Igår dök det slutgiltiga serieförslaget upp på förbundets hemsida. Sista chansen att ändra detta sker på Representantskapsmöte den 8/12.

Då förbundet tog sitt förnuft tillfånga och flyttade upp alla kvallagen så har det blivit lite ändringar och vi börjar med 4A och 4B:

Här har det hänt en hel del då både Romelanda UF och Mossens BK skulle in. Från början skulle vinnaren i den kvalmatchen in i 4A men nu har förbundet tänkt om. Dessutom så har det flyttats runt en hel del lag. Det som har hänt är att Romelanda placerades i 4A och Mossen i 4B. Dessutom har IK Zenith flyttats från 4B till 4A och Guldheden har flyttas andra hållet, från 4A till 4B. Detta gör att 4A kommer att ha 12 lag och 4B 13 lag.

Bloggen har genom åren ofta kritiserat (med fog) förbundet för att de inte tagit hänsyn till geografin när det kommer till serieindelningen (vilket vissa år lett till helt bisarra förslag). Den här gången har förbundet dock tänk till ordentligt när det gäller geografin och om vi tittar till kartan (klicka HÄR) så ser det riktigt fint ut! Nästan alla 4B-lagen återfinns söder om Göta älv och väster om E6/E20. Undantagen där är IFK Björkö och Mölnlycke IF. De har också lyckats sätta IK Virgo, Mossens BK och Guldhedens IK i 4B vilket peggar upp för roliga derbyn i de centrala delarna av stan! Frågan är när alla de tre var i samma serie senast? Lägg även till att nedflyttade Dalen/Krokslätts FF också är i 4B så det blir många täta matcher i de delarna av staden.

Sista ordet lär dock inte vara sagt ännu när det gäller fyrorna. Enligt de uppgifter som bloggen har så är inte IK Zenith nöjda med att ha blivit flyttade till 4A. Guldheden däremot hade önskemål till förbundet att spela i samma serie som Mossens BKIK Virgo och Dalen/KFF

Historiskt så har ju dock Zenith tillhört a-sidan med undantag för 2020 då de spelade i 4B. 2019 var de i 4A och de fem åren innan var Zenith ett 5A-lag. Går vi ännu längre tillbaka så spelade de i gamla 6D. Under alla de åren har de mött många av de lagen som nu spelar i 4A. Komarken, Partille, Nol, Älvängen, Romelanda och Stenkullen.

Det luriga är ju att det geografiska läget ändras varje år då lag byts ut. De lagen som ligger lite mer centralt får ju då finna sig i att flyttas runt lite mer beroende på läget just det givna året. Sen är det ingen tvekan att 4B är mycket mer koncentrerat i år och 4A har är mer utspritt.

Vi får se vad som händer på Repskapet.

 

Vi går vidare till femmorna:

Här var det då lite nya lag som skulle in då alla tre kvallagen från sexan gick upp. Det som har hänt är att uppflyttade Västkurd BK har flyttas från 5A till 5B. I 5B återfinns också Azalea BK medan både Inter Linné IF och Neutrala IF hamnade i 5A.

De ändringar känns helt rimliga. 5B består nu av lag söder om Göta Älv med undantag av de tre lagen från Hisingen (Västkurd, Eriksberg och Warta). Men de spelar dock precis på andra sidan älven.

I 5A återfinns redan Bosona-Bosna och Hisingen FC så det är inte så konstigt att Neutrala IF (som spelar på Länsmansgården) också hamnade där. Trots sitt namn så har Inter Linné IF lirat på Lemmingvallen i Utby och då är det rimligt att de spelar i 5A där både plangrannen Utbynäs och en hel del andra lag från östra Göteborg finns, bland annat Bergsjö IF och Götaholm

 

Vi kollar till sexorna:

Det som har hänt i 6A är att uppflyttade Göteborgs City FF hamnade där och att FC Heden är kvar. Heden vill ju dock inte spela i 6A utan vill vara kvar i 6C men förbundet har alltså inte tagit hänsyn till det önskemålet.

6B har fått uppflyttade Gambian Mix FC. Det pågår fortfarande en dialog mellan Geesguud UF och förbundet där Geesguud menar att de borde fått platsen sett till tävlingsbestämmelserna. Något som bloggen håller med om.

I 6C har uppflyttade Slottsskogen/Godhem IF tillkommit och serien har då alltså 13 lag nu. Det är ju rimligt då SG håller till i de sydvästra delarna av stan.

Om vi kollar på kartan (HÄR) så är det ju egentligen bara centralt vid Heden som färgerna blandas lite. Det skulle dock bli svårt att sätta alla de sex Hedenlagen i samma serie.

Vi får se om det händer något här på Repskapet också.

 

Dags att kolla till sjuorna:

I 7A har ett nytt lag tillkommit, GoldCoast FC. Efter lite detektivarbete verkar kontaktpersonen vara Gilbert Mensah, som lirat både med United Africa FC och senast med SKIF Semberija. Nödinge SK har också lämnat 7A och flyttats över till 7C.

7B har fått Fotö GoIF från 7C men annars ser det likadant ut som senaste förslaget.

7C har som sagt fått Nödinge SK från 7A men tappat Fotö GoIF till 7B.

Kollar man kartan (HÄR) så känns det som de flesta lagen har hamnat rätt. Det är väl Bergsjön SK i 7B som rent geografiskt borde spela med de andra lagen från östra Göteborg.

Annars håller sig 7A i österut med några lag i centrum. 7B har alla sina lag på Hisingen eller upp mot Kungälvsområdet. 7C håller till söder om Göta älv med undantag för Bergsjön SK och Fotö

 

De sista ändringarna kan alltså göras 8/12Repskapet

 

/Rasta