Då kör vi sista rundan med intervjuer från 6B:

 

Diseröd SK:s Ludwig Forsberg, AIF Göteborgs Erik Entin och FTU:s tränare Romeo Vidovic!

 

Vi börjar med DSK:s Forsberg:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det är som det är. Vi tränade på under våren men visst saknade man matcherna. Det blir ju lite mer slumpartat med halv serie men nu vann Västkurd ändå, kändes som det var deras tur i år efter att ha missat precis de senaste två åren.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi har haft det kämpigt i år. Inte fått det att stämma i hela matcher. Lite synd för jag tycker vi fått in många duktiga killar samtidigt som stommen varit kvar. Vi hade förhoppningar om att kunna slåss i toppen men istället blev det kamp för att klara sig kvar. Så nöjda är vi inte. Får sikta högre nästa år!

Hur ser du på sin egen insats?

Jag ger mig själv godkänt men inte så mycket mer.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

DSK:s starka sida har alltid varit kollektivet, så även i år!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja, ganska väntad sluttabell där jag tycker Knipla överraskade lite och hade häng på andraplatsen, det hade jag inte väntat mig.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Västkurd var i en klass för sig. Resten av matcherna var otroligt jämna. Uddamålsförlust eller vinst i alla förutom mot Neutrala de vi gjorde vår bästa insats i år och vann med 3-0.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag är taggad på ännu en säsong, fotboll är för skoj för att vara utan.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med Arbetarnas Entin:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?  

Vi gjorde en väldigt bra försäsong där vi slog Landala och Inter Linné i två träningsmatcher. Vi fick in lite nyförvärv och det kändes som att vi hade ett gött driv inför säsongen. Sedan kom Corona lite som en smäll i magen och vi borde nog ha tränat hårdare då för att förbereda oss även om ingen visste hur det skulle bli. Men när säsongen väl körde igång så kändes det inte som att vi var helt i fysiskt toppform.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Lite för dåligt tränade och taktiskt förberedda skulle jag säga. Det finns dock mycket hjärta i laget och glad att vi ändå tog lite poäng på slutet trots stora skadeproblem på både spelare och tränare.

Hur ser du på sin egen insats? 

Glad att jag kunde gör en hel säsong efter knäproblem i två år. Men borde tränat lite mer förberedande under sommaren kände jag då kroppen började hacka på slutet.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vi har aldrig riktigt haft någon riktigt superstjärna i laget vilket jag antar är både våran styrka och svaghet.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Såklart besviken att vi gör en bedrövlig säsong och åker ut, men rätt väntat att Västkurd skulle vinna med tanke på deras spelarmaterial och tidigare prestationer.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Västkurd var nog det bästa lag vi och jag har mött hittills.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Evys 2 mål på 5 minuter mot Bjurslätt som helt stängde den matchen var sköna. Annars var jag en ribbträff ifrån att göra mitt 3, eller 4:e mål i karriären? Surt!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Korpen kräver min tjänstgöring under vinterhalvåret!

Stort tack!

 

Vi avslutar med FTU:s Vidovic:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin? 

Det blev en minst sagt märllig säsong pga pandemin. Många spelare slutade komma till träningarna redan i och när vi sen fick reda på att serien skulle starta sent ställde vi in all verksamhet fram till mitten av juli. Vi kom aldrig riktigt igång med träningarna under hösten heller och vi tappade flera spelare under seriens gång pga detta. Vi hoppades en enkelserie skulle vara till vår fördel men det visade sig att inte ens det hjälpte.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Det sportsliga vill jag helst glömma så fort som möjligt. Självklart är jag besviken på både prestationen och resultatet. Men, som sagt, tränar man inte kan man inte heller vänta sig något bättre. Vi lyckades tyvärr inte vinna en enda match och det grämer mig nog mest. 

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden? 

Min egen insats är precis som lagets, bedrövlig. Jag lyckades inte motivera spelarna tillräckligt och jag känner att jag har en stor del i det att vi misslyckades i år.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram? 

Min hjälptränare vill jag gärna lyfta fram. Seyit Kiyak som hoppade in och spelade halvskadad hela hösten. Han kunde knappt gå efter matcherna men ställde ändå upp. Sen får jag nämna alla killar som kom tillbaka efter några års uppehåll och gjorde så att vi i alla fall fick ihop ett lag till dom sista matcherna.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Serien slutade exakt så som jag trodde innan säsongen när det gäller de första två platserna. Att vi skulle åka ut trodde jag däremot inte. Det är nog vi som är den stora skrällen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av? 

Vi spelade aldrig vår match mot Västkurd då vi inte fick ihop ett lag så då får jag nämna Neutrala IF som imponerade på mig. Spelade ut oss efter noter och hade en ruskigt bra target player längst fram som var farlig matchen igenom.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen? 

Vi hade en härlig upphämtning mot Hälsö där vi låg under med 0-4 efter 20 minuter. Vi kom ikapp i 89 min med en cykelspark av Oguzhan Yilmaz och fick vara glada den enda gången i år.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jättekul att Velebit vann sin serie. Sen får jag väl gratulera Kenneth Lindfors till uppflyttningen. Tråkigt att Vardar åkte ut. Såg en match som dom förlorade med uddamålet och i den såg dom inte ut som en nedflyttningskandidat. 

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Jag har blivit erbjuden och tackat ja till Gais futsal damer. Det ser jag fram emot väldigt mycket då det blir första gången jag jobbar med damer efter 23 år inom fotbollen. Det var nog dags för det nu.

Stort tack!

Tack för i år och stort grattis till alla som nådde sina mål i årets seriespel. 

 

Bloggen tackar Ludwig, Erik och Romeo för att de tog sig tid!

 

/Rasta