Det är dags för lite intervjuer från 6C och vi börjar med denna kvartett

Seriesegrarna Styrsö BK:s Victor Johansson, Azalea BK:s Gustav Rybo-Molin, Hällesåker IF:s tränare Jimmy Christensen och Pushers BK:s Tom Hassling!

 

Vi börjar med SBK:s Johansson:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Jag får säga att vi ändå har klarat oss väldigt bra under denna konstiga period. Efter en bra försäsong så märktes det såklart att motivationen i laget försvann mer och mer när säsongen inte drog igång. När första matchen för vår del dessutom blev flyttad till efter sommaren så tog vi ett längre uppehåll. När det väl va dags för seriepremiär så hade vi inte riktigt kvar den fina formen vi hade under våren, vilket kunde gjort det tufft för det sättet vi tänkt spela på. Lyckligtvis så fick vi igång ett härligt rull redan första matchen, och vi fick en bra utgång på säsongen ändå.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Jag tycker att vi gör en bra säsong där vi lyckas komma upp i en bra nivå de flesta matcherna. Vi har fortsatt med det härliga liret vi hade förra säsongen, vilket gör det riktigt sköj att spela. Vi fick tillbaka viktiga kuggen Arvid på mittbacken, vilket har varit viktigt för oss så att vi kan få mer stabilitet i laget. Att vi dessutom har fått in Gustav i mål har verkligen underlättat för oss, där vi förra säsongen blev tvungna att turas om att vakta kassen. Efter en serieseger kan man ju inte annat än att säga att säsongen varit klart godkänd, men det kommer krävas mer av oss när vi tar klivet upp i femman.

Hur ser du på sin egen insats?

Överlag har den varit helt okej, där några matcher har varit bättre och några sämre. Har haft lite skadebekymmer under säsongen och har därför varit tvungen att lägga lite fokus på det. Så nu blir det att ligga i för att förhoppningsvis komma helt skadefri till säsongspremiären 2021.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag tycker att vi som lag har presterat otroligt bra i år och det finns många spelare som förtjänar att lyftas fram, så ingen nämnd ingen glömd. Våra två tränare, Peter och Dragan, ska självklart ha ett stort tack för all tid och jobb de lagt ner. Även allt folk runt föreningen som engagerar sig för vår skull ska ha ett stort tack!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

I sin helhet så tycker jag inte att det är några jättestora skrällar. Jag trodde kanske inte på förhand att Azalea skulle knipa andraplatsen, men de lyckades verkligen få igång sitt spel till slut och förtjänar verkligen kvalplatsen efter den prestationen. Jag är även förvånad över Järnbrotts placering. Efter deras starka form förra året trodde jag att det skulle gå bättre för dem.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Av de matcherna vi spelat i år så måste jag nog säga att jag blev väldigt imponerad av Pushers insats mot oss på Amneviksvallen. De satte en hög press och gjorde det svårt för oss i princip hela matchen. 

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Självklart så är den avslutande matchen mot Vrångö något som sticker ut. Att få avsluta säsongen med ett derby hemma på Amneviksvallen kan inte bli mycket bättre. Att vi dessutom efter slutsignal äntligen få slänga på oss guldhattarna och fira Styrsös första serieseger på många år är något som vi länge har väntat på, och blir definitivt något som sticker ut under säsongen.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Vrångö har gjort några riktigt fina matcher i år, alltid roligt när det går bra för dem.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Det blir fortsatt spel i Styrsö.

Stort tack! 

 

Vi går vidare med ABK:s Rybo-Molin:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, det var ju en mycket märklig säsong dock tycker jag inte vi påverkades särskilt mycket. Vi var friska, visst vi spelade en halv säsong men det gjorde ju alla.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Lite som en Håkan Hellström konsert, en känslomässig berg- och dalbana. Vi börjar helt okej och sen har vi två matcher som vi förlorar med 0-4 respektive 0-6. I det läget kändes det som vi var uträknade, men satan vilken slutspurt vi gör! Vi blir tvungna att i princip vinna alla matcher för att ens ha en teoretisk möjlighet att ta oss upp. Vi spelade lika mot Pushers och sen vinner vi resterande, helt otroligt faktiskt.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag kom tillbaka efter 2-3 år av uppehåll och gör en helt okej säsong rent prestationsmässigt, ska väl med facit i hand ha producerat lite mer poäng. Spelade på lite olika positioner och det kändes bäst när jag spelade på den mest oprövade positionen som vänsterytter.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Oj, svårt! Jag vill ju naturligtvis lyfta fram alla på ett eller annat sätt. Men Jan Juhlin, herregud vilket jävla engagemang. En helt otrolig människa som verkligen ger hela sitt hjärta för Azalea, utan honom vore det svårt att hålla ett gäng ungdomar motiverade. När det kommer till spelare vill jag lyfta fram Birk Zackrisson för att han är så ruskigt bra och har varit ett fint tillskott till gruppen rent socialt. Frej Ramberg, vår eleganta mittfältare, utan honom tappar vi hela vårt spel och han har haft en lysande form säsongen igenom. Sist men inte minst Arvid Norberg, definitionen av pannben. Hans inställning och hårda arbete har varit avgörande i många matcher för oss som lag, dessutom är han enligt mig den som utvecklats mest som fotbollsspelare.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag hade inga förväntningar och hade nog inte räknat med att vi skulle gå upp. Topp fem var väl förväntningen men att vi skulle klättra i seriesystem, nä det trodde jag inte.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Många måste jag ändå säga men Hällesåker var det laget som kändes vassast rent organisatoriskt, jag kunde dock inte medverka när vi mötte topplagen – Styrsö och FC Heden. Om det kommer till någon spelare skulle jag nog säga nummer fyra i Argo, om jag inte missminner mig. Älskar den typen av spelare – fin bollbehandling, alltid spelbar och värderar rätt beslut. Han var duktig!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Hmm, jag har nog två händelser där det kittlar till lite extra när jag tänker tillbaka. Första är när vi spelade mot Johanneberg och vi gjorde vårt första riktigt snygga spelmål. Vi spelar runt inom alla lagdelar från målvakt till anfall varvat med fina kombinationer och avslutar det hela med ett distinkt avslut följt av total eufori. Ett praktexempel direkt hämtat från Cruijffs heliga skrifter om totalfotbollen. Det andra är när Daniel ”Dohls” Olsson rullar in 3-3 mot Pushers i slutsekunderna, herrejävlar vilken viktig poäng och känsla.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag har inte följt särskilt många lag inom lokalfotbollen, tyvärr. Jag hoppas och gläds att det går bra för legenden Anders Hultberg, mestadels för hans lagkamraters skull, han blir ju så gnällig när han förlorar!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag är ju gammal i förhållande till andra spelare i laget så jag får se hur jag hanterar division fem. Jag kommer fortsätta att spela så får jag se om min otränade kropp orkar med en säsong utan krämpor och skador. Annars är jag ju en jävligt bra bänkspelare. Jag skulle säga att den kanske bästa duon i laget, lite som firma Son & Kane, är när jag och Felix Bellak sitter på bänk. Satan vilken stämning det blir!

Stort tack!

 

Dags för HIF:s tränare Christensen:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det blev en väldigt lång försäsong för oss. Vi tränade genom hela pandemin. Spelmässigt hade vi väl önskat att slippa båda ölagen på bortaplan!

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Tycker vi gör en bra säsong. Realistiskt så tycker jag att vi borde tagit kvalplatsen. Tappa lite onödiga poäng på bortaplan. Men är stolt över hur killarna har kämpat!

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Min egen insats skall nog inte jag utvärdera. Men att jag är helt grön som tränare har nog märkts. Tycker det har varit svårt. Alltid någon/några som är besvikna hur du än väljer att göra. Taktiskt under matcherna har jag agerat lite orutinerat.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag vill lyfta fram hela truppen faktiskt. Men ett extra plus till vår målvakt Johan Olofsson och högeranfallare Adam Vestin.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Tycker den var ganska väntad. Är lite överraskad att Azalea och Argo var så bra i år. Överraskad att Järnbrott åkte ur serien.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Jag tycker Styrsö var bra. Förutom dem så blev jag imponerad av Heden. Ett bra lag med lugna ledare och spelare som spelade bra fotboll.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Då måste jag säga när Azalea slog Argo och vände på alla förutsättningar i kvalkampen.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen? 

Jag sörjer lite med Järnbrott. Men gläds extremt mycket med Menisken och Johan Anäng med spelare.

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Det kan jag faktiskt inte svara på. Först skall spelarna ha möte om vad de tycker om min insats, och om de vill att jag fortsätter. Sen måste jag fundera på om detta är något för mig, och om jag är rätt person för detta.

Stort tack!

Vill avsluta med att tacka för jobbet du lägger ner med bloggen!

 

Vi avslutar detta svep med PBK:s Hassling:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, det blev verkligen en märklig säsong. Försäsongen inleds som vanligt med spel i Västra Cupen och ett par försäsongsmatcher. Istället för att i mars växla upp inför seriestart så kopplar pandemin ett starkt grepp om hela samhället och människors liv ställs om fullständigt. I en sådan kris blir fotbollen sekundär och beslut om att skjuta upp seriespelet känns väldigt rimligt. Vi fortsätter träna på och är noga med att följa restriktionerna, hålla avstånd, byta om hemma och ta med egna vattenflaskor. Framförallt är vi noga med att vara hemma vid minsta sjukdomssymtom och med väldigt få fall av sjukdomar i truppen kan vi nog konstatera att våra åtgärder för att minska smittspridningen inom laget lyckades väl. De extra månaderna av träning passade nog oss ganska bra med många nyförvärv och vi kom till seriestart samspelta och taggade.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

3 +. Vi kommer till årets säsong som nykomlingar från division 7 och personligen visste jag inte riktigt hur vi låg till gentemot de andra lagen i serien. Med god kontinuitet i truppen som säkrade uppflyttning kryddat med ett par intressanta nyförvärv var känslan att vi skulle kunna ha en rolig säsong framför oss. Denna känsla stärktes omgående efter kryss i premiären mot FC Heden där vi spelar riktigt bra och är klart närmst segern. Överlag så tycker jag att vi gör en bra säsong där vi är med och utmanar strax bakom i toppen. I de flesta matcherna står vi för fina prestationer med mycket eget spel men det finns också matcher där vi inte kommer upp i den nivå som vi kan. Att som nykomling sluta fyra måste anses som bra även om vissa poängtapp svider lite extra när det i slutändan bara är två poäng som skiljer från att nå kvalplatsen. Överlag har det varit ett väldigt roligt år för Pushers och stämningen i laget är helt fantastisk. Träningarna och matcherna varje vecka har varit något att se fram emot och det är det allra viktigaste.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag tycker att min insats denna säsongen har varit ganska bra. Skönt att inte lämna säsongen mållös efter att ha fått stöta in en väl slagen frispark från nära håll hemma mot Hällesåker.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Det är många i föreningen som förtjänar att lyftas fram. Pushers är en oerhört välskött klubb där det är enkelt för både nya och gamla spelare att trivas. Självklart ska ordförande Frasse nämnas för sitt fantastiska engagemang och hårda jobb. Coachduon Jimmy och Kevin har fått till en perfekt balans mellan skoj och allvar. Den härliga skojfriske sportchefen Nikki har gjort ett grymt jobb med att spetsa truppen med ett par riktigt fina nyförvärv. Inte minst sonen Kevin som även tog med sig ett par kompisar som har kommit in i gruppen väldigt bra både på och utanför plan. Kapten Eric Ahlberg som genom sitt sätt att agera är en förebild och visar vad som krävs för att spela i Pushers. Den elegante mittbacken Erik Wallnér som skriver trollbindande matchreferat och som ser till alla i truppen trivs är också viktig. Tack också till alla supportar som kommer och stöttar oss både hemma och borta. Speciellt tack till Nordlund och Magnus Johansson som är på plats och kollade på alla matcher i år.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Inför säsongen hade jag väldigt lite koll på de andra lagen i serien och om man utgår från bloggens tips så är väl sluttabellen ganska väntad med en avgörande skillnad, Pushers BK. Vi var tippade i botten men förvånade nog en del lag med vårt fina spel och slutade fyra.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Överlag tycker jag serien i år har varit väldigt jämn med många spännande, lagom hetsiga och tajta matcher. Självklart imponerande av Styrsö att ta 28 poäng på 11 matcher och jag önskar dem lycka till i division 5. Sedan måste Azaleas storform i andra halvan av serien där de bränner förbi toppkonkurrenterna i vänsterfil med en imponerande segersvit belysas. Känslan är att de kan bevara den formen och ta steget upp i division 5 via kval!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Jag tycker derbyt mot Azalea var en match som innehöll det mesta. Twitterhets inför, mycket publik och en svängig match där lagen turades om med att vara spelförande och med sena mål åt båda hållen. Uppenbarligen ett twitterhets som satte djupa spår i Azalea då det efteråt nästintill inte gick att urskilja en enda tweet från Azaleas konto som inte innehöll orden kvalité eller kvantitet.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Skönt för min gamla förening Partille IF att de fick hålla sig kvar i division 4 som nykomlingar. Det är en fin klubb med bra ungdomslag som förtjänar spel i lokalfotbollens finrum. Jag hoppas att min vän Tobias Lundström kan vara med hela säsongen nästa år efter en jobbig skada. Han är viktig med sitt stora hjärta och uppoffrande spel.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Om Nikki skulle erbjuda mig ett tioårskontrakt skulle jag skriva på utan att blinka. Min framtid tillhör De svarta eleganterna.

Stort tack!

 

Bloggen tackar Victor, Gustav, Jimmy och Tom för att de tog sig tid! 

 

/Rasta