Bloggen jobbar sig vidare genom serierna och nu är det dags att sammanfatta 6B!

Klicka HÄR om du vill se hur bloggen tippade inför säsongen.

 

1. VÄSTKURD BK 58-9 +49 32p

För tredje året i rad tippade bloggen att Västkurd skulle vinna sin sexa och till slut blev det rätt! VBK svarade för en riktigt fin säsong där laget förblev obesegrade med tio segrar och två kryss på tolv matcher. En redan bra trupp fylldes på med några fina namn till som Kerat Solaiman Mosa, Ihab Yasin och Behzad Kurdali. VBK lirade en match innan sommaren och där krossades Surte med 6-0 och direkt efter uppehållet städades nykomlingen AIF av med hela 8-1 efter fyra fullträffar av Korab Bakraqi. Ett av de få lagen som bloggen trodde skulle kunna störa Västkurd var Skottfint och i det mötet blev det jämnare. Skottfint hade 2-2 i mitten av andra men Pamajai ”Pamma” Njie avgjorde för VBK. De följande matcherna blev sen klara segrar: Chalmers kördes över med 9-2 (hattrick av Hakan Celik), Diseröd besegrades med 4-0 och mot Bjurslätt rann det iväg till 9-1! Segertåget fortsatte och laget slog Hönö med 4-0 men kunde inte riktigt skaka av sig Skottfint, som också gick bra. När Skottfint till slut tappade poäng hade VBK chansen att rycka lite men det var en lurig bortamatch på Tranbärsvallen som väntade mot pigga nykomlingen Knippla. Västkurd var illa ute men löste 2-2 efter två straffar (den sista i 88:e!) och förblev obesegrade. I matchen efter visste Västkurd att en seger skulle kunna fixa seriesegern då de två jagande lagen Skottfint och Neutrala skulle mötas samma dag. VBK gjorde sitt och besegrade Hälsö med klara 5-0 efter bland annat två mål av Kerat Solaiman Mosa. Det skulle visa sig räcka till serieseger då Neutrala slog Skottfint och inget lag kunde då hinna ifatt Västkurd! I prestigemötet mot just Neutrala i matchen efter blev det 1-1 innan säsongen avslutades med en 4-0 seger mot Hjuvik hemma på Sälöfjordsvallen. VBK slutade med den imponerande målskillnaden 58-9 på sina 12 matcher men det blev ingen skytteligavinnaren. Trion Kerat Solaiman Mosa, Korab Bakraqi och Hakan Celik slutade alla på 7 mål och var ett mål efter en topptrio på 8 mål. Västkurd nådde äntligen sitt mål och det ska bli intressant att följa laget i femman. Stort grattis till VBK!

 

2. NEUTRALA IF 27-14 +13 25p

Enligt de källor som bloggen hade kom laget med samma trupp som året innan men Vladimir Karanovic var tillbaka som ny-gammal tränare. Bloggen trodde definitivt att laget skulle vara att räkna med men det var svårt att veta hur allt efterspel från säsongen innan skulle påverka laget. Så bloggens känsla inför säsongen var att laget skulle vara med i toppen men inte riktigt rå på Västkurd och så blev det också. Laget hade en lite svajig start och inledde med ett kryss mot Surte (2-2). Sen kom i och för sig  tre raka segrar men det var inga övertygande trepoängare. Det blev 1-0 mot blivande bottenlaget AIF efter att Sinisa Mirkovic gjort matchens enda mål. Mot Chalmers räddades sen Neutrala av självmål i 91:a som betydde seger med 2-1. Mot Bjurslätt blev det också en uddamålsseger (3-2) efter två mål av Najiib Ahmed Khaliif. I bortamötet med Diseröd kom sen lagets enda förlust under säsongen då det blev 3-0 till hemmalaget. Neutrala fick nu jaga både Västkurd och Skottfint i tabellen. Blivande jumbon FTU krossade med 8-2 efter att både Najiib Ahmed KhaliifAbdirahman Hussein och Hussein Faarah blivit tvåmålsskyttar. Sen kom två 1-1 matcher som i förlängningen gjorde att laget tappade kontakten med Västkurd. Mot Hjuvik höll dessutom laget på att förlora innan Mohamed Musse kvitterade i 89:e. Mot Hönö var Neutrala också illa ut men där kom 1-1 i 88:e (målskytt Mohamed Muhamud Hussein). Poängtappen blev dyrbara och det skulle bli en kamp om andraplatsen. Neutrala skulle även ut till norra skärgården två matcher i rad. Mot Hälsö tog laget en fin 2-0 seger efter två mål tidigt i andra. Mot jagande Knippla i omgången efter blev det också seger (3-1) efter två mål av Abdale Hasan Abdulahi. Efter att ha klarat det svåra provet väntade sen ett toppmöte med BK Skottfint. Neutrala spände musklerna och vann med 3-0 på Bravida efter två mål igen av Abdale Hasan Abdulahi. Laget klev upp på kvalplatsen och skulle sen avsluta mot redan klara seriesegrarna Västkurd i sin sista match. En seger i den matchen hade säkrat andraplatsen men Västkurd ville förbli obesegrade och matchen slutade 1-1 efter att Mohamed Muhamud Hussein kvitterat för Neutrala med kvarten kvar. Neutrala var färdigspelade och fick nervöst invänta den sista omgången. Trean Skottfint skulle möta fyran Knippla och en Skottfintseger skulle peta ner Neutrala från kvalplatsen! Knippla vann dock matchen och Neutrala fick andraplatsen. En andraplats som ledde till ett kval som aldrig spelades och precis i dagarna så beslutade förbundet att alla kvallagen flyttas upp. Så det är division 5 som gäller för Neutrala 2021! Grattis säger bloggen! Abdale Hasan Abdulahi blev lagets bästa målskytt med sina 6 mål.

 

3. KNIPPLA IK 33-15 +18 24p

Utan tvekan seriens överlägset mest positiva överraskning! Laget krånglade sig upp från sjuan förra året efter en tredjeplats och sen ett missat kval. Men laget fick en plats ändå i sexan efter att förbundet uteslöt Neutrala på felaktiga grunder men när det sen uppdagades så hade KIK redan fått sin plats. Hur som helst så trodde bloggen definitivt att laget skulle få det riktigt tuff i botten av tabellen. Det skulle visa sig vara helt fel. Knippla öppnade fint med en bortaseger mot Diseröd (2-1) som följdes upp av 3-0 mot Chalmers efter två strutar av Aligool Amini. Sen kom en tung hemmaförlust mot Bjurslätt med två röda och ett insläppt mål i matchminut 92. Laget kryssade sen mot Hönö (1-1) och där kändes det som Knippla helt klart kunde hålla sig kvar i 6B men laget ville ännu mer. Det blev 3-0 mot Hjuvik borta och sen hela 6-0 hemma på Tranbärsvallen mot FTU efter dubbla mål av både Mahdi Safari och Aligool Amini. I derbyt mot Hälsö blev det sen 2-2 innan serieledarna Västkurd kom på besök till ön. Knippla var ytterst nära att bli det enda laget att besegra VBK men gästerna kvitterade på straff i 88:e minuten! Borta mot Surte svarade sen Knippla för en stark andra halvlek där de gjorde fyra mål och till slut vann med 6-3 efter att både Peter Arvidsson och Christian Johansson blivit tvåmålsskyttar. Knippla var med och slogs om kvalplatsen men föll tungt mot konkurrenten Neutrala med 1-3. Laget fick sen en gratisseger när redan nedflyttningsklara AIF lämnade WO. Inför sista matchen var kvalplatsen körd men och laget låg fyra. De skulle dock möta trean Skottfint som vid seger skulle peta ner Neutrala från kvalplatsen. Knippla avslutade på bästa sätt med en fin 4-1 seger på Bravida efter två mål av Mahdi Safari. Laget klev alltså om just BK Skottfint och slutade trea! En riktigt fin säsong där nykomlingen gjorde näst flest mål efter Västkurd och där Aligool Amini delade skytteligasegern med sina 8 mål.

 

4. BK SKOTTFINT 23-15 +8 23p

Skottfint kom från en stabil femteplats 2019 och bloggen trodde att laget skulle ta några kliv till och hota lite bakom Västkurd och Neutrala. Så skulle det bli även om överraskningslaget Knippla smet förbi på slutet. Skottfint första halva på säsongen var riktigt fin med fem segrar på de sex första matcherna. Jonas Taube fixade seger i premiären mot Hälsö med båda målen i 2-0 segern. Sen ställdes laget direkt mot favoriten Västkurd och laget stretade emot ordentligt och hade 2-2 i mitten av andra innan VBK kunde avgöra och vinna med 3-2. Skottfint skakade av sig förlusten och slog sen Surte med 2-0 trots att de spelade en timme med en man mindre efter att deras målvakt fått ett rött. På Gröna Vallen blev det sen säkra 4-0 mot AIF och Skottfint fortsatte båda att vinna och hålla nollan. Joel Enerås satte ett tidigt segermål mot Hjuvik (seger 1-0) och i matchen efter mot Chalmers (seger 1-0 igen) var det Darwin Bahmani som avgjorde. Laget hade nu hållit nollan i fem av sex matcher och skuggade Västkurd i toppen av tabellen. Borta mot Diseröd blev det dock poängtapp (2-2) trots ledning med både 1-0 och 2-1. Sena mål av Darwin Bahmani och André Klint fixade sen en seger mot Bjurslätt (3-1) innan det blev ett tungt poängtapp mot Hönö (1-1) med insläppt mål i 89:e! Västkurd hade stuckit iväg i toppen men kampen om andraplatsen fortsatte. Mot konkurrenten Neutrala blev det dock förlust med 0-3BravidaBahmani blev sen tvåmålskytt i 4-1 segern mot FTU och inför sista matchen hade faktiskt Skottfint andraplatsen i egna händer. Tvåan Neutrala var nämligen färdigspelade och låg två pinnar framför. Det var dock svårt motstånd då pigga nykomlingen Knippla (som hade chans att smita förbi) kom på besök till Bravida. Skottfint fick en tuff start och släppte två mål nästan direkt och kom aldrig riktigt tillbaka utan föll med 1-4. Lite snöpligt där en möjlig kvalplats (som sen ledde till division 5 utan kval) förbyttes mot en fjärdeplats. Trots detta en bra säsong för Skottfint där den första halvan var lysande och laget tog ett kliv närmare toppen jämfört med fjolårets femteplats och laget hade definitivt mer tätkänning i år. Nyförvärvet Darwin Bahmani  blev lagets bästa målskytt och delade skytteligasegern med sina 8 mål

 

5. HÖNÖ IS 21-17 +4 19p

Det var ett ungt HIS som hade kört på bra under försäsongen där enda orosmomentet kanske var ett tränarbyte. Laget trillade ur femman 2019 och bloggen trodde väl att laget skulle klara sig ganska fint och sluta i mitten av tabellen. Ö-laget inledde säsongen piggt med två uddamålsvinster. I premiären mot Diseröd avgjorde Simon Seesai när han satte 2-1 med en kvart kvar och mot Bjurslätt i matchen efter satte Ludvig Olsson 1-1 79:e och i 89:e blev Jesper Svensson matchhjälte! Laget föll sen mot Hjuvik borta (1-3). I skärgårdsderbyt mot Knippla blev det kryss (1-1) och även mot FTU (1-1). I nästa ö-derby mot Hälsö blev det seger med 2-0 efter dubbla mål av Seesai. Efter sex matcher hade laget en helt ok poängskörd och hade bara fyra poäng upp till andraplatsen. Mot blivande seriesegrarna Västkurd hade dock inte Hönö mycket att säga till om utan det blev förlust med 0-4. Hönö fortsatte dock att plocka poäng och slog Surte med 3-1 innan laget höll på att skrälla mot Neutrala. HIS hade 1-0 efter mål av Emil Lindhult i mitten av andra men Neutrala kvitterade sen i 88:e! Mot bottenlaget AIF kom sen säsongens största seger (6-1) där både Seesai och Lindhult blev tvåmålsskyttar. Sen visade HIS styrka med 1-1 mot topplaget Skottfint där Lindhult satte kvitteringen en minut före full tid. Säsongen avslutades sen lite snöpligt med förlust mot Chalmers (1-2). Det blev alltså en femteplats för Hönö som svarade för en riktigt fin säsong. Laget visade att de kunde matcha topplagen och kryssade mot både tvåan Neutrala, trean Knippla och fyran Skottfint. Den största förlusten kom mot seriesegrarna Västkurd men 0-4 får anses som helt ok med tanke på att VBK snittad 4,8 mål per match och gick obesegrade genom serien. Emil Lindhult blev bäste målskytt för HIS med fina 7 mål. Detta unga HIS har framtiden för sig och kommer säkert att vara med bra även nästa säsong!

 

6. HÄLSÖ BK 29-27 +2 18p

Hälsö BK kom från en fin fjärdeplats 2019 men kunde inte riktigt upprepa den fina prestationen i år. Säsongen inleddes med en 0-2 förlustBravida mot BK Skottfint men sen inledde en fin liten svit med tre segrar och ett kryss på de följande fyra matcherna. Mot Chalmers var det mållöst efter en timme men sen klev Hälsö ifrån och vann med 4-1 efter bland annat två mål av Jacob Lidström. Efter 2-2 borta mot Diseröd var laget tillbaka på Stuvö Backe och där besegrades Bjurslätt med 5-1 efter ett hattrick av Lukas Clarke. I matchen efter var sen HBK lite illa ute mot bottenlagen AIF ”hemma” på Prästängen men laget vände 1-2 till 3-2 i mitten av andra i en match där Jacob Lidström blev tvåmålsskytt. 10 poäng på de fem första matcherna var helt ok och laget var med strax bakom toppen. Sen väntade två raka derby där det första utspelade sig på Hönö Arena. Matchen stod och vägde men i mitten av andra kunde Hönö gå ifrån och vinna med 2-0. I omgången efter låg HBK under i paus hemma mot grannön Knippla men mål av Adam Magnusson och Petter Magnusson fick laget att hoppas på seger. Knippla hittade dock ett 2-2 mål och matchen slutade oavgjort. Efter 33 minuter spelade mot bottenlagen FTU såg det iallafall ut som Hälsö skulle ta en trepoängare då laget ledde med 4-0. När legendaren med pipan, Uffe Lundin, blåste av matchen var det dock 4-4 efter en fin upphämtning av FTU eller en rejäl genomklappning av HBK, hur man nu vill se det. Laget tappade kontakten med toppen och säsongen spelades mest av. Det blev förvisso seger borta mot Hjuvik (1-2) men sen förluster mot topplagen Neutrala (0-2) och Västkurd (0-5). Säsongsavslutningen blev iallafall kul när Surte besegrades med hela 7-3 borta med sju olika målskyttar för ö-laget! Absolut ingen dålig säsong för Hälsö som fortsätter ligger där strax bakom toppen. Fina 29 mål framåt på 12 matcher och Lukas Clarke delade skytteligasegern med sina 8 mål.

 

7. CHALMERS STUDENTKÅRS IS 22-25 -3 17p

Detta var fjärde säsongen för Chalmers som klev upp från sjuan första året och sen dess lirat i 6B. Alltid svårscoutat med studentlag då insyn är dålig och omsättningen i truppen ofta ganska stor. Känslan bloggen hade var att laget skulle befinna sig på nedre halvan men troligtvis hålla sig borta från bottenstriden. Det skulle visa sig att Chalmers årsmodell 2020 till med slutade lite högre upp än bloggen trodde men det började verkligen inte bra för Chalmeristerna. Efter 0-0 i premiären mot FTU förlorade laget fyra raka matcher. Till Chalmers försvar så mötte de seriens blivande etta, tvåa och trea. Borta mot Knippla låg Chalmers under med 0-1 länge men i slutet kom två mål till och det blev en 0-3 förlust. Det var ett tufft spelschema för Chalmers då de bara fyra dagar senare satt på färjan igen på väg till Stuvö Backe för att möta Hälsö. Där var det mållöst i en timme innan HBK växlade upp och vann med 4-1. Hemma på fastlandet igen så spelade laget riktigt jämnt med Neutrala men föll på ett olyckligt självmål i 91:a! De blev inte heller roligare i nästa match när Västkurd stod för motståndet. 0-6 i paus, 2-9 totalt. Tack för kaffet. Med en poäng på fem matcher hade Chalmers bara AIF bakom sig i tabellen. Men sen kom äntligen första segern när laget slog Surte borta (2-1) efter att Joël Boni slängt in segermålet i 85:e! Boni blev även tvåmålsskytt när Chalmers krossade AIF med 6-0 i matchen efter och laget började klättra i tabellen. Det blev förvisso en knapp förlust mot Skottfint (0-1) men sen 5-2 mot Hjuvik i en match som avslutades med fyra mål under matchens sista sju minuter! Chalmers behövde sen inte oroa sig om någon nedflyttningskamp och Lucas Dominique Paul Loiodice satte matchens enda mål, med en kvart kvar, mot Diseröd i matchen efter. Laget kryssade sen mot Bjurslätt (2-2) innan säsongen avslutades med en 2-1 seger mot Hönö i lagets tredje resa ut till norra skärgården. En fin säsong av Chalmers, särskilt med tanke på den tuffa starten. Boni blev bäste målskytt med sina 4 mål.

 

8. HJUVIKS AIK 27-28 -1 14p

Efter ganska många säsonger som ett lag på den nedre halvan i sjuan tog Hästeviks stolthet klivet upp från 7C efter en fin serieseger 2019. Med en fin trupp med spelare som tillhört andra Hisingsklubbar lite högre upp så kändes det som laget skulle landa fint i sexan. Bloggen trodde nog dock att det skulle bli några snäpp högre upp en den åttondeplats som det blev till slut. Efter premiären var det dock glada tongångar efter 7-1 mot Bjurslätt (med sju olika målskyttar)! En timme in i match nummer två såg det också riktigt bra ut då laget hade 3-0 borta mot Surte. Sista tjugo rasade dock laget ihop helt och släppte fem bollar! Hjuvik skakade dock av sig den genomklappningen och vann både mot Hönö (3-1) och AIF (2-1). Tre segrar på fyra matcher gjorde att lag var med i toppen av tabellen. Sen kom dock en tuffare period med bara en pinne på tre matcher och då tappade laget kontakten med täten. Laget föll hemma mot Knippla (0-3) och släppte sen matchens enda mål efter sex minuter mot Skottfint i matchen efter. Mot blivande tvåan Neutrala var sen Hjuvik ytterst nära att vinna med släppte en kvittering i 89:e! Målskyttet släppte sen ordentligt när FTU kördes över med hela 6-2 efter fyra mål av Christopher Lundberg. Hjuvik avslutade dock svagt och tog sen bara en pinne på de sista fyra matcherna. Det blev hela 2-5 mot Chalmers och 1-2 hemma på Hästevik mot Hälsö. Sen blev det iallafall 2-2 mot Diseröd efter att Karl Weeks kvitterat i 86:e. I sista matchen var det mållöst i paus mot redan klara seriesegrarna Västkurd men sen släppte laget fyra i andra. Det var väntat att Hjuvik skulle klara sig bra i sexan även om laget kom av sig lite efter den fina starten. Christopher Lundberg var bäste målskytt med sina 6 mål.

 

9. DISERÖD SK 18-22 -4 11p

Kungälvslaget kom från en åttondeplats 2019 och en ganska lugn försäsong med få matcher och få nyheter i truppen. Inte så mycket för bloggen att gå på men DSK tippades faktiskt precis på den niondeplats som det blev till slut. Laget var inblandad i väldigt många täta matcher under säsongen och inledde med en 1-2 förlust mot Hönö där DSK släppte mål med en kvart kvar. I den andra matchen blev det också förlust 1-2 mot Knippla hemma på Skarpe Nord. Sen kom iallafall första poängen när det blev 2-2 mot FTU. Det skulle även bli 2-2 i matchen efter mot Hälsö och DSK låg i botten med bara två poäng på fyra matcher. Diseröd ryckte dock upp sig och slog till med en riktigt fin 3-0 seger mot topplaget Neutrala efter mål av Filip AnderssonMartin Paterson och Linus Carlström. Seger skickade upp laget några placeringar men sen kom en 0-4 förlust mot blivande seriesegrarna Västkurd. Diseröd fortsatte sen att spela jämna matcher. Borta mot Surte föll laget med 2-3 men tog igen det i matchen efter när AIF besegrades med 2-1 efter att Lukas Andreasson satt segermålet i början av andra. Diseröd var det laget som kryssade mest i 6B och tre av de fyra sista matcherna slutade oavgjort. Mot Skottfint räddade Oscar Thompson en poäng när han satte 2-2 med knappt tio kvar. Sen föll laget mot Chalmers med 0-1 innan det blev 2-2 igen. Denna gången var det dock DSK som åkte på en kvittering sent i matchen där Hjuvik kvitterade i 85:e. Diseröd hade redan tillräckligt med poäng för att inte åka ur direkt och visst fanns det risk att laget skulle sluta elva och därmed kanske få kvala. Men 1-1 mot Bjurslätt räckte i sista för att sluta nia. Förutom segern mot Neutrala (3-0) och förlusten mot Västkurd (0-4) slutade alla andra matcher oavgjort eller med ett måls marginal åt något håll! Det blev till slut alltså fem kryss, en uddamålsseger och fyra uddamålsförlusten för DSK. Linus Calrström blev iallafall lagets bästa målskytt på blygsamma 3 mål.

 

10. SURTE IS FK 24-39 -15 11p

Laget var riktigt illa ute 2019 men höll sig kvar i 6B tack vare en 0-0 match i sista omgången. Bloggen trodde att Surte skulle åka rätt ur årets 6B och med tanke på den tippningen så var tiondeplatsen en positiv överraskning! Det blev dock en tuff start i den enda matchen Surte hann med innan uppehållet, 0-6 mot blivande ettan Västkurd. Starten på hösten blev desto roligare. Först blev det 2-2 mot blivande topplaget Neutrala efter att Surte haft ledningen både med 1-0 och 2-1. Sen vände laget 0-3 till 5-3 mot Hjuvik efter fem mål sista tjugo. Fyra av de målen svarade Rade Radovic för! Surte hade hittat formen och av bara farten besegrades AIF i matchen efter med 3-1. Sju poäng på de inledande fyra matcherna och Surte var långt borta från bottenträsket. Tyvärr för laget skulle inte den fina formen hålla i sig. Laget var dock med målmässigt men föll med o-2 mot Skottfint (trots en man mer i en timme) och 1-2 mot Chalmers (efter att ha släppt ett mål i 85:e). Förvisso blev det seger mot Diseröd (2-3) men sen blev det bara en poäng på de fem sista och laget sjönk i tabellen. 1-3 mot både Bjurslätt och Hönö följdes sen upp av sex insläppta bollar mot Knippla (3-6). Surte höll på att dras in i bottenstriden men klarade viktiga 2-2 mot FTU som jagade bakom i tabellen. Lars Karlsson och Trimor Huskaj såg till att Surte hämtade in 0-2 till 2-2 sista kvarten. Inför sista matchen var sen Surte klara och det blev en 3-7 förlust mot Hälsö. Med tanken på att bloggen trodde laget skulle åka ur så var det en överraskande stark säsong, särskilt början på hösten där många viktiga poäng togs. Inte oväntat var Rade Radovic målbäst i Surte, och han slutade på 7 mål.

 

11. BJURSLÄTTS IF 20-41 -21 11p

Bjurslätt kom från jobbig fjolårssäsong där de slutade nia efter att ha varit intrasslade i nedflyttningskampen. Laget gjorde en hel del fina resultat under den långa försäsongen och bloggen trodde att BIF skulle hålla sig kvar med lite marginal. Truppen var hyfsat intakt men klubbprofilen Benny Brunberg lämnade för FC Fyrklövern efter premiären men duktige Goran Mihajlovic dök upp från nedlagda FK Kozara. Starten på säsongen blev dock blytung då laget föll mot nykomlingen Hjuvik med hela 1-7! I matchen efter ledde BIF med 1-0 mot Hönö med tio kvar men tappade till 1-2. Laget avslutade matchen med nio man efter två röda och totalt tio gula! Ute på Tranbärsvallen lyckades sen Bjurslätt kriga till sig en riktigt fin trepoängare när Christoffer Boström satte matchens enda mål på stopptid. Den vinsten följdes sen upp av en ny trea när FTU besegrades med 4-3 efter ett hattrick av nyförvärvet Mihajlovic. Poängen gav laget lite andrum i serien och laget pressade Neutrala men föll med 2-3. Det blev sen en tuff bortamatch mot Hälsö även om Christoffer Karlevid gav laget ledningen efter bara fyra minuter. 1-5 slutade matchen efter bland annat två självmål. Det blev sen ännu värre i matchen efter när topplaget Västkurd stod för motståndet och Bjurslätt släppte nio bollar. Bottenstriden började närma sig men Bjurslätt tog sig samman och åkte ut till Surte och bärgade en viktig seger (3-1) där Hauraman Behzad Abdulaziz blev tvåmålsskytt. Avslutningen var sen svagare och bland annat blev BIF första laget att tappa poäng mot jumbon AIF när de föll med klara 2-5 hemma på Bravida. BIF stod sen upp hyfsat mot topplaget Skottfint men förlorade med 1-3. Mot Chalmers blev det 2-2 och då lagen bakom i tabellen inte tog särskilt mycket poäng så var det klart att laget inte skulle åka ur direkt innan sista omgången. I teorin fanns det en liten chans att elvan skulle få kvala för att hålla sig kvar men det var aldrig någon fara. Säsongen avlutades sen med ett kryss (1-1) ute i Kungälv mot Diseröd. En ganska väntad säsong för Bjurslätt där de höll sig kvar men inte så mycket mer. De tog några fina segrar här och där men åkte även på lite smällar. Hauraman Behzad Abdulaziz och Goran Mihajlovic gjorde 5 mål var och det var bäst i BIF.

 

12. AIF GÖTEBORG 17-42 -25 6p

Fina Arbetarnas IF har pendlat en hel del mellan sexan och sjuan och slutade trea i 7C 2019. Egentligen missade laget i kvalet men fick till slut en plats sen konsekvenserna av Kozaras nedläggning i fyran hade tagit sig neråt i seriesystemet. Det var ungefär samma trupp som lirade i sjuan men viktiga kuggen på mitten, Joel Otterloo Kuronen, lämnade och bloggen trodde det skulle bli tufft. I premiären mot tippade topplaget Neutrala blev det dock oväntat jämnt och AIF föll ”bara” med 0-1. Mot nästa väntade topplag blev det dock värre och i matchen efter släppte AIF åtta bollar mot blivande seriesegrarna Västkurd och föll med 1-8. Det gick fortsatte tungt och efter åtta spelade matcher stod laget fortfarande på noll inspelade poäng. I vissa matcher var laget med bra och det blev 1-3 mot Surte och 1-2 mot Hjuvik. Mot Hälsö ledde AIF med 2-1 i början av andra med föll med 2-3 och mot Diseröd tappade laget 1-0 till 1-2. Det ska väl sägas att det också rann iväg i några matcher. Mot Skottfint föll laget med 0-4 och det blev 0-6 mot Chalmers. Noll poäng och sist i tabellen med fyra matcher kvar och även om det fortfarande fanns en teoretisk chans att hålla sig kvar så såg det självklart dystert ut. Mitt i detta mörker kom sen faktiskt AIF:s första seger för säsongen när Bjurslätt besegrades med 5-2 borta på Bravida efter bland annat två mål av Evair E Ferreira Costa Santos. Laget kom dock ner på jorden rejält i matchen efter då de släppte mål efter två minuter och efter en halvtimme ledde gästerna Hönö med 4-0. Det blev 1-6 till slut och med två matcher kvar var det sex poäng upp till lagen framför. Innan AIF:s nästa match stod det dock redan klart att laget skulle åka ur då lagen framför tog poäng. AIF kom sen inte till spel borta mot Knippla och fick lämna WO. AIF var alltså redan nedflyttningsklara inför sista matchen men mötte då det enda laget de hade chans att gå om, nämligen FTU! Uppenbarligen var det AIF som var mest taggade och en tung säsong avslutades med en fin 5-2 seger efter bland annat två mål av José René Carpio Rojas. Segern gjorde faktiskt att AIF klev förbi FTU och slutade näst sist. Med sina 17 mål framåt var AIF målsnålast i serien och Evair E Ferreira Costa Santos var lagets främsta målskytt med sina 4 mål. Arbetarna har som sagt pendlat mellan sexan och sjuan och årets upplaga var för svaga för sexan. Känslan är dock att klubben inte står och faller med vilken division de spelar i utan kämpar vidare!

 

13. FTU 20-45 -25 5p

För några år sen brukade FTU var med i toppen av sexan och slåss men de senaste säsongerna har det gått lite tyngre och laget blev sjua 2019. Bloggen trodde på en liknade placering  i år men efter en katastrofal säsong slutade laget sist i årets 6B! Laget var dock inblandade i en hel del jämna matcher inledningsvis. 0-0 i premiären mot Chalmers följde upp av 2-2 mot Diseröd. Mot Bjurslätt var FTU med länge men det blev en 3-4 förlust. Oguzhan Yilmaz gav sen FTU ledningen efter en kvart hemma mot Hönö i matchen efter och kanske skulle första trean komma? Gästerna kvitterade dock i början av andra och det blev 1-1. Tre kryss och en tät förlust på de fyra första och känslan var väl att FTU ändå skulle lösa det och hålla sig kvar. Sen kom dock några riktigt tunga matcher där defensiven var helt bortblåst. Det blev 2-8 mot Neutrala och 1-6 i den svåra bortamatchen mot Knippla. Där var dock FTU med bra och ledde tidigt, men släppte fem efter paus. Mot Hjuvik var det 2-2 i halvtid men förlust 2-6 efter att laget släppte fyra i andra. FTU var självklart indragna i bottenstriden men hade ändå kontakt med lagen framför. Mot Hälsö såg det dock ut att bli ännu en storförlust då laget låg under med 0-4 efter 33 spelade minuter! FTU kämpade sig dock tillbaka in i matchen och i 89:e satte Oguzhan Yilmaz 4-4! FTU kastade sen in handduken mot serieledarna Västkurd och lämnade WO. Laget var verkligen i poängbehov och i matchen efter mot Surte såg det bra ut! Saim Duman såg till att laget ledde med 1-0 i paus och i mitten av andra kom 2-0 (Yusuf Bozkir). Surte svarade dock med två mål sista kvarten och det blev 2-2. Med två matcher kvar var nu laget fem poäng från säker mark och det var bara två segrar som gällde. Tyvärr för FTU så var det ett kvaljagande Skotttfint som stod för motståndet i matchen efter och det blev förlust med 1-4 och nedflyttningen var klar. Inför sista matchen var dock inte FTU sist i tabellen utan det var AIF, som bara lyckats vinna en av sina elva första matcher. Lagen möttes i sista matchen och där vann AIF med hela 5-2 och klev om FTU. Som sagt en riktigt tung  säsong där FTU alltså var det enda laget i 6B som inte vann en enda match. Lagets 45 insläppta mål på tolv matcher var flest i serien. Offensivt blev det 20 mål och Yusuf Bozkir var FTU:s främsta målskytt med 4 mål. Omstart alltså för FTU i sjuan 2021.

 

/Rasta