Dags för fler intervjuer. Vi har en eftersläntrare från 4B och den sista högen från 5B

 

Kolla in vad 4B-laget IK Virgos Rasmus Källum, 5B-laget FC Linnés Wamid Khorshed, 5B-laget Tynnered FC:s tränare Robert Smolander och 5B-laget IF Mölndals Dennis Nadarevic har att säga om säsongen 2o20!

 

Vi börjar med Virgos Källum:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja lite annorlunda minst sagt men med tanke på hur vårt resultat såg ut på vårsäsongen så får jag nog säga endast positivt. Hade vi kört en hel serie tror jag inte vi hade slutat där vi gjorde nu.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Riktigt mörk försäsong, en seger och många förluster, även mot lag i lägre divisioner, så det var väl ingen som gick in i seriepremiären med något blomstrande självförtroende. Men efter 4-0 borta mot Björkö kändes som allt vände, alla ville vara med på segertåget, fick till och med neka folk till andra matchen. Vi har ju en riktigt bra trupp så om alla någon gång skulle vara skadefria och tillgängliga samtidigt hade det blivit åka av men nu är ju det en utopi. Med det sagt så lyckades vi ändå mönstra ett bra lag sett över hela säsongen, vilket gjorde det jävligt kul att spela. Tycker vi spelar en riktigt smart fotboll, vi vet våra styrkor och svagheter och lägger upp matchplanen därefter. Vi hade det tufft i stort sett alla konstgräsmatcher och det var ju där vi tappade nästan alla våra poäng så hade fler lag spelat på naturgräs hade vi definitivt vunnit serien.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag får vara helnöjd, har ju inte spelat på 5 år men känner ändå att jag kan gå in och bidra på den här nivån. Finns många som sagt att man är slut, så extra skönt att tysta alla hatare!

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Riktigt oskönt att nämna sig själv så får väl bli Joacim Hake då, gjorde ett mål på 10 000 spelade minuter men sjukt viktig för oss, komplett spelare, bra med boll och en terrier utan.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Hade ju aldrig tippat oss tvåa på försäsongen men med tanke på att det blev en kort säsong så är det väl ingen högoddsare att dom två mest rutinerade lagen hamnar i toppen. Har ingen koll på andra lag och spelare så kan inte påstå att jag är förvånad över någons prestation.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Har ju hört mycket snack om någon Rossi och Chekroun men spelade varken mot Velebit eller Sandarna så kan inte uttala mig om dom. I övrigt är jag inte speciellt rädd för att möta någon igen nästa år.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Finns nog bara ett ögonblick som verkligen etsat sig fast och det är vid ställning 1-1 mot GFF i matchminut 90 när Thomas Erlandsson får drömläge med pannan och nickar över. ÖVER?! Alla vet att man inte får nicka över i det läget, den ska ner i backen, inget annat! Tråkigt att en spelare som Erlandsson nu mest blir ihågkommen som ”han som nickade bort guldet”.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds ju otroligt mycket med att Dalen åkte ur 3:an, ser verkligen fram emot att få möta dom igen!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Får vi Dalen i samma serie så måste jag fortsätta!

Stort tack! 

 

Vi fortsätter med Linnés burväktare Khorshed:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det är tyvärr väldigt tråkigt att vi bara spelar en halv säsong. Man vill alltid spela så mycket matcher som möjligt! Även att ett lag drar sig ur och vi bara har 10 matcher att spela. 2019 hade vi 3 poäng på 7 första matcherna. Hade vi varit lika trögstartade i år så hade vi nog åkt ur. Tyvärr kändes vi väldigt heta på vårsäsongen och när vi var så redo vi bara kunde bli i april så blev det antiklimax. Väldigt tråkigt helt enkelt.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Tyvärr underkänd. Återigen tar det 3 matcher för oss att hitta rätt i spelet. När vi väl hittar rätt i spelet så tappade vi på enstaka situationer i slutet av matcherna för ofta. Även ölhänget blev lidande då vi sällan fick sitta i samlad trupp. Trots det sportsliga så spelar vi väldigt bra när vi väl började trumma igång från match nummer 4 och framåt. Jag känner mig fortfarande varm inombords, precis som tidigare säsong, när jag ser mina kamrater där ute på mattan. Det är som poesi när vi krigar som vi gör för varandra.

Hur ser du på din egen insats?

Min egen insats var tyvärr något ojämnare än förra året. Det går ofta lång tid under matcherna där inget händer och jag inte riktigt hinner koppla på när det är dags att agera. Det har nog funnits lite mindre tid för spelet med fötterna i år än vad det brukar vilket gör att man inte varit lika påkopplad. Däremot funkar samspelet med försvar fortfarande likt Buffon – Chiellini – Bonucci. Att täcka av ett anfall tillsammans är nästan goare än när vi gör ett mål.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Till en början vill jag lyfta fram Kapten Rox som alltid visar underbar karaktär och ständigt påminner oss om att vi bara är FC Linné gubbarna som är här för att lira lite boll och ha kul tillsammans. Sedan älskar jag en karaktär som Paul Chandan, han är kanske inte snabb, stark eller har en bra fot men hans närvaro är så jäkla go för oss på plan. Sen älskar jag gubbarna som gnuggar i det tysta men förtjänar så sjukt mycket cred! Teo Linger Blend Calgaro Jensen Lukas Med många fler. Kan skriva en bok om alla, men det har ni troligtvis inte plats för.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag får säga att Önnered överraska på mig! Riktigt snyggt att komma tvåa! Annars var det som väntat.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Donsös målvakt Tom Nilsson. Bästa målvakten i division 5 skulle jag nog våga säga. Får försöka glänsa med överstegsfinter istället när man har han på andra sidan.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

För oss, tycker jag Hovås matchen sticker ut. Där kunde vi i princip säkra platsen. Man kunde känna allvaret i luften. Men vi spelade våran bästa fotboll på året. 5-0 och ruskigt bra ölhäng på Old Town. Till och med undertecknad mäktade med en hockeyassist från eget straffområde. Skulle även säga ölhänget på Red Lion efter sista matchen mot Donsö trots kollaps i sista minuterna.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Håller FC Heden varmt om hjärtat. Många riktigt goa gubbar i det laget. Har även träffat många goa gubbar i Argo. Annars följer jag alltid Donsö och Finpa som ligger varmt om hjärtat!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer gnugga på i FC Linné tills min kropp blir gammal och rasar samman, eller att Jesper Strand vinner interna skytteligan igen, men det får han bannemig inte göra. Skulle vilja citera Calgaro att man vill bli som Totti, fast i FC Linné.

Stort tack! 

 

Dags för TFC:s tränare Smolander:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Trots omständigheterna så tycker jag inte att vi påverkades jättemycket av pandemin rent fotbollsmässigt, den stora skillnaden var att vi körde enkelserie. I övrigt var mycket sig likt, några spelare borta i vissa matcher på grund av sjukdom som man tog lite mer på allvar. Lite segt att behöva vänta in säsongen under våren när man var redo och taggad att köra igång.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En säsong som började mycket bra med tre segrar på fyra matcher. Efter det var det en uppförsbacke resten av säsongen rent resultatmässigt. Det fanns en några matcher som vi förlorade där jag tycker att vi ändå presterade bra och förtjänade mer, men också matcher där vi inte alls kom upp i närheten av det vi kan. Små problem, utmaningar och avbräck hade en tendens att ha ganska stor effekt på våra prestationer. Men vi är kvar i femman och vet vad vi ska fokusera på inför nästa säsong. Trots allt var det vår första säsong i femman med en hel del nytt i truppen.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden? 

Man kan alltid göra saker bättre och det är lätt att vara efterklok. Men jag har haft en tydlig målsättning med vad jag vill försöka uppnå, och har respekt för att det tar tid också. Jag hade hoppats att vissa saker hade gått snabbare att få på plats, men det är svårt när man inte kan träna med hela laget i den utsträckning man vill. Jag är nöjd med många saker, och medveten om många saker jag vill göra bättre. I några matcher blev jag lite övermodig i vart vi stod som lag och vad vi klarade av. Är det något jag tar med mig så är det att man måste vara ödmjuk och ha en förståelse för vad man klarar av. Försöker man sig på saker man inte tränat på så slutar det oftast inte så bra. I vissa matcher föll vi till exempel på att vi förändrade vårt press-spel defensivt vilket skapade onödigt mycket ytor för motståndarna.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

På ledarsidan har vi Haris (som också är spelare) och Ibbe som gör ett hästjobb för att få allt att fungera och gå runt. Man lägger ju ner mycket tid på allt runt omkring för att laget ska kunna träna och spela matcher. Så dom förtjänar absolut kred.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja men lite som man förväntade sig det, förutom att vi hade planerat vara högre upp i tabellen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Det är väl ganska tydligt att Näset höll den överlägset högsta nivån i serien och var välförtjänta vinnare.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Premiärsegern och vår första 3-poängare i femman minns man.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Inte direkt.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer fortsätta som tränare vilket jag tycker är grymt kul och stimulerande. Jag vill fortsätta lära mig och utvecklas, så får vi se sen vad som händer och vart det leder. Jag önskar att jag hade kunnat spela mer själv, jag är ju inte direkt för gammal än, men mina knän säger ifrån.

Stort tack! 

 

Vi avslutar med Mölndals Nadarevic:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Tycker inte vi påverkades mer än något annat lag av pandemin. Självklart vill man spela en hel serie men situationen blev ju samma för alla lag.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Våran säsong blev nog som förväntat. Mycket nytt och svårt att hitta en rytm i spelet.

Hur ser du på sin egen insats?

Min egen insats var tycker jag inte var mer än okej.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Skulle vilja lyfte Samuel i vårat lag. Vinner våran interna skytteliga lätt om jag kommer ihåg rätt och han är en väldigt duktig ung spelare.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Bloggen hade tippat oss sist och det kanske några av oss i laget också gjorde. Skönt att vi klarade oss på håret. Näset hade nog dom flesta som favoriter och gjorde det strålande och sprang igenom serien. Så med facit i hand så blev den nog som jag trodde bortsett att vi klarade oss kvar.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Näset imponerade på mig och krossar serien välförtjänt.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

För min del är det nog matchen mot Önnered. 10-6 förlust. Ovanligt mycket mål och nog första gången jag spelar en match med 16 mål i en seniormatch. Fick själv göra mitt ända mål i år under den matchen.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Man får la alltid tycka lite synd om lagen/laget som åker ur.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min tid i lokalfotbollen ser oviss ut. Snart 30 år och saknar lite motivation. Men vem vet. När våren kommer så står jag säkert där på planen igen!

Stort tack! 

 

Tack till Rasmus, Wamid, Robert och Dennis för att de tog sig tid! 

 

/Rasta