Idag kom förbundet ut med det reviderade förlaget till seriesammansättning inför nästa säsong. Hela förslaget hittas HÄR

Det har inte hänt så mycket och vill man veta vad bloggen tyckte så går det bra att kolla inlägget om det första förslaget HÄR. I stora drag ett ok förslag där dock det blir lite stökigt med kvallagen som ska in. Skulle till exempel Romelanda inte gå upp i fyran så hamnar de i 5B vilket skulle betyda att de till exempel ska till södra skärgården och möta Styrsö och Donsö. Där hade det varit betydligt bättre att placera Mossen eller Romelanda i 5A och till exempel skicka över uppflyttade Västkurd BK till 5B. Lite märkligt också då det laget som går upp av Mossen/Romelanda kommer att spela i 4A men det som missar alltså placeras i 5B

Bloggen hade också missat att det förra förslaget verkar vara färgkodat när det gäller de vakanta platserna i sexan. Om bloggen tolkar det rätt som kommer det laget som inte går upp i femman (alltså Inter Linné IF, Neutrala IF eller Azalea BK) att hamna i 6B och det laget som går upp från sjuan (Göteborgs City FF, Slottsskogen/Godhem IF eller Gambian Mix FC) hamnar i 7A. De två lagen som inte går upp i sexan hamnar i 7A

När det gäller det nya förlaget som kom ut idag så har det inte hänt något alls i fyrorna och femmorna men i sexorna har det skett ett byte. 

FC Heden har lämnat 6C för 6A och Fröjdens FK har gått motsatt håll och är alltså nu placerade i 6C. Rent geografiskt så ser det snyggare ut på kartan (klicka HÄR) då alla Hedenlagen (Fröjden, BK S:T Jakob och Menisken IF) nu spelar i 6C. FC Hedens hemmaplan Överåsvallen är ju också gammal 6A-mark. Dessutom spelade Fröjdens FK i 6C tre raka säsonger mellan 2016-2018.

Å andra sidan har FC Heden som klubb inga historiska kopplingar till 6A. När det fanns fyra sexor spelade FC Heden i 6B (förutom första säsongen i sexan som var i 6C) och där återfanns ofta många av dagens 6C-lag, bland annat Göteborgs SIF, Landala IF, BK S:T Jakob och Solängens BK

Båda lagen har helt enkelt bra argument för att tillhöra 6C

Det är Fröjden som har begärt flytten och motiverar det rent geografiskt att de vill spela med de andra Hedenlagen och de själva fick som sagt lämnade 6C inför säsongen 2019 efter tre säsonger där

Inte oväntat så vill inte FC Heden lämna 6C. Lagets tränare Tobias Larsson sa så här om det överraskande beskedet:

”Vi är först och främst oerhört förvånade och besvikna på förbundets kommunikation (eller icke-information). FC Heden har vid ett tidigare tillfälle varit inblandade i en liknande situation med en förening som velat byta serie men då var förbundet väldigt tydliga med att laget som vill byta ska komma överens med det andra laget innan ett eventuellt byte skulle kunna ske. Vi i FC Heden har inte hört ett enda ord från förbundet att de gått med på Fröjdens önskemål och jag vill betona önskemål eftersom de inte kontaktat oss från förbundet. Nu är detta så färskt så vi kommer imorgon kontakta förbundet för att få en förklaring på detta. Vill till sist poängtera att Fröjden har inget med vår besvikelse att göra då de såklart ska kunna föra fram sina önskemål. Vi är ett 6C lag, enda gångerna vi inte varit det är när vi låg i division 5 två säsonger och när centrumserien hade delats upp och halva serien bestod av Landala, Studenternas, BK S:T Jakob, Göteborgs City, Högaborg då låg vi i 6B. 6A har inget lag vi tidigare mött (förutom Syrianska som bytte till 6B på egen begäran 2017).”

Vi får se hur förbundet lyckas lösa detta. Självklart ytterst märkligt att förbundet inte kollat med FC Heden innan ändringen. 

 

Det är också hänt lite i division 7-serierna.

7A har fått två ”nya” lag eller rättare sagt ny-gamla. Nödinge SK (som drog sig ur 7C innan säsongen hann dra igång) är tillbaka. Även Sjövalla FK är tillbaka i seriespel och de lirade senaste 2018 när de som Sjövalla FK-Mölnlycke IS åkte ur 6B. De var sen anmälda året efter i sjuan men kom aldrig till spel. 

I nuläget har 7A och 7C 11 lag och 7B har 9 men förbundet har indikerat att fler nya lag verkar svar på gång. 

 

Sista datumet att lämna synpunkter på det här senaste förslaget är 23/11

25/11 kommer sen det slutgiltiga förslaget upp på förbundets sida.

Synpunkter på det slutgiltiga förslaget kan bara föras fram på Repskapet (8/12) då även serierna spikas

 

Vi väntar fortfarande svar från förbundet angående beslutet att skjuta på kvalmatcherna. Minst tre lag har lämnat in överklagan och sista dagen för det är imorgon (19/11). Så ett besked lär väl komma i nästa vecka någongång kanske. 

Bloggen hoppas självklart på att förbundet tar sitt förnuft tillfånga och tar ett beslut som placerar in de inblandade lagen i seriesystemet istället för att potentiellt vänta till slutet på februari. Skulle förbundet ändra sig går det ju också att få med de lagen i seriesammansättningen. 

 

/Rasta