Vi har kommit fram till årets 6C! Dags att sammanfatta serien!

För den som är intresserad på hur bloggen tippade inför säsongen så går det att hitta HÄR.

 

1. STYRSÖ BK 29-5 +24 28p

Bloggen hade Styrsö som favoriter inför säsongen och det skulle visa sig stämma! Laget var intakt från förra säsongen och hade även fått in ett par målvakter och viktige Arvid Johannessen var tillbaka efter skada. Det blev en märklig premiärseger då den fastställdes på förbundets skrivbord. Motståndarna Landala ville inte åka ut till skärgården en lördag med hänvisning till situationen med covid-19 och klubbarna kom aldrig överens. Förbundet tilldelade sen SBK segern med 3-0. När väl första matchen spelades var det skarpt läge direkt mot en väntat toppkonkurrent, nämligen Hällesåker IF. SBK visade styrka och vann med 4-2 efter bland annat två strutar av Mattias Janicijevic. I matchen var det också en lurig motståndare då det var Azalea BKMajvallen som stod för motståndet. Ny styrkedemonstration då laget klev ifrån efter paus och vann med 4-0 efter två nya mål av Janicijevic. Det blev sen poängtapp i en mållös tillställning mot pigga nykomlingarna Pushers men Styrsö var i toppen för att stanna. BK S:T Jakob städades av på Heden med 5-0 men sen blev det lite oväntat tufft mot blivande jumbon Johannebergs IF. På Mossens IP hamnade laget i underläge med o-1 men vände sen till 2-1. Ö-laget fortsatte att rada upp segrar och även hållna nollor. Laget gick tre raka matcher utan att släppa in mål. Först besegrades GSIF med 3-0 sen blev det 2-0 mot Järnbrott efter två mål av Niklas Tullock. Sen var det toppmöte med FC Heden hemma på Amneviksvallen. Tufft efter 0-0 i paus och rött på målvakten Gustav Castedal direkt i andra. Styrsö löste dock ännu en seger efter mål av Tullock och Emil Fhager. När laget sen begav sig till Majvallen för att möta jagande SK Argo hade de chansen att säkra seriesegern och lyssnade man riktigt noga klirrade det nog i en och annan väska inför matchen. Seriesegern fick dock vänta då Argo satte stopp för den obesegrade sviten i en tuff och stundtals grinig kamp. Styrsö släppte in mål direkt i matchinledningen och avslutade sen första halvlek med att släppa in ett till. Trots en man mer sista halvtimmen kom inte SBK närmare än en reducering i slutminuterna (Janicijevic på straff). Styrsö fick dock jubla innan sista omgången då Argo föll mot Azalea och då kunde inget lag hinna ifatt! Säsongen avslutades sen med en 3-0 seger i derbyt mot Vrångö. Helt klart värdiga vinnare av årets 6C där både offensiven och defensiven imponerade. Janicijevic och Tullock gjorde 17 mål ihop där Janicijevic var bäst i SBK med sina 10. Defensivt var laget överlägset med 5 insläppta mål på 11 matcher och även 8 nollor! Stort grattis till Styrsö BK!

 

2. AZALEA BK 32-18 +14 23p

ABK:s seniorverksamhet gjorde sin fjärde säsong i lokalfotbollen, den tredje i 6C. Laget var femma 2019 och bloggen trodde väl på en liknande placering för Jan Juhlins gäng av unga vuxna. Den blivande tvåan fick dock en tuff start i årets kompakta 6C. I premiären hemma mot Vrångö blev det 1-1 efter att Dylan Fellous räddat en pinne i 82:a matchminuten. Visserligen blev det seger mot blivande jumbon Johanneberg med 3-0 efter två mål av Johannes Mohlin Rutström. Sen kom Styrsö på besök och då föll ABK med 0-4 hemma på Majvallen. Ännu värre blev det i bortamötet med Hällesåker då laget förlorade med hela 0-6! I det läget var det nog som trodde att Azalea BK skulle spela i femman 2021. Men laget avslutade magnifik och på de sju avslutande matcherna blev det sex segrar och ett kryss! Upphämtningen inleddes med en lite trevande 3-2 seger mot Landala och sen ett kryss mot Pushers i en svängig match. Daniel Ohlson satte slutresultatet 3-3 i 88:e med sitt andra mål för matchen. Sen följde två matcher där laget verkligen växlade upp. BK S:T Jakob kördes över med 7-0 (efter dubbla mål av Gustav Rybo Molin och Ohlson) och sen blev det 6-0 mot AIF (med dubbla mål av Felix Bellak och Mohlin Rutström). Bottenlaget Järnbrott städades sedan av med 3-0 och plötsligt hade laget verkligen häng på toppen. Seriesegern var körd men andraplatsen var inom räckhåll när det vankades Majvallenderby mot SK Argo i näst sista omgången. ABK:s fina svit fortsatte och i en match som böljade fram och tillbaka blev Daniel Ohlson matchhjälte med två mål i slutet. Inför sista omgången hade ABK greppet om andraplatsen på målskillnad före just Argo. Det var dock en svårt match i sista omgången då de ställdes mot FC Heden. Matchen stod och vägde och Heden satte 2-2 i början av andra. Frej Ramberg blev sen matchhjälte då han satte både 3-2 och 4-2 (och därmed gjorde ett hattrick)! Segern gjorde att laget säkrade andraplatsen och efter mycket om och men även en plats i femman (då kvalet inte kunde genomföras och alla kvallagen flyttades upp). Stort grattis till ABK som växt till sig och växt ur division 6-kostymen. En av seriens positiva överraskningar och en imponerande säsong. Laget gjorde, tillsammans med Hällesåker, mest mål framåt (32), och Felix Bellak blev bäste målskytt med sina 7 mål. Defensivt var det svajigt i början men på de fem sista matcherna blev de fyra hållna nollor och bara två insläppta. 

 

3. HÄLLESÅKER IF 32-15 +17 22p

Stabila Hällesåker slutade trea 2019, bara en poäng bakom tvåan Tynnered. Bloggen trodde på toppstrid även i år för HIF där Jimmy Christiensen tagit klivet från att vara spelare till att träna laget. Duktige Jonas Hylén anslöt också från Dalen/KFF. Laget inledde med tre poäng i södra skärgården i premiären borta mot Vrångö (2-0) och följde upp det med 3-1 hemma mot blivande bottenlaget Johanneberg. Sen blev det ett tidigt styrketest då HIF återvände till skärgården för att möta topptippade Styrsö BKAmneviksvallen. Målen rasslade in första halvtimmen och SBK ledde med 3-2 efter 32 minuter. Hemmalaget gick dock ifrån till 4-2 tidigt i andra och vann matchen. HIF studsade dock tillbaka och städade av Landala (4-1 efter två Jonas Olcén-mål) och imponerade mot Azalea (6-0 efter två mål var av Andreas Olcén och Oscar Jennefalk). Fyra segrar på fem matcher och laget var med i toppen och högg. Sen kom ett bakslag när laget föll mot nykomlingen Pushers med 0-1. Avslutningen på serien var dock stabil även om det inte räckte enda fram. Det blev hela 7-0 hemma mot S:T Jakob efter tre fullträffar av Jennefalk. Sen kom dock en liten dipp igen med 0-2 borta mot GSIF och laget tappade lite i toppen. Andreas Olcén avgjorde sen mot bottenlaget Järnbrott i 84:e (2-1) och gav HIF chansen inför de sista två omgångarna. Det blev sen en riktigt svängig match mot FC HedenÖveråsvallen. Adam Vestin såg till att HIF ledde med 2-1 i början av andra men Heden vände till ledning 3-2 med fem kvar. Jonas Olcén löste dock ett kryss när han satte 3-3 i 88:e! Det blev dock ett kostsamt kryss inför sista matchen. HIF var ett av fem lag som hade chansen att knipa andraplatsen. Hällesåker gjorde sitt när de slog Argo hemma med 3-2 efter att Vestin avgjort (hans andra) på straff med en kvart kvar. Azalea gjorde dock också sitt och vann sin match och HIF slutade alltså trea. En stabil säsong av HIF där laget, tillsammans med Azalea, gjorde flest mål (32). Laget var också obesegrade hemma på IP med sex segrar på sex försök. Adam Vestin och Jonas Olcén blev lagets bästa målskyttar på 7 mål var. 

 

4. PUSHERS BK 23-14 +9 21p

Frasse Franssons svarta eleganter åkte ur sexan 2018 men tog sig tillbaka direkt efter en andraplats i 7B förra året. Bloggen trodde inför säsongen att laget skulle få det riktigt svårt men PBK mörkade några övergångar (bland annat unge och duktige Alessandro Bartolli från ÖIS-U19) och med nya tränare Jimmy Jonevret i spetsen svarade de för en riktigt inspirerande säsong även om de egentligen aldrig slogs i toppen. Säsongen började dock med ett fint kryss mot FC Heden (1-1) med mersmak (enligt rapporterna) men sen kom en svidande derbyförlust mot SK Argo hemma på Gröna Vallen. I en svängig match åkte PBK på ett tufft rött i första och sen släppte man matchens enda mål i 90:e efter att laget tappat markering på Argos pigga inhoppare! Pushers tog sen en fin seger borta mot Vrångö (5-3) efter två mål av Alessandro Bartoli och i matchen efter besegrades Johanneberg med 3-1. Laget blev sen först med att ta poäng av serieledarna Styrsö när det blev 0-0 ute på Amneviksvallen. Tom Hassling avgjorde sen mot Hällesåker med matchens enda mål och Pushers hade faktiskt lite häng i den täta tabellen. Det såg sen ut som laget skulle ta en fin seger mot Azalea när Bartoli satte sitt andra mål som betydde 3-2 i 85:e! Matchen slutade dock 3-3 efter att ABK kvitterat i 88:e. Mot Landala blev det sen seger 2-1 och det var kontakt uppåt. Pushers hade kunnat blanda sig i kampen om andraplatsen rejält men föll hemma mot BK S:T Jakob med 1-2. I näst sista matchen blev det 2-0 mot GSIF och laget hade faktiskt en minimal teoretisk chans att knipa andraplatsen då de fyra andra inblandade lagen möttes. Det behövdes dock dubbla kryss och dessutom en storseger för PBK. Nu blev det inte så men Pushers avslutade iallafall med en seger (5-2 mot Järnbrott och hattrick av Bartoli) och smet om både Heden och Argo upp till fjärdeplatsen. En rolig säsong för ett pånyttfött Pushers som blandat gamla kulturbärare med nya pigga ben. Helt klart en av de positiva överraskningarna och laget förlorade bara två matcher (båda med uddamålet). Nye Bartoli blev målbäst med sina 10 mål

 

5. SK ARGO 18-11 +7 20p

Rutinerade Argotränaren Peter Sjögren hade fått hjälp i staben inför säsongen i form av Fredrik ”Rasta” Airosto som till slut insett att han nog gör mer nytta utanför planen än på planen (det skulle dock visa sig vara en sanning med modifikation). Truppen hade också fyllts på med flera intressanta namn, bland annat mittbacken Jacob Ljunggren Norberg och anfallaren Marcus Comé som anlände från granklubbarna GFF och FC Linné. Laget fick också en riktigt fin start med fyra raka inledande segrar. Premiären kunde dock gått lite hur som helst i ett svängigt derby mot ett taggat Pushers. Det såg ut att bli mållöst men det blev en coachseger då tränare Rasta bytte in sig själv i slutet och snubblade in matchens enda mål i 90:e! I matchen efter blev det mer rimliga målskyttar då anfallsparet Marcus Lindqvist och Marcus Comé satte varsin strut i 2-0 segern mot BK S:T Jakob hemma på Majvallen. Argo hade sen greppet om bortamatchen mot ”Studenterna” men hemmalaget satte 1-1 i 80:e. Repliken kom dock direkt när Lindqvist snyggt köttade sig fram till skottläge och skickade in segermålet! I nästa match gick det lättare när bottenlaget Järnbrott besegrades hemma på Majvallen. Argo hade 2-o efter fem minuter och det blev till slut 5-0 efter ett hattrick av nyförvärvet Fabian Franzén. Sen kom första poängtappet i en välspelad kamp på Överåsvallen mot skickliga FC Heden. Det blev 1-1 efter en jämn tillställning efter fem matcher var Argo fortfarande obesegrade och toppade tabellen. Tyvärr för Argo del kom en liten svacka. Borta mot Landala föll laget med 1-2 i en svag insats och i matchen efter blev det 1-1 hemma på Majvallen mot Vrångö där Argo hade tillräckligt med lägen för att vinna matchen. Trots poängtappen var Argo med och slogs i toppen. Obesegrade Styrsö hade dock chans att avgöra serien mot just SK ArgoMajvallen. Seger för ö-laget och division 5-spel var fixat! Argo sköt dock upp den guldfesten med säsongens skönaste seger. Nyförvärvet Emil Norell satte sitt första mål i Argo-tröjan redan efter ett par minuter. Det var en tuff och hård match i regnet och precis innan paus kom 2-0 genom Marcus Lindqvist. Argo spelade sista halvtimmen med en man mindre efter ett rött men Styrsö kom inte närmare än en straffreducering i slutet. Efter den urladdningen orkade dock inte Argo ladda om och försvara sin andraplats. Azalea vann ett tätt derby med 2-0 efter två sena mål och kopplade greppet om kvalplatsen. Argo hade chansen att ta tillbaka andraplatsen (de var trea, en pinne bakom tvåan Azalea) men hade en svårt bortamatch mot Hällesåker i sista matchen. Laget hamnade snabbt i ett 0-2 underläge men kämpade sig tillbaka till 2-2 bara för att sen falla på en straff med kvarten kvar. Både Hållesåker och Pushers smet om i tabellen och det blev en lite snopen femteplats för Argo. Trots detta en riktigt rolig säsong där Argo var med hela vägen i toppstriden och hade andraplatsen i egna händer i näst sista omgången och blev dessutom enda laget som besegrade ettan Styrsö. Defensivt var det riktigt bra med 11 insläppta på 11 matcher (bara Styrsö var bättre). Offensivt var det lite svagare och i många matcher kändes det som laget kanske saknade en riktig måltjuv. Marcus Lindqvist blev iallafall Argos bästa målskytt med sina 5 mål.

 

6. FC HEDEN 28-18 +10 19p

Efter att ha varit upp i femman i två säsonger var Tobias Larssons gäng tillbaka i sexan. Laget kändes lite försvagat med några tunga tapp men fick en ett riktigt fint tillskott i Filip Lagerstedt från Lindome GIF. Laget inledde lite trevande med kryss mot nykomlingarna Pushers BK och BK S:T Jakob. Pålitlige målskytten Toni Ceesay gav laget ledningen mot Pushers i premiären men PBK kvitterade strax efter. Mot S:T Jakob ledde Heden med både 2-1 och 3-2 men de ljusblåa kvitterade med tio kvar. Sen började laget hitta lite trepoängare. Kim Nordström fixade segern mot GSIF med matchens enda mål. Mot Järnbrott blev det dubbla mål för Nordström i 3-1 segern. Även Landala städades av (seger 4-1) efter bland annat två mål av Filip Lagerstedt. Heden var obesegrade efter fem matcher när det var dags att möta ett SK Argo, som inte heller hade förlorat. Nordström slog till igen men matchen slutade 1-1. Laget var med bra i toppen även om kryssen ställde till det lite. Borta mot Vrångö fick laget med sig tre fina poäng innan det blev storseger mot bottenlaget Johanneberg med hela 7-0 i en match där Nordström svarade för ett hattrick och Lagerstedt satte två. Åtta matcher i i serien var laget fortfarande obesegrat och skulle avsluta med tre toppmatcher mot de blivande topp 3-lagen. Först ut var serieledarna Styrsö borta på Amneviksvallen och där kom den första förlusten (0-2) men då hade Heden en man mer nästan hela andra halvlek. Hemma mot Hällesåker såg det ut som Christer Olofssons 3-2 mål i 85:e skulle ge en viktig trea med HIF kvitterade tre minuter senare och matchen slutade oavgjort. Heden var femma inför sista matchen men det var bara en poäng upp till Azaleaandraplatsen och ställdes just mot ABK. Det var en jämn match och Kim Nordström satte 2-2 på frispark i början av andra men Azalea kunde sen gå ifrån till 4-2. Trots att Heden slutade sexa så hade de alltså chansen att sluta tvåa inför sista omgången. En stabil säsong för Heden där några kryss (fyra stycken, flest i 6C) för mycket ställde till det. Kim Nordström var tvåa i skytteligan med sina 11 mål.

 

7. BK S:T JAKOB 29-28 +1 16p

Nykomlingen BK S:T Jakob krossade allt motstånd i 7B förra året efter 19 segrar på 20 matcher och 125 mål framåt. Det är alltid svårt att värdera lag som är så överlägsna när de ska upp en division. Bloggen trodde dock att de ljusblåa skulle komma in bra i 6C hade de så högt som fyra i förhandstippningen. Laget hann med en match innan sommaren och där fortsatte laget på den inslagna vägen från 2019. Det blev 6-0 mot Järnbrott och ett hattrick av 35-målsmannen Jacob Söderberg. I första matchen efter sommaren visade laget styrka när de kryssade mot FC Heden på Överåsvallen. Ludvig Björk samme 1-0 efter fyra minuter och Söderberg kvitterade till 3-3 i 80:e. Laget föll sen på Majvallen mot SK Argo med 0-2 och sen med 0-1 mot Vrångö hemma på Heden. Laget repade sig förvisso och slog bottenlaget Johanneberg med 4-1 efter dubbla mål av Björk. S:T Jakob hamnade sen i en helt katastrofal formsvacka och radade upp tre raka förluster och 0-19 i målskillnad! Till S:T Jakobs försvar mötte laget sluttabellens topp-3-lag men det är ändå rejäla genomklappningar. Hemma mot Styrsö blev det iallafall 0-5 och i matchen efter, borta mot Hällesåker, var det 0-0 i paus men den slutade 7-0 till hemmalaget efter att S:T Jakob släppt fem mål sista kvarten! Mot Azalea i nästa match blev det istället massa insläppta mål i början och det var 0-5 i paus och 0-7 totalt igen. Laget tog sig till slut samman och slog Pushers med 2-1 efter två mål av Gustav Brengesjö. Sen var det dags att jobba tillbaka målskillnaden och Landala krossades med 8-1 efter att Söderberg satt fyra. Det blev också målkalas i sista matchen (6-0 mot GSIF) där Söderberg bärgade skytteligasegern (12 mål totalt) efter ett nytt hattrick! Det blev mycket mål både framåt och bakåt i en svängig säsong för BK S:T Jakob. Inga problem alls att etablera sig men bloggen trodde som sagt att det skulle bli en slutplacering på den övre halvan.

 

8. LANDALA IF 19-27 -8 15p

Laget var rejält indragna i bottenstriden förra året men löste nytt kontrakt till slut. Bloggen trodde väl på ett liknande upplägg i år. Nedre halvan men nytt kontrakt. Det blev en lite konstig inledning då laget aldrig kom iväg till sin bortamatch mot Styrsö. LIF menade att det inte var rimligt att åka ut till skärgården en helg under den rådande pandemin medan Styrsö menade att det gick att lösa. Till slut så gav förbundet Styrsö rätt och en 3-0 seger. I Landalas första match som spelades blev det sen en 1-0 seger mot Järnbrott där David Fhager blev matchhjälte. Sen hade LIF en tung period. Laget ledde faktiskt borta mot Hällesåker med 1-0 i paus men föll med 1-4 till slut. Hemma på Guldheden Södra blev det också en 1-4 förlust, denna gången mot FC Heden. Mot Azalea nådde laget inte heller enda fram och föll med 2-3. Tunga förluster och laget började närma sig botten. Laget svarade sen för en riktigt fin match hemma på då obesegrade SK Argo. LIF låg under i paus men mål av Jonathan Hellsten och Linus Hurtig tidigt i andra gav tre sköna poäng. Landala föll dock i matchen efter (1-2 mot Pushers) och kunde inte riktigt slappna av. Laget blandade sina resultat en hel del. Första kom en finfin 5-0 seger mot Vrångö (efter dubbla mål av Rasmus Johansson och Simon Gemborg) och sen ett rejält bottennapp med hela 1-8 mot BK S:T Jakob! Segern mot Vrångö säkrade i stort sett kontrakt men för att vara på den säkra sidan avslutade Landala med två segrar till. I derby mot ”Studenterna” avgjorde David Fhager på en straff i mitten av första halvleken och matchen bjöd inte på några fler mål. I den avslutade matchen blev det sen 4-2 mot jumbon Johanneberg efter två mål av Mathias Åkerman. De  två avslutande segrarna skickade upp LIF till en åttondeplats och bra med marginal ner till strecket. David Fhager och Simon Gemborg delade den intern skytteligan med 4 mål var.

 

9. VRÅNGÖ IF 19-23 -4 14p

Klingkärrs Stolthet levde riktigt farligt förra säsongen och klarade kontraktet i sista matchen. Bloggen trodde på en placering på den nedre halvan och visst blev den en niondeplats till slut men det blev med god marginal ner till strecket. Inledningen var dock lite skakig från ö-laget. Laget föll med 0-2 i premiären mot Hällesåker men kryssade sen fint (1-1) mot blivande tvåan Azalea med tio man i nästan en timme. Sen blev det målkalas hemma på Klingkärr när Pushers kom på besök med det var var gästerna som gjorde 5 mot hemmalagets 3. En poäng på tre matcher var ingen höjdare men sen hittade VIF lite form. Första segern kom mot BK S:T Jakob på Heden 3 när Peter Nilsson gjorde matchens enda mål. Den segern följdes upp av 2-1 hemma mot Göteborgs SIF och i matchen efter 3-0 borta mot Järnbrott! Tre raka segrar och laget kunde andas ut. Laget höll sen jämna steg med Heden med föll med 2-3 innan det blev en poäng (1-1) mot SK ArgoMajvallen efter att Marcus Johansson nickat in en kvittering. Avslutningen blev sen lite svängig. Laget åkte lite oväntat på säsongens största förlust mot Landala (0-5) men tog igen lite av målskillnaden när de körde över jumbon Johanneberg med 6-2 i matchen efter (efter bland annat två mål var av Oliver Seiberlich och David Börjesson). En liten stund såg det ut som sista matchen, derbyt mot Styrsö, skulle kunna påverka SBK:s chanser till seriesegern men det scenariot försvann och då även den extra nerven i den matchen. Styrsö vann ganska säkert med 3-0. Efter en lite skakig start så styrde Vrångö upp säsongen och kontraktet klarades i god tid. Magnus Olsson blev Vrångös bästa målskytt med sina 3 mål.

 

10. GÖTEBORGS SIF 8-24 -16 9p

Det var stor omsättning i truppen hos ”Studenterna” som presterade inte mindre än 14 nya spelare inför säsongen (om bloggen räknade rätt). Som med de flesta studentlag så var det mycket folk utifrån och även lite internationell kryddning. Laget kom från en niondeplats 2019 och bloggen trodde på en liknande placering i år. GSIF inledde med jämna och täta matcher och det var uddamålet som avgjorde laget fyra första kamper. Tyvärr för GSIF:s del blev det tre förluster och bara en seger och den kom i premiären hemma mot Järnbrott. Det var 1-1 i paus efter två tidiga mål innan Hampus Martinsson avgjorde i andra. I andra matchen blev det 0-1 borta på Överåsvallen mot FC Heden och hemma mot Argo kvitterade laget med bara tio kvar. Argo svarade dock med att göra 2-1 minuten efter. Borta mot Vrångö var det 0-0 i paus men hemmalaget tog ledningen med 2-0 innan ”Studenterna” fick in en reducering men det blev alltså förlust igen. I den viktiga matchen mot bottenlaget Johanneberg kom sen äntligen en seger när Martin Sidaway och Olle Cimmerbeck fixade en 2-0 vinst. Mot Styrsö var det dock inte så mycket att göra utan laget föll med 0-3. Sen kom dock en riktigt fin seger hemma mot topplaget Hällesåker! GSIF tog ledningen efter en kvart tack vare ett självmål och i 89:e satte Fredrik Mile slutresultatet 2-0. Med tanke på hur dåligt bottenlagen gick så räckte de nio poängen till nytt kontrakt. Men GSIF hade tur att Järnbrott och Johanneberg hade svaga upplagor då laget avslutade riktigt svagt med fyra raka förluster och noll gjorda mål. Det rann iväg både mot Azalea (0-6) och i sista matchen mot BK S:T Jakob (också 0-6). Däremellan blev det också 0-2 mot Pushers och derbyförlust mot Landala (0-1). En lite svajig säsong där laget alltså till slut ramlade ner till en tiondeplats. Det blev även bara 8 mål framåt där det var sju olika målskyttar och ett självmål!

 

11. JÄRNBROTTS IF 6-32 -26 3p

Laget var nykomlingar i 6C förra säsongen och slutade på en fin femteplats. Bloggen trodde väl inte att laget skulle nå samma höjder i år utan återfinnas nånstans på den undre halvan men det skulle visa sig bli en riktigt tung säsong för Ruddalenlaget. Det började illa direkt med 0-6 mot nykomlingen S:T Jakob innan sommaren. Sen var det jämnare matcher efter uppehållet men laget började ändå med tre raka förluster. Mot GSIF satte Linus Laggar 1-0 redan efter åtta minuter men kvitteringen kom direkt och det blev till slut förlust med 1-2. Mot Landala blev det bara ett mål och det var motståndarna som gjorde det. Mot duktiga FC Heden hade laget 1-1 paus efter att förra årets skyttekung Henrik Lundh hittat rätt för första gången den här säsongen. Heden var dock för tunga och gick ifrån och vann med 3-1. Järnbrott var fast i botten och skulle aldrig komma därifrån. Mot Argo låg JIF under med 0-2 efter fem minuter och det blev 0-5 till slut. Det blev förlust även hemma mot Vrångö (0-3) innan det var dags för jumbofinalen mot Johanneberg. Här tändes kanske ändå ett lite hopp då Lundh satte matchens enda mål efter sex minuter och gav JIF vad som skulle bli säsongens enda seger. Laget gick sen in i ett tufft spelschema där de mötte seriens blivande topp-3-lag. Järnbrott kom ut med hedern i behåll även om det inte blev några poäng. Det blev 0-2 hemma på Ruddalen mot Styrsö. Mot Hällesåker borta satte Lundh 1-0 redan efter fyra minuter men hemmalaget vände till seger 2-1 med ett segermål i 84:e! Mot Azalea var det 0-1 efter en timme och det slutade med en 0-3 förlust. Förlusten betydde också att det stod klart att JIF skulle åka ur. Säsongen avslutades sen med en 2-5 förlust mot Pushers. Järnbrott lyckades inte återskapa förra årets fina prestationer och det blir en återkomst till sjuan. Offensivt var det riktigt skralt med endast 6 mål framåt på 11 matcher där laget gick mållösa från 6 matcher. Henrik Lundh gjorde 5 av dessa mål och JIF hade alltså bara två målskyttar under hela säsongen. Visst rann det iväg några gånger men annars var laget med i de flesta matcherna. JIF ner i sjuan igen och vi får se om de lyckas bättre med att etablera sig i sexan nästa gång. Den har gången blev det två raka säsonger i sexan efter fyra raka säsonger i sjuan.

 

12. JOHANNEBERGS IF 8-36 -28 0p

Laget har åkt lite upp och ner mellan sexan och sjuan och var senast i sexan 2015. Nu var laget tillbaka igen efter en andraplats i 7B förra året. Känslan var att JIF skulle få de riktigt tufft och bloggens tippning inför säsongen placerade laget sist i tabellen. Säsongen inleddes med en tuff bortamatch mot Hällesåker där laget faktiskt hade 1-1 i paus men föll med 1-3 till slut. Johannebeerg var med hyfsat i matcherna men hade lite problem med målskyttet och det blev 0-3 hemma på Mossens IP mot Azalea och 1-3 mot Pushers på Gröna Vallen. I nykomlingsmötet med BK S:T Jakob släppte JIF två mål första kvarten och föll till slut med 1-4. Det skulle som sagt inte bli några poäng alls för Johanneberg men de var nära i flera matcher. Efter 0-2 mot Göteborgs SIF ställdes de mot då obesegrade serieledarna Styrsö och Olof Eklund satte 1-0 för JIF i mitten av första. Styrsö kvitterade dock precis innan paus och kunde sen vinna med 2-1. I bottenmötet med Järnbrott släppte JIF matchens enda mål redan efter sex minuter. Hittills hade Johanneberg stått upp riktigt bra men till slut kom en rejäl genomklappning när FC Heden vann med hela 7-0Överåsvallen. Mot ett ineffektivt Argo höll sen JIF på att fixa säsongens första poäng men laget föll med 0-1Majvallen men hade en kvitteringschans precis i slutet! Med två matcher kvar stod det klart att laget inte kunde hålla sig kvar och det rann iväg lite ute på Klingkärr mot Vrångö där det blev förlust med 2-6. Säsongen avslutades sen med ett derby mot Landala. JIF släppte tre första tjugo och föll med 2-4 till slut. Egentligen var det inga konstigheter, Johanneberg höll helt enkelt inte division 6-klass säsongen 2020. Laget kämpade dock på hela säsongen och var med bra i många matcher. Offensivt saknades självklart kraft och 8 mål på 11 matcher är alldeles för svagt. Henrik Larsson och Tom Andersen delade sen interna skytteligasegern med 2 mål var. Det som ändå är skönt att veta med Johanneberg är att de inte står och faller med vilken division de ligger. Klubben kör vidare oavsett i klassisk lokalfotbollsanda.

 

/Rasta