ess Karlefeldt, Hildeby och Evensen inför de sista viktigaste matcherna vilket gav grym effekt. Minus kanske var att man inte gjorde det tidigare.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Mina tre assisterande tränare gör ett helt otroligt jobb. De jobbar stenhårt, bidrar med stor kunskap och vi hade aldrig vunnit serien utan dem.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag tycker att 5A år 2020 var väldigt bra där det inte fanns några enkla matcher att vinna. Jag hade inte tippat oss som segrare med en omgång kvar men det är vi tacksamma för nu.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Jag tycker att Pontus Börjesson var otroligt bra. Oftast spelbar och alltid farlig. Han imponerade mycket!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

När vi avgör mot Finlandia i 93:e minuten på hemmaplan i omgång 3 genom kapten Ahlbom. Viktig, viktig seger i en otroligt tuff match mot Kenneths stabila och skickliga Finpa.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag gläds med Näsets SK som gjorde en fin säsong och gick upp från den andra 5:an med min gamla lagkamrat Zaya i tränarstaben.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kör på i Älvängens IK och ser fram emot ett spännande 2021!

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Finlandias Lindfors:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Jag tror likt många andra lag så försökte vi dels anpassa vår träning men framförallt försöka bibehålla fokus och hålla en hög intensitet. Det var absolut inte lätt men jag känner att vi ändå gjorde det bästa av situationen. Tex så ställde vi inte in några träningar och killarna tog ändå jobbet varje träning. Det som var svårt var att man aldrig fick något kvitto på vart man stod i lagets utveckling, vilket man får av matcher men som sagt så var det lika för alla lagen.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Nu när säsongen är klar och det slutade med en andraplats som i sin tur ledde till uppflyttning pga framgångar för Göteborgslag i kvalet upp till trean så kan vi inte annat än att vara väldigt nöjda. Vi tycker att vi fortsatte att utveckla vårt spel och laget känns trygga i spelidén men det finns fortfarande många saker i vårt spel som vi kan göra bättre. Sen är vi väldigt nöjda med att flera spelare i laget har fått spela på nya positioner i år och till slut fick vi ihop en bra balans i laget. Så sett över året gör vi en klart godkänd insats men det finns mer att hämta i laget.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Vi kan väl börja med taktiska missöden där en sekvens gör mig sömnlös fortfarande och där jag får ta på mig att vi inte håller oavgjort borta mot Älvängen när det är 30 sekunder kvar av matchen utan vill få in ett ledningsmål men det hela slutar med att dom kontrar in ett vinstmål istället. Man kan säga vad man vill men där är jag ytterst ansvarig för att ta rätt beslut. Sen om man tar det mer positiva så är jag väldigt nöjd med att hela truppen vet vad varje position innebär vilket märks när vi gör byten i matcherna. Utan laget jobbar på samma sätt oavsett vilka spelare som är på plan, kanske en annan spelartyp men ingen större förändring i vårt sätt att spela som lag. Att vi både pratar och jobbar mycket det taktiska och framförallt att truppen verkligen är involverade i lagets utveckling underlättar är något jag är väldigt nöjd med. Jag kan inte minnas om jag har gjort några avgörande byten utan killarna intruppen har mer eller mindre alltid löst uppgiften på ett bra sätt. Små taktiska justeringar har man gjort under matcherna men tryggheten i vår spelidé har varit det bärande i år.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Samarbete med Cihan har varit väldigt givande för min del och en stor bidragande faktor till de framgångar vi nådde i år. Sen så tycker jag att vi verkligen har spelat som ett lag och har därför svårt att lyfta fram en enskild spelare, alla tar sina roller på ett bra sätt och gör allt för att laget ska lyckas vecka ut och vecka in.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Att Älvängen skulle ta hem det på förhand var nästan väntat och jag är nöjd med att vi kunde ge dom en fight om förstaplatsen ganska länge. Förlusten mot svider ännu mer när man ser att avståndet bara var en poäng till slut. Sen tycker jag att vissa lag borde hamnat högre upp med det spelarmaterial dom hade. Varför det blev så för vissa lag vill jag inte spekulera i utan det tror jag nog dom analyserar det själva internt.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tycker att Hisingen hade ett par riktigt duktiga spelare men som jag inte kan namnen på sen självklart så har vi Evensen, Hedelin och Hildebrand i Älvängen, Runeman och Engvall i Lunden, Pontus Börjesson i Björndammen och även Cvetkovski i Vardar som jag tycker är riktigt bra och smarta spelare.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

För mig personligen är det när det blev klart att andraplatsen ledde till uppflyttning. Jag försöker oftast alltid titta i det långa perspektivet och därför tappar jag ibland dom små ögonblicken utan får svara att lagets fortsatta utveckling är det som gör mig mest nöjd.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds oerhört mycket att Bergsjö IF tog steget upp. Jättekul för Valon Hetemi och för de spelarna som jag känner i laget och framförallt för Kurt Larsson, just för Kurt önskar jag all framgång. Sedan gläds jag med de tränarkollegor som jag har en bra relation med i deras framgångar, ingen nämnd och ingen glömd!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Som det ser ut nu så är jag kvar i FinPa även nästa säsong. Det skulle krävas ett väldigt bra erbjudande för att jag skulle självmant lämna det här laget utan vill dom bli av med mina tråkiga övningar så får spelarna eller klubben sparka mig. Tyvärr så kommer Cihan kliva av pga tidsbrist.

Stort tack!

 

Dags för RUF:s Kaage:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, det blev minst sagt en väldigt märklig säsong. Den stora skillnaden var ju att det blev en enkelserie och att ombyte på plats i samband med träningar uteblev.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi har gjort en mycket väl godkänd säsong, det var inte många som placerade Romelanda som topp 3 innan säsongen. Återstår fortfarande att se om det belönas med en uppflyttning eller inte.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag ger mig själv godkänt, men det finns mer att önska. Efter att ha spelat mittback de senaste 12 åren tog jag ett kliv upp i banan vilket varit väldigt kul, men inte varit helt hundra i positionsspelet.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag skulle vilja lyfta fram laginsatsen, vi har varit stabila och försvarat bra över hela banan. Det i kombination med ett effektivt omställningsspel har gjort oss svåra att möta. I slutändan var vi faktiskt bara en poäng (och lite fler mål framåt) från en förstaplats.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag hade inte så bra koll på lagen innan, men enligt vad man hörde på förhand så var det inte oväntat att Älvängen och FinPa placerade sig i toppen. Den stora överraskningen för många var nog att vi lyckades knipa en tredjeplats.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Jag är förvånad över att Hisingen inte hamnade högre upp i tabellen. Tycker att de var det mest bollskickliga laget i serien och med lite bättre effektivitet borde de kunna utmana i toppen nästa år.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Våra tre avslutande matcher som spelades inom 8 dagar var på pappret svåra: Bosona och Hisingen borta och Älvängen hemma i sista matchen. Tre segrar och 14-4 i målskillnad – en riktigt stark avslutning! 

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag gläds åt att min moderklubb IK Kongahälla säkrade fortsatt spel i division 3. Sen måste jag erkänna att jag unnar Mathias Holmström en serieseger – så grattis till dig och Älvängen!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det är inte helt spikat än. Jag har två år kvar på mitt kontrakt med IK Kongahälla, var endast utlånad till Romelanda under den här säsongen. Men att fortsätta spela fotboll kommer jag definitivt att göra – frågan är i vilken klubb det blir.

Stort tack!

Tack för ditt engagemang och en grym blogg!

 

Vi avslutar med LÖBK:s Böjen:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det blev ju helt klart en mycket märklig säsong, inget snack om det. Vi i Lunden ÖBK gör en kanonbra försäsong där vi har hög närvaro på 3 pass/vecka där vi bland annat kör 2 timmars pass på tisdagar med både FYS och fotboll, avslutar försäsongen med 7 raka vinster och känner oss väl förberedda inför kommande seriestart. Sen kommer beskedet om uppskjuten start och då tar vi ett break på två veckor. Efter det blir det som en ny försäsong på knappa två månader innan det äntligen var dax för att spela match igen. Spontant så var det jättesvårt att hålla gruppen 100% MOTIVERAD då det ej fanns något att ta ställning till utan bara gå att vänta på vad som skulle ske, och att kliva rätt in i seriespel utan att ha lirat match sedan 28/3 blev tuffare än väntat.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Som en berg & dalbana på Liseberg, HÖG – LÅG – HÖG då vi som sagt är jättebra i perioden fram till vårt break i mitten på april, när väl serien startar med två matcher innan ny ledighet och våra tre matcher i augusti så är vi ej ”med i matchen” och åker på 5 inledande förluster och ligger toksist i serien. För att från omgång 6 och in i mål kavla upp ärmarna och visa för vår omgivning att vi är ett bra lag och avslutar med 16 poäng av 18 de sista 6 matcherna. Så att för att summera SERIESPELET så måste jag ändå även om det tar emot tycka att en fjärdeplats är OK efter vår inledning.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Jag hade en vision om att kunna spela en 3-1-4-2 uppställning vilket vi gjorde de två matcherna innan sommarvilan men med två förluster spred sig en viss oro i gruppen och vi återgick till en traditionell fyrback, dock utan bättre resultat då de kom tre nya förluster. Efter det fann vi TRYGGHETEN igen i säsongsavslutningen, där kanske jag skulle gått på en fyrback från start men med många offensiva pjäser ville jag ha med dessa på planen. Positivt och en liten klapp på min egen axel är att jag kontinuerligt gett våra UNGA killar chansen/förtroende under året där dessa tagit kliv i sin utveckling!

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

På ledarsidan skulle jag vilja lyfta fram vår målvaktstränare Jocke Rydbeck (47 år) som vi fått kasta in i hetluften under hösten då vår ordinarie målvakt Axel vart skadad. Totalt 3 matcher blev det för ”Jocke” och vi vann samtliga så än är han ”still going strong”. Skulle också vilja lyfta fram Stefan Runeman som med sin vinnarskalle betytt mycket för vår grupp, han har tagit ANSVAR gällande våra yngre spelare ute på planen. Vidare så är Erik Alvhede viktig med sitt stora Lunden ÖBK hjärta, för många en yttermittfältare men i år har han tjänstgjort både som ytterback och framförallt som ett defensivt ankare på vårt centrala mittfält under slutdelen av serien. Sebbe Ovdahl har så mycket talang och har äntligen fått ut lite av sin potential i höst så att där kommer det mera 2021. Sist vill jag även nämna Victor Cristensson som jag tycker är den som utvecklats mest under året och nyttjat sina kvaliteter på helt rätt sätt.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

NEJ, det kan jag ju med handen på hjärtat säga att det inte blev då mitt lag slutade fyra, vi hade likt många ”experter” spänt bågen högre än så men nu kunde vi inte vara med och fightas hela vägen in p.g.a av vår katastrofala start. Att ÄLVÄNGEN skulle vara ett topplag visste vi och hatten av till Niklas Tidstrand och hans gäng som över 11 omgångar var bäst och de kommer hävda sig väl så gott i division 4 nästa år. Även FINLANDIA var ju tippade att tillhöra toppen och man levererade.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tobbe Wahlgren, UTBYNÄS, totalt outstanding i årets serie enligt mig, han fullkomligt bar Utbynäs på sina axlar och jag hoppas verkligen han kan hitta rätt framöver så vi får se han på en högre nivå för där hör han definitivt hemma.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Spontant skulle jag vilja säga matchen borta mot ÄLVÄNGEN då vi kommer dit pressade med 3 poäng av 18 på kontot men två bra lag bjuder upp till en mycket bra match sett över 93 minuter. ÄIK bäst första 60 men vi lyckas komma tillbaka via en vild forcering med kvittering i minut 80 och segermål i minut 93, det var årets goaste seger helt klart. En enskild prestation jag vill nämna är vår unge spelare Levi Ljungdahl, 17 år, som i sista omgången mot ett Hisingen FC som spelade för överlevnad var så rakryggad att han talade om för domaren att det röda kort han gav en motståndare var felaktigt då han spelade/träffade bollen, varpå domaren ändrade sitt domslut. Det värmde ett gammalt tränarhjärta.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Om vi tar det tråkiga först så är jag genuint ledsen att Kärra KIF går kräftgång och åker ur division 4 med dunder och brak. Förutsättningarna och faciliteterna finns runt Klarebergsvallen och jag hoppas man hittar rätt med en nystart under 2021. Sen måste jag säga att jag som Hisingsgrabb glädjs över att KF Velebit vinner serien 4B då det finns många spelare jag tränat under årens lopp och framförallt Kassim Coaney som jag haft förmånen att få träna i LUNDBY IF, FINLANDIA och KOZARA!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Den ser förhoppningsvis ljus ut! Jag kommer att stanna på Överåsvallen & LUNDEN ÖBK även 2021 och kommer göra allt som går för att det återigen inom en snar framtid spelas division 4-boll igen på Överåsvallen. Just nu uppehåll men den resan startar snart igen då vi återupptar träningen i slutet av oktober.

Stort tack!

Tack!

 

Bloggen tackar Niklas, Kenneth, Johan och Magnus för att de tog sig tid!

 

/Rasta