Fler 6C-intervjuer till folket:

Kolla in var SK Argos Björn Bromander, FC Hedens Erik Heimer Berglund, BK S:T Jakobs tränarduo Jonathan Cane & Pontus Hultén samt Landala IF:s David Fhager har att säga om säsongen som gick!

 

Vi börjar med Argos Bromander:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Att pandemin kom och flyttade fram seriestarten till hösten passade oss väldigt dåligt. Vi spelade stundtals riktigt bra under vårens träningsmatcher och känslan var att det kunde bli en minst sagt spännande säsong för Argo. Det fanns dock inte så mycket att göra åt det utan vi fick göra det bästa av situationen. Jag tycker vi tränade på bra fram till sommaren och körde även en del internmatcher. Sen var det givetvis svårt att hålla uppe intensiteten och bibehålla matchformen när vi inte spelade riktiga matcher.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi fick en väldigt bra start med fyra raka segrar vilket gav oss ett fantastiskt utgångsläge inför fortsättningen med tanke på den korta säsongen. Sen följde tyvärr några mindre bra insatser med bara två poäng på de nästkommande tre matcherna som ledde till att vi halkade efter tabellettan Styrsö. Men tack vare en fin seger mot just Styrsö hade vi ändå kvalplatsen i egna händer inför matchen mot Azalea i den näst sista omgången. Där blev det dock förlust i en tät match och det blev istället Azalea som tog kvalplatsen till slut. Sammanfattningsvis kan man säga att vi gjorde en bra säsong och det var roligt att vi var med i kampen om kvalplatsen ända till den sista omgången. Sen krävs det mer av oss än att endast vinna två av de sista sju matcherna för att knipa en topplacering.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag tycker att jag har blandat och gett lite under säsongen. Det har blivit ganska många assist men tyvärr inga mål och det kanske man ska kunna förvänta sig av mig när jag spelat nästan alla minuter som vänstermittfältare. Jag känner dock att jag ligger bakom mycket i anfallsväg och det har varit roligt att varit delaktig under hela säsongen.

Är det någon spelare eller ledare i laget som du vill lyfta fram?

Jag vill lyfta fram tre spelare i laget och det är mittfältaren Jalle (Kristofer Larsson), mittbacken Jake (Jacob Ljunggren Norberg) och målvakten Robin Staaf. Jalle har varit väldigt nyttig hela säsongen på det centrala mittfältet och är oerhört spelskicklig och kvick. Trots att han inte är så stor så vinner han nästan alla närkamper och springer kolossalt mycket. Jake som var ny inför säsongen har kommit in och styrt upp backlinjen med bravur. Med sin pondus och vinnarskalle har han varit grymt viktig. Att vi var obesegrade i alla matcher som han spelade säger en del om vilken nyckelspelare han var för Argo. Dessutom släppte vi inte in fler än ett mål i någon av dessa matcher. Robin gjorde inte en enda träning efter pandemin men var ändå bättre än nånsin. Gjorde flera svettiga räddningar när det som bäst behövdes och bidrog till att det endast var Styrsö som släppte in färre mål än oss.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Att Styrsö vann får jag nog säga var ganska väntat. De hade det bästa laget och vann välförtjänt. Grattis! Sen var det väldigt jämnt där bakom men Azalea, som har spelat bra nu i ett par år, knep andraplatsen och det kanske var en liten överraskning på förhand. De spelade dock bra mot oss och är förtjänta av andraplatsen. Att Järnbrott och Johanneberg åkte ur tycker jag egentligen kan förklaras med att övriga lag helt enkelt var för bra i år. Det kändes inte som någon större överraskning. Jag tycker även det är värt att notera att ett så bra lag som Heden kommer först på sjätte plats. Det säger en hel del om kvaliteten på 6C i år.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Det finns nog ingen speciell spelare som jag tänker på, men som lag imponerande både Styrsö och Azalea med sin rörlighet och fina kortpassningsspel. Alltid roligt när den typen av fotboll även ger utdelning i tabellen.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Jag får nog säga vinsten mot Styrsö där vi spelar riktigt bra och vinner med 2-1, trots en man mindre sista 30. En riktigt bra genomförd match av oss där alla slet för varandra. Som grädde på moset fick Styrsö inte fira seriesegern på vår hemmaplan.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag tycker det är kul att Näset gick upp till division 4, då de är från området där jag växte upp. Sen följer jag som alltid min moderklubb IF Väster och det var synd att de inte lyckades blanda sig in i toppstriden i år.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Som det ser ut nu kör jag på i Argo även nästa år och jag hoppas att vi då kan ta klivet upp i femman.

Stort tack!

Tack själv och tack för ett grymt jobb med bloggen!

 

Vi går vidare till Hedens Heimer Berglund:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Först och främst blev det ju en väldigt lång försäsong. Det gynnade oss eftersom vi hade många nya spelare men också bytte spelsystem inför denna säsong. Det märktes tydligt att vi var matchsugna då träningarna blev alltmer tävlingsinriktade och matchlika ju närmare sommaren vi kom. Det sociala som fotbollen ger har varit extra uppskattat och viktigt för många av oss tror jag.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En av de roligaste säsongerna i FC Hedens historia tror jag. Efter nedflyttningen förra året bytte vi ut en klassisk 442 mot en modern 433 (som jag själv varit motståndare mot i alla år) och sa att vi skulle fokusera på bollinnehav och anfallsspel. Vi har fått härliga komplimanger från våra seriekollegor och har spelat fint fotboll. Det hade varit fint att kröna vårt 10-årsjubileum med en invincible säsong (och en tredjeplats för att undvika uppflyttning), men på samma sätt som det är en asterix på Liverpools ”ligatitel” så är det en asterix på den här säsongen.

Hur ser du på sin egen insats?

Det är väl svårt att vara nöjd som mittback när vi släpper in så mycket mål som vi gör. Men det är priset vi får betala när vi spelar fin offensiv fotboll och det är betydligt roligare än att parkera bussen. Jag tar med mig att jag för första gången på 15 år är någorlunda skadefri, men framför allt vad som i FC Heden benämns som ”årets halvlek i lokalfotbollen” när jag äntligen får spela innermitt igen och tackar för förtroendet med tre assist på 45 minuter och en ledning med 4-0.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag vet inte vart jag ska börja. En riktigt härlig säsong med många härliga profiler som höjer nivån på träningarna på många sätt (Toni, Fathi, Vöks, Nikkilä, Deckne, Larsa och Joel för att nämna några). Riktigt fina förstärkningar inför i år med Jonis och Christers alla kompisar. Fått in klasslirare i Fille, Niclas och Joel #2. Kim har dratt ett stort lass både på och vid sidan av planen. Men som alla vet är FC Heden ingenting utan Tobbe! Tränare, sportchef och reservanfallare!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag hade väl egentligen inga förväntningar på serien, mer än att jag trodde att vi skulle vara närmare toppen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Pushers var nog det bästa laget vi mötte. De spelade bra och pressade oss högt. Vad gäller enskilda motståndare så är Söderberg i S:t Jakob den bästa spelare jag mött i div. 6. Den löpstarke innermittfältaren i Argo imponerade också (Kristofer Larsson). 

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Alla rekord som Vöks har slagit i år. Äldsta spelare att i FC Heden kasta inkast, starta, börja på bänken, slå en sidledspassning, assist etc. Flera rekord varje match!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Tråkigt såklart att moderklubben Kärra trillar ner till div. 5.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Framtiden är ljus och proffsdrömmarna lever!

Stort tack! 

 

Dags för S:T Jakobs tränarduo Cane (på bilden)och Hultén:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det va lite speciellt att inte veta om det skulle bli nått spel i år. Spelarna har varit duktiga på att ta folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar vilket lett till många sena återbud men hållt Corona borta från truppen såvitt vi vet.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En godkänd säsong från vår sida med tanke på att vi är nykomlingar samt som ovan nämnt haft rätt mycket spelarfrånvaro under perioder. Vi har visat på höga toppar men även några magplask under säsongen. Men som sagt klart godkänd.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Vi har lärt oss under säsongen och visst hade gjort vi saker lite annorlunda om vi då visste det vi vet nu men vi tar ut svängarna och ger oss själva godkänt!

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Om vi måste lyfta någon eller några specifikt så måste det bli Joakim och Ludde som spelade samtliga matcher den här säsongen. Och Jacob som vann skytteligan!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Vi såg på förhand Styrsö som favoriter och där fick vi rätt. Sedan trodde vi på Hällesåker och Heden i topp, men sluttabellen förvånar oss inte nämnvärt även om Azalea var bättre än vad vi trott.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Vi måste nämna Azalea som vi båda tyckte spelade en väldigt fin fotboll när vi möttes.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Vår evigt unge vänsterback Larsa spelade 90 minuter borta mot Hellesåker med smärtor i benet som senare visade vara ett högormsbett, hårdare än granit!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Alltid tråkigt med de lag som tvingats dra sig ur seriespelet under året. Sen gläds vi lite extra åt Behar Tahiri som lyckades få lite speltid i Vatra KIF, kul för honom! Dörren till S:T Jakob står öppen om de skulle tröttna på att ha honom där.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Har varit en rolig säsong men får se vad som händer framöver.

Stort tack!

Vi vill passa på att säga ett tack till bloggen för säsongen, grymt jobbat!

Vi avslutar med LIF:s Fhager:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Vi höll igång och tränade som vanligt även under våren, men det är klart att den uppskjutna säsongen var speciellt. Kort och intensiv säsong där varje poäng var extra viktig. Rent konkret var det nog WO-förlusten mot Styrsö som sticker ut mest. Under högsommarvärmen i augusti valde vi att inte åka till Saltholmen en lördag förmiddag och köa till båtarna med 20 man för att vi inte ansåg att vi kunde lösa det utan trängsel och risker. Är osäker på vad som kommunicerades lagledare emellan, låter det vara osagt, men att spela matchen senare ville inte Styrsö heller. Trist, men också förståeligt hos ett lag som var favoriter att vinna serien.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Lite skakig första halva, men då vi också mötte de flesta topplag. Dessutom gör ju WO-förlusten att det såg värre ut i tabellen. Vi tar senare de poäng vi ska. Med rätt lag på banan och en bra dag så kan vi slå alla lag, men lite för ojämna är vi. Vi försöker vara ett spelande lag och har gått framåt gällande det i år!

Hur ser du på sin egen insats?

Godkänd. Fick in några fasta situationer som kompensation för att jag skjuter för dåligt i spelet.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Marcus Eriksson, ny mittback för säsongen. Klippa i försvarsspel och likaså duktig passningsspelare. Årets viktigaste spelare enligt mig.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja, det det tycker jag. Grattis till Styrsö som gör det mkt stabilt och starkt av Azalea att ta en kvalplats, verkar ha ryckt upp sig andra halvan av säsongen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Utifrån hur St Jacob levererade mot oss är jag förvånad att de inte är med i toppen! Men det kanske var vi som var kassa?

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

När Jonatan Hellsten gör en soloräd och avslutarmed en fantastisk lobb mot Argo. Genuin glädje och viktigt mål hos en annars skadedrabbad lirare!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds åt att Donsö klarade kontraktet i 5an!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Om inte Blåvitt kommer med kontraktsförslag i år heller så spelar jag i Landala även nästa år!

Stort tack! 

 

Bloggen tackar Björn, Erik, Jonathan, Pontus och David för att de tog sig tid!

 

/Rasta