Vi kör vidare med fler intervjuer från 6A:

 

Kolla vad Real Maskin BK:s Lukas Wallmander, Fröjdens FK:s tränare Philip Berggren och Tollereds IF:s tränare Alexander Blank har att säga om säsongen!

 

Vi börjar med Maskinens Wallmander:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det blev ju lite glest på träningarna i våras, och lite synd med enkelserie, men överlag är man ju såklart bara glad att man fick sparka boll över huvud taget. Har troligtvis fått utföra fler fist bumps i årets matchavtackningar än sammanlagt i livet hittills. Personlig utveckling.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Bra/stabilt/nöjd/lite missnöjd. Vi tog några goa skalper i starten, men mot slutet så tappade vi många poäng onödigt i slutminuterna. Klart nöjda över femteplatsen men känns som att vi hade kunnat hamna ännu lite högre.

Hur ser du på sin egen insats?

3,6. Not great, not terrible.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Klyschigt nog måste jag svara hela laget. Vet inte om vi nånsin haft så här bred trupp med så jämn konkurrens. Haft full bänk i princip varje match vilket man inte kan säga om föregående säsonger. Ledarstaben har även gjort ett gediget jobb och vi har haft riktigt riktigt go stämning året igenom.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Bergsjö IF väntad och rättvis segrare, grattis. Lagen som uteslöts fick vi aldrig möta så har ingen uppfattning om dom. Största överraskningen tycker jag var Fröjdens, som enligt mig var det spelmässigt bästa laget vi mött i år. Att de inte var uppe och slogs om uppflyttningen är ett mysterium för mig.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

En man med min skadebenägenhet blir ju lika imponerad varje gång jag anländer till Spinnarvallen. Jag ser den för 10 år sedan 35 år gamla (?) Björn Mellberg kuta runt där likt en kalv på grönbete. Jag tänker: Helvete Björn – är det inte dags att lägga skorna på hyllan snart?

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Måste bli vår säsongspremiär då vi slog Fröjdens med 2-1 inför en slutsåld publik – (Obs max 50 pers pga Corona) i folkmun även kallat rånet på Bravida Arena.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Lions don´t concern themselves with the opinions of sheep.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Real Maskin ´til I die.

Stort tack! 

 

Vi går vidare med Fröjdens tränare Berggren:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Vi påverkades inte jättemycket av Covid-19 i sig utan mer av att det var en kort säsong med enkelmöten. Tyvärr var det väl lite så att gick luften ur oss efter en svag inledning.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vår säsong är absolut en besvikelse om man kollar på resultaten. Vi blandar och ger på klassiskt Fröjdens-manér. Möjligt att vi i år hade ovanligt svårt att få in bollen i mål. Rent spelmässigt såg det ofta okej ut och i de flesta matcherna skapade vi fler chanser än motståndet men vi var genomgående för svaga i de avgörande lägena, både framåt och bakåt. Där måste vi höja oss.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Oj, tufft att bedöma sin egen insats, lämnar det åt andra!

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Svårt att inte nämna Magnus, Andreas och Filip som alla har grymma kvalitéer framåt i banan.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Tycker att vi fick en hyfsat väntad sluttabell i årets 6A. Tre bra lag i toppen. Annars en hyfsat jämn upplaga av 6A där inget lag sticker ut jättemycket rent kvalitetsmässigt men inte heller särskilt många enkla matcher där man bara kan hämta hem tre poäng.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Bergsjö fick verkligen ihop det, absolut bäst både taktiskt och defensivt av lagen vi mötte i år. Välförtjänta seriesegrare! Några spelare som imponerade på mig under säsongen var nr 16 i Croatia, nr 10 i Inter Linné samt Bergsjös båda mittbackar.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Efter några matcher utan vinst tog vi en fin seger borta mot Croatia. Tuff match där vi tappar 2-0 till 2-2 men alla i laget krigar på med grym inställning och Mange får in ett sen avgörande, oerhört skön känsla när domaren blåser av matchen.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Har ingen direkt koppling till något lag i lokalfotbollen förutom Fröjdens men självklart tråkigt att både Härryda och Lekstorp drog sig ur från vår serie.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Hoppar av tränaruppdraget men blir kvar som spelare i Fröjdens.

Stort tack!

 

Vi avslutar den här svängen med TIF:s tränare Blank:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Som alla andra skulle jag tro. En avbruten försäsong som var svår att återhämta sig från. Blev lite svårt att motivera folk att komma på träningar, men ingen har i alla fall sagt att de ska sluta, vilket är bra. När vi väl drog igång säsongen så kändes det som ett lotteri, och vi var inte så förberedda som man kan önska.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Spelmässigt tycker jag det är ett fall framåt, men målen saknas i många matcher. Vi har haft mycket lägen men skärpan har saknats. Kan bero på att vi haft för få på träningar och inte kunnat träna på som vi velat.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Hehe, jag vet inte riktigt (kanske du får fråga någon annan om). Inget jag kan minnas, men säkert många både bra och mindre bra insatser. Tyvärr har det blivit ”för många” byten i många matcher på grund av skador och spelare som inte orkat.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag vill lyfta kollektivet, och att vi är ett lag som vill varandra väl och jobbar för varandra framförallt i försvarsspelet. Tollered är svåra att möta, på grund av detta. Även om det finns vissa saker att jobba på även här, exempelvis att vi ska jobba för varandra när vi har boll också. Tack till alla kilarna som kommit på i princip alla träningar, även om det varit motigt stundtals. Vill också tacka min assisterande tränare Peter Fors som bestämt sig att ta ett steg tillbaka efter säsongen.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja ganska, eller i alla fall i toppen, tycker Bergsjö IF är välförtjänta segrare. De har varit stabila under flera år. Botten var ju svår att tippa eftersom två lag drog sig ur.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Jag tycker inte någon enskild spelare stuckit ut speciellt, många bra spelare och även lag i årets upplaga och många bra och tuffa matcher. Det är roligt.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Nej inget jag kan tänka på.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Roligt för Tollereds damer att de klarade sig kvar. Annars har jag dålig koll!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag siktar på ytterligare en säsong som tränare för TIF. Vi har börjat få ihop laget, trodde detta skulle bli året, men får hoppas att vi får träff nästa år. Hoppas vi slipper skador i den utsträckningen vi haft i år, då blir TIF att räkna med säsongen 2021!

Stort tack!

Det är du som ska ha tack!

 

Bloggen tackar Lukas, Philip och Alexander för att de tog sig tid!

 

/Rasta