Dags för den sista svängen med 6C-intervjuer:

Vi avslutar med Vrångö IF:s Oliver Seiberlich, Göteborgs SIF:s Victor Jansson, Järnbrotts IF:s Linus Laggar och Johannebergs IF:s Rino Wiger!

 

Vi börjar med VIF:s Seiberlich:

Det blev en märklig säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Följer man Vrångö IF så har det knappast undgått att 2020 var året då VIF skulle ta nästa stora kliv in i framtiden. Ett projekt som genomsyrat både föreningen, supportrar samt spelare och ledare under se senaste åren skulle äntligen få gå i mål. Så kom då 2020 med pandemi och elände. Flera klubbar har naturligtvis haft det kämpigt och för mindre klubbar blir det självfallet extra tungt. Jag skulle dock hävda att utan vårt väl genomtänkta förarbete inför 2020 hade vi aldrig löst det. Utan projektet så hade vi troligtvis summerat en säsong där vi varit klara för nedflyttning och föreningens framtid svävat i ovisshet. Lyckligtvis har vi jobbat hårt under flera år, men samtidigt går det inte att låta bli att ställa frågan; var hade vi varit utan pandemin? Seriesegrare? Jag låter det vara osagt.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En säsong med både toppar och dalar men där vi säkrar kontraktet rekordtidigt – i alla fall mentalt. Efter att vi hade skramlat ihop tio pinnar på sex matcher kändes det ganska lugnt och oron försvann, liksom inställningen. Tycker ändå det finns väldigt många fina saker att bygga vidare på till nästa säsong. Vi har blivit mycket bättre på fasta situationer och varje frispark eller hörna resulterar i en farlig målchans. Och just mål har vi också blivit bättre på. Förra året gjorde vi 26 mål på hela säsongen. I år blev det 19 stycken på en halv säsong. Tyvärr läcker vi lite för mycket bakåt i år. Ska dock tilläggas att 10 av 23 mål släpps in under två matcher.

Hur ser du på din egen insats?

Personligen hade jag högre förväntningar på min egen säsong. Jag kommer inte upp i den nivån jag tycker att jag ska vara på. Fram till matchen mot Argo släpper vi förvisso inte in något mål från min kant men därefter går det utför. Å andra sidan gör jag två mål mot Johanneberg och slutar tvåa i interna skytteligan efter BP-talangen Magnus Olsson. För att använda Gazzettans betygsystem ger jag mig 5,5 – knappt godkänd

Är det någon spelare eller ledare i laget som du vill lyfta fram?

Nyförvärvet Jesper ”Löddan” Andersson är enligt mig vår bästa spelare 2020. När han kom från Kode i somras var förväntningarna skyhöga, inte minst med tanke på att agenten Alex Westling beskrev honom som en mittfältare med bra teknik men en jävel på att gnälla. Rutinerade Peter Nilsson har äntligen fått en tiki-taka-kompis på mitten och är nog den som är mest nöjd. Med ”Löddan” har vi som sagt blivit mycket farligare på fasta situationer och hans frisparksmål mot Johanneberg var en riktig pärla. Sedan vill jag även ge en eloge till tränarduon ”Copacabana” (Sand & Beach) som orkar fortsätta trots mitt predikande av kvadde + lir och en mer destruktiv fotboll.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

På förhand hade jag nog trott att Hällesåker skulle marschera hem serien tätt följda av Styrsö. Nu blev det inte riktigt så även om det knappast var en chock att Styrsö tog sig tillbaka till femman. För Vrångös del hade jag förväntat mig en klart högre slutplacering.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Utan tvekan Mersad Babic i GSIF som stod för Studenternas reducering på Klingan. En projektil rakt upp i krysset. Inte ens seriens bästa målvakt Tobias Julin kunde rädda den. Lokalfotbollens snyggaste mål 2020.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

I en upp-och nervänd värld var det i alla fall tryggt att en sak var sig lik – domarnas vilja att stå i centrum. Nog för att det är otacksamt att vara domare, men man behöver inte göra det så himla svårt för sig. På tre matcher fick vi fem straffar emot oss där jag kan sträcka mig till att acceptera en av straffarna.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag är väldigt glad för Vrångös f.d spelare och ledare Putte Johansson som fick se sitt favoritlag Styrsö BK ta sig tillbaka till division 5.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag har hört ryktena om ett eventuellt byte mellan mig och Markus Westerberg i Styrsö. Detta kan jag förneka då jag inte hört något från min agent, Alex Westling. Jag trivs som körven på kokplattan och kritar gärna på för livstid med Vrångö IF.

Stort tack!

 

Dags för GSIF:s Jansson:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin? 

Som för alla lag var det en väldigt speciell säsong. Framför allt hade vi en försäsong som aldrig ville ta slut och när serierna drog igång fanns inte riktigt hungern och suget som vanligtvis finns där. Vi kunde dock träna på hela tiden och vi hade en bra stämning i truppen under hela säsongen vilket har varit viktigt i dessa tider.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong? 

Horribelt, finns inte så mycket annat säga. Vi kunde kriga till oss par poäng i början av serien men de sista matcherna var något av det sämsta vi presterat som ett lag under mina 5 år i GSIF. Vi har en stark trupp men vi måste reda ut vad det var som gick fel, det kan bara gå bättre nästa säsong! Vi gjorde 8 mål och vi har 8 olika målskyttar, vet inte riktigt om det är bra eller dålig statistik…tål att reflekteras över.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag flyttades upp från vänsterback till vänsterforward inför säsongen, troligtvis pga brist på anfallare. Som anfallare ska man ju göra mål och jag lyckades bara göra ett mål, så jag kan inte vara nöjd med min säsong. Tror jag har testat färdigt vingarna som anfallare, nog dags att återgå till back.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram? 

Det är en tydlig skillnad hos oss när vår kapten Anders Sten Emil Karlsson är med i laget så jag väljer att lyfta honom. Han vinner duell efter duell och är en mittback som ingen anfallare vill möta. Hård som sten!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Hyfsat väntad tabell tycker jag. Det finns dock 3 utropstecken från min sida. Det första är att Järnbrott hamnade så pass långt ner, det kunde jag inte tro innan säsongen. Det andra är Azalea BKs fina avslutning, men framförallt vår underprestation. Styrsö BK gjorde det bra men det visade de redan ifjol att de kunde.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av? 

Mattias Janicijevic i Styrsö BK, grym spelare! Han har en spelstil som är svår att få tag på här i division 6 så Styrsö är lyckligt lottade. Tror han gjorde ett par baljor mot oss ifjol och han gjorde definitivt minst ett mål mot oss i år också.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Matchen mot Hällesåker där vi tar ledningen efter 20′ efter ett självmål och har inte mycket att komma med resten av matchen. Vi lyckas göra 2-0 i 90´ och vi krigade till oss tre poäng, riktigt skön vinst.

Hur ser din fotbollsframtid ut? 

Just nu har jag noll motivation för att fortsätta spela, det här uppehållet nu kan vara det mest efterlängtade under min fotbollskarriär…dock är det mest troligt står jag på Guldheden Södra om någon månad igen och börjar ladda inför säsongen 2021, men just nu behöver vi en paus!

Stort tack!

 

Vi går vidare med Järnbrotts Laggar:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Då de rekommendationer som kom från början har uppmuntrat till fortsatt rörelse inom föreningslivet har vi, med några försiktighetsåtgärder, hållet igång hela perioden. Istället för matchdag har vi i inledningen haft träningar. Däremot valde vi att inte spela träningsmatcher inför serien när det blev spelstopp. Det kan ha gjort att det tog oss ett par matcher i början att hitta matchtempot då många lag valt att kontinuerligt spela träningsmatcher inför serien.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

En väldigt bra säsong på alla punkter utom tabelläget. Vi har i år haft en bred trupp och helt fantastisk uppslutning till träning och match. En grupp som har roligt tillsammans gör att allt kring fotbollen och klubben blir väldigt enkelt.

Hur ser du på sin egen insats?

Med åren får man vara glad så länge man fortsätter hålla sig hel och orkar 90 minuter varje vecka.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vill alltid börja med att framhäva laget. Vi går alltid ut med en bra attityd och är beredda att göra jobbet för att hjälpa varandra. Ett extra ord ska ges till Bero som trots ett otacksamt år alltid ställer upp och ger oss en trygghet längst bak.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Till stora delar ganska väntad. Kanske att Azalea , med sin starka avslutning, kom några placeringar högre är vad jag trodde på förhand. Att vi själva inte är i närheten av förra årets femteplats får gå som årets besvikelse.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Det faktum att året avgjorts med enkelserie.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag tar ett år i taget. Vi har fortfarande en stor och stark trupp inför nästa säsong och så länge fotboll fortfarande är roligt kommer jag vara med.

Stort tack!

 

Vi avslutar 6C-intervjuerna med Johannebergs Wiger:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Precis som du säger blev det en oerhört märklig säsong, där vi som både lag och förening nog mådde bäst precis innan Corona stängde ner allt av matcher. Känslan på försäsongen var bra, med flera acceptabla resultat och goda insatser, till största delen mot motstånd från högre upp i seriesystemet. När Corona sedan stängde ner stora delar av verksamheten kom vi väl egentligen aldrig igång med fullvärdiga träningar, något som laget blivit lidande under när säsongen körde igång.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Svårt att vara speciellt positiv efter att nollas för första gången i min karriär. Det finns många anledningar till att det blev som det blev, i ett år där föreningen har haft mycket ändringar och oro internt med olika tränarkonstellationer, otydliga roller och som nämnt ovan ett ganska dåligt träningsunderlag innan Corona. Känslan är väl att laget som spelade mot exempelvis SG97 i vintras hade krossat laget som började säsongen mot Hällesåker i höstas och det säger väl det mesta om föreningens misslyckanden. Det ska också sägas att vi förutom mot FC Heden varit med i alla matcherna och det känns ganska orättvist att vi inte tagit fler poäng, inte minst mot jumbogranne Järnbrott där vi verkligen förtjänade alla tre poängen. Lägg därtill att många av lagets viktigaste spelare har varit tvungna stå över på grund av skador och många har också gjort en insats trots skador. En säsong det bara är att försöka ta lärdom av och sedan glömma. Vill dock poängtera att lagandan varit opåklaglig, något inte minst spelare som offrar sina skadade och sargade kroppar för laget vittnar om – en egen shoutout till Adam Dahlqvist Ehn som var outstanding i våras men tyvärr fick säsongen förstörd av sina ljumskar.

Hur ser du på sin egen insats?

Usel. Varit skadad hela sedan i somras och försökt gneta på trots detta, men det är ju bara att inse att det jag levererat på planen varit under all kritik. Min sämsta seniorsäsong utan tvekan.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Först och främst lagandan och att alla gnetat på trots bristande resultat. Adam har jag redan nämnt. Gustav Kamperin är den individ som imponerat mest och tagit klart störst kliv från truppspelare till given startspelare. Tycker som alltid att Jimmie Elek och Fredrik Jonsson tagit ansvar och visat att de även i denna divisionen håller hög hög klass.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Om man ser på matcherna vi spelat är jag oerhört förvånad över att Hällesåker inte slutade betydligt högre, de var riktigt riktigt bra och kanske det laget som har haft det bästa grundspelet. Om det är på grund av skador eller liknande vet jag inte. Styrsö imponerade inte mig speciellt i vårt möte med dem, tycker både Argo, Azalea, Heden och nämnda Hällesåker var klart bättre.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

I år som ifjol är ju Jacob i S:T Jakob i en helt egen klass och det laget med och utan han är ju en helt enorm skillnad (det kan man ju även se på årets resultat). Tycker Hällesåker var riktigt bra i första matchen och imponerade med mycket bra grundspel. Klart Heden spelade ut oss, men då var vi katastrofalt dåliga så svårt att säga hur bra de är.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Bästa matchen var den första vi spelade, mot SG97 och känslan där får vi jobba mot att återigen få.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

När inte vi klarar av att prestera bra nog att hålla oss är det skönt att Landala kan representera klubbstugan i division 6, tills vi förhoppningsvis är där igen 2022. Tycker Azalea är en underbar förening som det alltid är kul att möta. Förutom dessa är det väl inga lag jag känner mer eller mindre för i Göteborg.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag gnetar på och förhoppningsvis blir 2021 ett år utan skador och bekymmer. Så länge det är roligt och föreningen vill ha mig kommer jag finnas i Johannebergs IF, vare sig det är på planen, på bänken eller i styrelserummet.

Stort tack!

Tack själv och lycka till med tränargärningen även nästa år.

 

Bloggen tackar Oliver, Victor, Linus och Rino för att de tog sig tid!

 

/Rasta