Här kommer de första intervjuerna från 6B:

 

Vi börjar med Västkurd BK:s Nozad Kurdali, Neutrala IF:s tränare Vladimir Karanovic, Knippla IK:s målvakt Joel Carlryd och BK Skottfints tränare Daniel Åman!

 

Vi inleder med VBK:s Kurdali:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det kan man absolut säga, det var ett tag där man inte visste om det skulle bli säsong eller inte. Träningsmatcher fick man inte spela, utan man tränade endast för att hålla igång i hopp om att det skulle bli serie som man har i mål att vinna. Tror alla blev påverkade psykiskt, men som lag slutade vi inte att jobba utan vi körde på. Tråkigt att vi inte fått ta in så mycket publik som Västkurd brukar att locka till matcherna men samtidigt är det en pandemi som måste respekteras till 100%.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Seriesegrare, inga förluster, 58-9 i målskillnad på 12 matcher! Vi är väldigt nöjda med att ha nått vårt mål att vinna serien och tagit Västkurd upp till en historisk division 5-plats.

Hur ser du på din egen insats?

Äntligen har man fått göra sen hel säsong (enkelserie) skadefri. Så skulle väl ge mig själv godkänt. Vet ju att jag kan mycket bättre, så gäller att träna ännu hårdare tills nästa säsong.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag vill lyfta fram Erdem som är en fantastisk fotbollsspelare och lagkamrat. Missar sällan träningar, tar ett otroligt jobb på planen för hela laget. Även Behzad som var skadad i tre månader och hade högst träningsnärvaro under de tre månaderna.
Annars är det väl hela laget som måste lyftas när man gått igenom en serie utan förluster och får fira det med guldhattar! Vill även lyfta fram vår styrelse som är på varje träning, varje match där dem även ser till att vi får mat efter matcherna.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Det tycker jag, det som sticker ut är väl FTU som jag inte förvänta mig skulle sluta på den placeringen. Sedan tycker jag Knippla gör en bra säsong.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Hönö har ett intressant lag med väldigt unga spelare som jag absolut tror kan vinna serien nästa år om de får behålla sina spelare.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Det blir ju inte mer lokalfotboll än detta. Knipplas anfallare vinner (delad) skytteligan och heter Aligool. Det är helt fantastiskt, stort grattis till det!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds åt att IF Väster som nykomlingar gör en bra säsong, med den fotbollen som de spelar och lite mer flyt så hade dem kunna utmana hela vägen.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Har inte hunnit landa i det ännu, men givetvis kör jag på så länga kroppen orkar. Och som försvarare blir man ju bara bättre med åren!

Stort tack!

Stort tack till dig och bloggen som gör ett enastående jobb!

 

Vi fortsätter med NIF:s tränare Karanovic (som gjordes innan det blev klart att alla kvallagen flyttades upp):

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Vi påverkas av pandemin mycket, vår kvalmatch blev inställd, nu väntar vi vad som händer härnäst. Hoppas på kvalmatch.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong? 

Vi skötte oss väldigt sportsligt på plan och utanför, inga problem med något lag eller ledare . 

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Vi fick veta i maj månad att vi ska få lov att spela säsongen. Sena planeringar, tog lite tid tills laget spelade ihop sig och fick igång en bra fotboll. Första fyra matcher var under all kritik. Kunde ha bättre förutsättningar för 2020 för våran del.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vi lyfter våra juniorer faktist. Jag som tränare valde satsa på unga killar. Vi spelade med 6 juniorer hela säsongen. Men lyfter extra Abdalla, Zakaria, Ilyas som har en bra framtid i Neutrala här efter. Vi har medelålder på 23 år i laget, så framtiden ser bra ut. 

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Tyvärr gjorde vår dåliga första del av säsongen att vi tappade till Västkurd. Vi har en förlust hela säsongen mot ett svårspelat Diseröd borta. Slog alla i toppen men tyvärr så var vi nära att slå Västkurd men fick nöja oss med en poäng. Och Grattis till Västkurd till förstaplatsen .

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Jag vill lyfta Surte i vår första match , en dålig match från våran sida, men de gjorde allt rätt. Blev lika men måste vara ärlig, de kunde ha vunnit den matchen. Sen Bjurslätts målvakt (har ej namn), grym lirare!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen? 

Att det var fina matcher utan några incidenter, som är positivt. Med bra fotboll.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Vi gläds att Västkurd vann 6B . Nu hoppas vi på en kvalmatch, efter flera år krigande mot varandra hoppas vi ses i 5an.

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Min fotbollsframtid avgörs vad som händer med kvalen.

Stort tack!

 

Dags för KIK:s burväktare Carlryd:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Som sagt en märklig säsong, inte minst försäsong. Vi fick in några nya spelare både under vintern men även under vårsäsongen. Att det bara blev spel på hösten tror jag var bra för oss, dels att vi hann få till oss alla och att alla kunde få träna ihop och lära känna varandra inför seriespelet. Det märks inte minst på årets träningmatcher, de i februari/mars var inte alls bra, sen hade vi två träningmatcher mot Kungsladugård och Zenith där vi nog överraskade oss själva med hur bra vi spelade jämfört med de tidiga träningsmatcherna. Det gjorde att vi hade en bra känsla med oss in i seriespelet.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta er säsong?

Eftersom jag inte hade så bra koll på våra motståndare gick jag in i säsongen med inställningen att varje match skulle bli svår och vi skulle behöva kämpa för poängen på ett annat sätt än förra året i division 7. Det stämde, men vi krigade på bra från match 1 och sedan rullade det på. Nyförvärv i form av stabila backar, om än skadedrabbade så vi fick rulla en del, och anfallsspelare som visade vägen framåt gjorde att vi kände oss trygga i vårt spel oavsett motstånd. Vi har en bra mix i laget i nuläget, både åldersmässigt men även en blandning av längd, styrka och teknik som vi saknat i många år. Vi hoppas vi får behålla alla och även att vi kan fylla på lite för att öka konkurrensen ytterligare och vi är ganska sårbara då truppen bara är på ca 20 man. Trots en liten trupp har vi haft bra träningsnärvaro, haft full trupp till nästan varje match och i år faktiskt behövt lära oss att alla inte kan få lika mycket speltid utan man måste kämpa för sin plats i laget, vilket ibland kan vara prövande men som alla tagit till sig bra under säsongen och det har höjt oss lite till. Överlag är vi nöjda med säsongen, tredjeplats som nykomlingar bara 1 poäng ifrån att kvala till division 5 och att vi är ett av två lag som tog poäng mot de överlägsna seriesegrarna känns extra skönt, även om det krävdes två straffar för Västkurd för att få med sig poäng från Knippla. Derbyna mot Hönö och Hälsö såg vi så klart fram emot extra mycket och nästa år hoppas vi att få välkomna även dem till Knippla då vi i år hade båda på bortaplan.

Hur ser du på din egen insats?

Det här året hade jag mer att göra jämfört med förra året i division 7. Med några riktigt bra nyförvärv i backlinjen blev jobbet enklare för mig längst bak. Efter 5 matcher hade vi bara 3 insläppta vilket nog nytt rekord under min tid i Knippla. Vi lyckas inte hålla det snittet över året, men jag är nöjd med min insats, vilket till stor del underlättades av resten av laget. Höjdpunkten för egen del var nog matchen mot Västkurd, vilket är typiskt som målvakt att när man är som bäst ger det ändå inte full utdelning utan vi fick nöja oss med ett kryss. Efter matchen ryktas det om att Västkurd ville värva mig. Sånt värmer!

Är det någon spelare eller ledare i laget som du vill lyfta fram?

Det är svårt att hitta en enskild som gjort mer än andra. Aligol kom in och gjorde en del mål, Mahdi snittar ett mål per match, Rasmus och Kwame är två riktigt stabila mittbackar och gjorde det lätt för mig där bak, Chrille kämpar och vinner massa dueller på mittfältet. Men den som jag tycker har växt mest i år från förra året är Mohamed som växt ut till en grym yttermittfältare. Han visade delar av det förra året, men i år har han växt genom att ta ännu mer ansvar för försvarsspelet, släpper bollen i rätt lägen och är dessutom alltid farlig en mot en.

Hur ser du på serien, blev det en väntad tabell?

Inför säsongen hörde jag att Västkurd värvat och var solklar favorit, vilket visade sig stämma. Neutrala hade likaväl kunnat bli inslängda i den 5:an som var ett lag kort efter att ett lag dragit sig ur, så de trodde jag med skulle vara där uppe och slåss. I övrigt hade jag ingen större koll på serien och efter att ha mött varje lag, förutom AIF som lämnade w.o. mot oss, så känns det som att tabellen är rättvis och rätt lag hamnade ungefär på den plats jag hade placerat dem på utifrån deras insats mot oss.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Neutrala gjorde en riktigt bra match mot oss och vi kom inte igång i den matchen. Eftersom matchen mot Neutrala var en vardagsmatch i slutet av säsongen blev den på konstgräs. Möjligtvis hade vi haft en fördel av att ha dem ute på Knippla, men det kan vi bara spekulera i.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Tyvärr är det som satt sig mest hos mig efter säsongen en upplevelse jag inte vill att vi ska ha i fotbollen. Efter en match hamnar jag och domaren och några ur publiken i samtal och domaren är helt knäckt över hur tråkigt han tyckte att lagen (båda lagen har ansvar i det här) uppträdde och han valde till och med att blåsa av innan 90 minuter för att det gnälldes för mycket (matchen var redan avgjord). Vi spelare, ledare och publik har ett enormt ansvar att få våra domare att må bra och vilja döma oss. En del lag och föreningar vet jag arbetar mycket med det, men det räcker uppenbarligen inte. Jag vet att den här domaren repade sig och fick dessutom döma några av de avgörande matcherna i slutet av året, vilket jag tycker är rätt gjort då han var en av de bättre domarna under året. Nästa gång är det dock en domare som inte hämtar sig och till slut står vi där med lag som inte kan spela för det inte finns någon som vill döma.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Kan man säga IFK Göteborg på den?

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kör på med Knippla. Jag ser inte att det finns något direkt alternativ och så länge jag är ensam målvakt i truppen blir det ju mycket speltid, en av fördelarna med att vara målvakt!

Stort tack!

 

Vi avslutar den här svängen med Skottfints starke man Åman:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

På alla sätt och vis. Vi hade spelare som till och med avstod från spel den här säsongen. Som många andra sagt så blir det väldigt annorlunda med tre olika försäsonger plus ovisshet när seriepremiären blir av. Vi stängde ner verksamheten helt under april samt att vi tog beslut på att spela samtliga hemmamatcher i serien utan publik. Tyvärr så har inte alla lag kunnat acceptera detta, men vi har iallafall som förening gjort vårt för att minska smittspridningen. Som ordförande kan jag starkt ifrågasätta om vi verkligen skulle kommit till spel överhuvudtaget. Våra medlemmar och spelare blev av med hälften av matcherna, men vi som kund och förening fick trots detta betala fulla startavgifter. Det måste starkt ifrågasättas.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Finns väl ingen sportslig rättvisa med en enkelserie. Beror ju också på hur höstlottningen var efter spelschemat och vilka bortamatcher som försvann från de inställda vårmatcherna. Vår enda gräsmatch den här säsongen var t.ex. en träningsmatch i slutet av juni mot Rödbo IF. Vi förbättrar oss med en placering bättre jämfört med säsongen innan och skall man utgå från det så är det självklart ett steg framåt. Vi gjorde en bra första försäsong när vi väl fick ihop ett bra lag. Stabila resultat mot Eriksberg, Näset och slog bl.a. Bosona i HM trots jättemånga återbud. Vi gick från träningsnärvaro i februari på 29 man till snitt närmare 16 man i september och oktober. En massa långtidsskador och andra återbud som ställde till det för oss i fel matcher. Många matcher under hösten där vi knappt fick ihop en bänk. Jag tror jag själv som 44-åring var ombytt nästan samtliga matcher.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Framförallt uppskattad och efterlängtad avlastning i år med Kristofer och Anders som kollegor efter jag varit tränare själv mer eller mindre sedan juni 2016. Tyvärr har vi inte haft så många matcher där vi kunnat genomföra avgörande byten. Varje match har varit ett pussel att lägga och trots detta hade vi en stark period där vi i flera matcher på raken inte släppte in ett enda spelmål. Alltid kul med ett tryggt försvarsspel och en stabil målvakt som får hålla nollan match efter match.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Tror nog de flesta förväntar sig att jag skall nämna Darwin Bahmani. Jag gjorde klart med Darwin i början av augusti och gjorde sin första match i andra seriematchen. Kommer in från bänken och gör mål mot Västkurd på första bollkontakten. Darwin har egenskaper som vi saknat senaste två åren, med rörlighet som nia och ständigt målfarlig framåt. Som ledare får jag självklart nämna Kristofer Landahl som kommer in i föreningen väldigt snabbt och har bidragit på ett oerhört bra sätt både som tränare och som föreningsmänniska.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Både ja och nej. Att Västkurd med nästan två startelvor för division fyra skulle vara överlägsna var väntat. Neutrala som kvalade till femman 2019 och som i år satsade ännu mera på sina unga spelare var också ett väntat topplag. Ö-lagen Hälsö och Hönö hade man självklart räknat med där uppe också, men självklart är Knippla som nykomling årets utropstecken. Fin placering som nykomling och precis som oss 2019 på övre halvan som nykomling. FTU och Bjurslätt har fått kämpa med träningsnärvaro vilket också tyvärr visat sig i resultat i många matcher. Det är viktiga föreningar här i närområdet på Hisingen och vi får att hoppas båda kommer tillbaka starkare än någonsin. Framförallt FTU som får börja om i sjuan.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tycker Surte IS gjort en rolig resa sedan säsongen innan. Slagpåsar säsongen 2019 men fått in lite nytt som lyfte dem som lag till den här säsongen. Alltid farliga hemma på sitt gräs. Spelare så måste jag nämna unga Lukas Clarke i Hälsö BK. Har egenskaper och talang för att spela mycket högre upp. Kan avgöra matcher på egen hand på den här nivån. Lyfter Hälsös anfallsspel till helt annan klass den här säsongen. Riktigt kul att se!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Vad är det som inte sticker ut en sådan här avvikande säsong är nog enklare att tänka. För egen del får jag nog nämna att jag gjorde mitt första mål på 20 år sedan det senaste runt A-lagsverksamheten i Skottfint när jag satte en frispark borta mot Mölnlycke IF med vårt andralag.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Blir glad att gamla Skottfintare lyckas bra i sina tränarroller. Anders Lordemyr som var ordförande innan mig i BK Skottfint gör ett lysande år som huvudansvarig för Älvsborgs FF:s A-lag. Ett jätteungt lag för framtiden och lyckas hålla de kvar i serien är riktigt starkt. Riktigt kul för Lorden i sin första säsong som seniortränare. Hårt jobb lönar sig resultatmässigt och det är Kenneth Lindfors ett bevis på. Har jobbat målmedvetet med sin filosofi i Finlandia Pallo IF som i år belönades med uppflyttning till division 4. Grattis Kenneth och Finpa!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Föreningsutvecklingen i BK Skottfint fortsätter. Nu har vi bl.a. ett P-10-lag som vi satsar helhjärtat på. Bara där blir vi unika efter 20 år med bara seniorverksamhet på fotbollssidan. Nu har vi barn och ungdomsverksamhet som skapar andra perspektiv för föreningen inför framtiden. Blir kvar som föreningsutvecklare för det är organisations-utveckling jag brinner för. För övrigt så får tiden utvisa det.

Stort tack!

Stort tack själv Rasta och allt du gör för att skapa ett större intresse för lokalfotbollen!

 

Tack till Nozad, Vladimir, Joel och Daniel för att de tog sig tid!

 

/Rasta