Dags att sammanfatta årets 7A:

Klicka HÄR om ni vill kolla hur bloggen tippade inför säsongen.

 

1. ANGERED SK 40-14 +26 24p

ASK var svårscoutade inför säsongen och kom från en fjärdeplats 2019 och bloggen trodde på en liknande placering  i år. Det skulle dock visa sig att Angered var starkast av alla lag i 7A! ASK låg dock illa till i premiären mot Gambian Mix då laget låg under med 0-2 i paus men det vändes till seger 4-2 efter bland annat två mål av Abdirahman Mohamed. I den andra matchen gick det enklare när Högaborg Kärralund besegrades med 5-0 (efter två mål av Abdullahi Mohamed). Laget fortsatte att vinna och det blev 2-0 mot Partille och 6-3 i en svängig match mot toppkonkurrent City. Mot City ledde ASK med 3-0, tappade till 3-3 för att sen rycka ifrån till 6-3Abdullahi Mohamed svarade för ett hattrick i den matchen. Sen kördes bottenlaget Elisedal över med hela 10-1 där både Harun Mohamud Bile och Abdullahi Warsame Jama gjorde hattrick. Mot Celtic blev det lite jämnare där segern skrevs till 2-1. Efter sex raka segrar var sen dags för seriefinal mot Bergums IF som hade sex segrar och en förlust inför matchen. I en tät match hemma på Lövgärdesplan såg det till en början ut som ASK skulle förbli obesegrade. Laget ledde med 2-0 redan efter tio minuter efter mål av Abdullahi Mohamed och Mohamed Ali och dessutom fick Bergum en spelade utvisad i andra halvlek. Bergum lyckades dock vända på matchen med tre raka mål i andra halvlek! BIF klev förbi Angered upp i serieledning men i det här skedet hade ASK två matcher kvar mot Bergums enda match. Först besegrades Annedal med hela 7-3 efter tre mål av Abdullahi Mohamed och inför sista matchen var förutsättningarna klara. Bergum (och tvåan City) var färdigspelade och BIF ledde 7A, tre poäng före trean ASK men med sämre målskillnad. Vid seger skulle alltså Angered vinna serien och säkra avancemang. Bile Diiriyes tidiga mål såg ut att räcka till seger mot Gunnared men kvittering kom i 82:a matchminuten! Mohamed Ali blev sen matchhjälte när han i 90:e satte 2-1 och säkrade seriesegern! En riktigt fin säsong av detta unga ASK (där många är runt 20-årsåldern) där det alltså blev 8 segrar och bara en förlust. Laget gjorde flest mål i serien (40) och släppte, tillsammans med Bergum, in minst (14) Abdullahi Mohamed delade andraplatsen i skytteligan med sina 10 mål. Stort grattis till Angered!

 

2. BERGUMS IF 28-14 +14 24p

Bloggen trodde inför säsongen att laget skulle vara med och tampas i toppen och så blev det också och 2021 så lirar BIF i sexan igen! Laget startade med två segrar men det satt långt inne i premiären hemma mot Högaborg Kärralund då laget gjorde ett självmål som betydde 2-2 med kvarten kvar. Edis Dautovic löste dock segern med två sena mål och blev hattrickhjälte då han även satte BIF:s 1-0 mål. I andra matchen gick det smidigare där Partille besegrades med 3-0 efter ett nytt hattrick av Dautovic! Sen kom säsongens enda förlust när föll rejält mot gästande City. 0-3 i paus blev förlust 2-5 till slut. Matchen efter, mot Gunnared, stod och vägde och det var 0-0 med halvtimmen kvar. Oliver Pantic satte sen både 1-0 och 2-0 för Bergum som till slut vann med 3-1. Mot bottenlaget Elisedal gick det enklare och laget vann med 5-1 och var självklart med i den absoluta toppen. 2-1 segrar mot både Celtic och Annedal (där Belmin Dautovic avgjorde sent) bäddade för en ren seriefinal mot Angered SK. Matchen började uselt för BIF som låg under med 0-2 redan efter tio minuter. En bit in i andra reducerade även BIF till tio man. BIF lyckades trots att odds vända matchen till seger 3-2 där Djamil Wantate blev matchhjälte! I sista matchen säkrades sen uppflyttningen när Gambian Mix besegrades med 4-1 hemma på Bergumsvallen efter dubbla mål av både Edis Dautovic och Oliver Pantic. BIF ledde serien efter sin sista matchen men Angered hade en match tillgodo och smet om på bättre målskillnad. Oavsett detta en riktigt fin säsong med 8 vinster och endast en förlust. Defensivt var laget, tillsammans med Angered, bäst i serien med endast 14 insläppta. Offensivt var rutinerade Edis Dautovic målbäst med sina 8 mål. Bloggen gratulerar BIF till uppflyttningen!

 

3. GÖTEBORGS CITY FF 38-21 +17 22p

City var fyra 2019 och var med och slogs om uppflyttningsplatserna. Bloggen trodde på en liknande säsong 2020 och City levererade till och med lite bättre och det blev till slut uppflyttning! Tredjeplatsen betydde kval som sen övergick till en direktplats då kvalmatcherna inte kunde spelas. City öppnade bra och nyförvärvet från Småland, Lukas Simonsson, presenterade sig direkt med två mål i premiärsegern mot Celtic. Laget fick sen en gratis-trea när Elisedal lämnade WO och sen var det dags att bege sig till Bergumsvallen för match mot väntade topplaget Bergum. City levererade verkligen och hade 2-0 efter en kvart efter att Simonsson hittat rätt två gånger. Strax innan paus satte klubbikonen Anders Hultberg 3-0 och City vann till slut med 5-2 efter att Simonsson även gjort ett tredje mål. Ett rejält styrkebesked av City som fortsatte imponera. Fjärde raka segern kom mot Annedal (5-3) där Jivar Sooren Larizadeh blev fyramålsskytt. Sen kom mötet med ett annat obesegrat lag, nämligen blivande seriesegrarna Angered SK. Det blev en målrik och svängig match där ASK öppnade bäst och ledde med 3-0 efter 28 minuter. City svarade sen med tre raka mål inom loppet av sju minuter (två av Simonsson och ett av Larizadeh) och det var 3-3 i paus. Angered växlade dock upp igen i andra och gick ifrån och vann med 6-3. Det blev sen även poängtapp i matchen efter, 2-2 mot Gambian Mix, och laget tappade lite mot toppen. City avslutade sen riktigt starkt med tre raka segrar och massor av mål. Simonsson svarade för ännu ett hattrick i 5-3 mot Högaborg Kärralund och Robin Weetom och Deniz Yapisan blev båda tvåmålsskyttar i 6-1 segern mot Partille. I lagets avslutande match besegrades Gunnared med 5-3 där både Simonsson och Larizadeh gjorde två mål var. När City var färdigspelade så ledde laget serien men både Bergum och Angered hade matcher kvar och kunde gå förbi. Toppkonkurrenterna vann sina avslutande matcher och gick förbi och City slutade trea. Som bekant så blev det inget kvalmatcher utan kvallagen skickades upp direkt och City lirar alltså i sexan 2021. Senast laget var uppe var säsongen 2018. Stort grattis till City. Laget öste in mål och det var bara Angered (40) som slog Citys 38 strutar. Lukas Simonsson vann 7A:s skytteliga med sina 13 mål och på en delad andraplats återfanns Jivar Sooren Larizadeh på 10. En riktigt fin säsong av City

 

4. GAMBIAN MIX FC 27-19 +8 19p

Gambian Mix IF var nystartade men det verkade finnas lite spelare från det gamla Gambianska IF/Gambianska Föreningen som spelade i sexan och sjuan för några säsonger sedan. Baserat på det så trodde bloggen att laget skulle klara sig fint och så blev det också då laget knep en fjärdeplats. Laget fick dock tuffast möjliga motstånd direkt då Gambian ställdes mot blivande seriesegrarna Angered SK. Gambian inledde dock riktigt fint och ledde med 2-0 i paus efter mål av Ousman Fatty och Bunja Camara. ASK vände dock i andra och vann med 4-2. Laget gick sen obesegrade i sex matcher med fem segrar och ett kryss! Mustapha Minteh blev tvåmålskytt i 3-1 segern mot Högaborg Kärralund och Saikou Sidibeh satte två mål i en svängig 5-3 seger mot Partille. Gambian ledde sen med 2-1 i paus i det viktiga mötet med City men matchen slutade 2-2. Direkt i matchen efter var laget tillbaka som vinnare när det blev 3-2 i en tät match mot Gunnared. Bunja Camara svarade sen för ett hattrick i 4-0 segern mot Elisedal innan Celtic besegrades med 3-1. Gambian Mix var helt klart inblandade i toppfighten men kunde aldrig riktigt hota Bergum utan föll borta med 1-4. Laget avslutade sen iallafall med 4-2 mot Annedal efter två mål av Musa Touray. Det blev en fjärdeplats till slut och efter att 7C-trean Fotö tackade nej till sin kvalplats beslöt förbundet att ge den till Gambian Mix på bättre poängsnitt än de andra fyrorna. Kvalet ställdes som sagt in och alla lagen flyttades upp. Vi får dock se om det håller då 7C-fyran Geesguud anser att de borde fått platsen då de var nästa lag på tur i 7C. Oavsett om Gambian Mix kliver upp så var det en fin säsong där det bara blev poängtapp mot de tre lagen framför. Tre spelare delade den interna skytteliga på 4 mål: Bunja CamaraSaikou Sidibeh och Mustapha Minteh.

 

5. GOTHENBURG CELTIC FC 19-15 +4 12p

Laget brukar hålla till på den undre halvan av sjuan och bloggen trodde att det skulle bli en liknande placering den här säsongen men Celtic gjorde det bra och knep till sist en femteplats. Till en början såg det till och med ut som laget skulle kunna blanda sig i kampen om uppflyttning. Det blev en flygande start med 8-0 mot Partille i premiären efter bland annat två mål av Florent Sylvain Schildknecht. Sen blev det förvisso 1-4 mot City i matchen efter men Celtic reste sig och radade upp tre raka trepoängare! Det blev 2-1 mot Gunnared i en match där alla målen föll första halvtimmen och mot Elisedal vände laget 0-1 till 3-1 efter två sena mål av Naief JobsenCorrado Motta blev matchhjälte mot Högaborg Kärralund med matchens enda mål i mitten av första. Fyra segrar på de fem första och Celtic skuggade topplagen! Avslutningen blev dock tuffare då laget förlorade alla sina fyra sista matcher. Det var dock jämnt i alla matcherna och laget radade upp tre raka 1-2 förluster. Mot topplaget Bergum var det 0-0 paus innan BIF drog det längsta strået. I matchen mot Annedal släppte Celtic två mål under matchens första åtta minuter och kom aldrig ifatt. Mot seriesegrarna Angered SK höll Celtic jämna steg och föll med ett insläppt mål i 90:e! I säsongsavslutningen blev det sen förlust 1-3 mot Gambian Mix. Men Celtic var helt klart en positiv överraskning i årets 7A och den största förlusten kom mot City (1-4) annars höll laget jämna steg med både ettan Angered och tvåan Bergum. Offensivt var målskyttet utspritt och Florent Sylvain Schildknecht ochNaief Jobsen gjorde både 3 mål vilket gav en delad seger i den interna skytteligan.

 

6. ANNEDAL FF 26-30 -4 11p

Både nystartade Annedal FF själva och bloggen hade höga förväntningar inför säsongen där laget gick för serieseger och bloggen hade AFF som favoriter. Det skulle dock visa sig vara betydligt tuffare i sjuan för AFF än förväntat. Det blev iallafall en säker premiärseger mot Högaborg Kärralund efter 3-0 i paus och 4-1 totalt. Mot Partille såg det bra ut med ledning 2-0 efter halva första men i mitten av andra låg laget under med 2-3Christopher Lindström räddade sen en pinne med ett frisparksmål i 88:e (hans andra i matchen). Laget föll sen i ett händelserikt möte med City där laget låg under med 0-3 i paus det blev 3-5 till slut efter två röda för AFF i andra. Med tanke på att topplagen började starkt hamnade AFF efter direkt och det fick press på sig att vinna. Det blev 6-5 mot Gunnared efter dubbla mål av både Sebastian Lindström och Robin Sundkler. Sen kom dock ett poängtapp till mot bottenlaget Elisedal där AFF ska vara glada att de inte förlorade. Sundkler räddade en pinne med sitt andra mål för matchen i 94:e. Sundkler var riktig het och i matchen efter gjorde han tidigt både 1-0 och 2-0 och det blev en 2-1 seger till slut. Med tre matcher kvar så hade AFF fortfarande chansen men det var tufft kvarvarande spelschema och där räckte laget helt enkelt inte till. Borta mot Bergum föll AFF med 1-2 efter ett insläppt mål med mindre än tio kvar. Mot seriesegrarna Angered var Annedal med hyfsat i början och det var 2-2 efter en halvtimme efter två mål av Sebastian Lindström. ASK växlade dock upp och vann med klara 7-3! Laget var helt bortspelade från uppflyttningschansen och i sista matchen föll laget med 2-4 mot Gambian Mix IF. Helt klart en märklig säsong att debutera i för Annedal som fick en hel del välbehövlig rutin inför framtiden. En ljusglimt var iallafall att Robin Sundkler delade andraplatsen i 7A:s skytteliga med sina 10 mål.

 

7. GUNNARED KIF 29-25 +4 7p

Som vanligt hade det hänt en hel del i Gunnared inför säsong. Ny tränare i Christopher Nordlinder Zimmermann och en hel del nya intressanta spelare. Bloggen trodde helt klart att 2019-års bottenkamp (laget slutade sist) skulle vara utbytt mot toppstrid. Gunnared kom dock aldrig riktigt igång och var inte nära någon toppstrid. Det började iallafall på bästa möjliga sätt när laget körde över Elisedal med hela 9-1 i premiären efter ett hattrick av Lawek Nizarki. Efter premiärsegern tog sen Gunnared bara en poäng på de följande sex matcherna! Laget föll med uddamålet mot Celtic och hemma mot topplaget Bergum tappade laget fokus en kvart i in andra och släppte tre mål på tre minuter och förlorade med 1-3. Mot nystartade Annedal ledde laget med både 1-0 och 3-2 men förlorade till slut med 5-6 i en svängig match. Motgångarna fortsatte och det blev ytterligare en uddamålsförlust mot Gambian Mix (2-3). Sen blev det iallafall en poäng efter 1-1 mot Högaborg Kärralund i en märklig match där domaren lämnade i paus (lite oklart varför) och matchen spelades aldrig klart utan fick helt enkelt sluta 1-1. I matchen mot City låg laget under med 0-4 i början av andra och även om Gunnared höjde sig (efter bland annat två mål av Leo Kyriazis) så blev det förlust med 3-5. Sen kom äntligen en seger när bottenlaget Partille besegrades med 6-2 i en match där Kyriazis svarade för ett hattrick. Gunnared visade sen att de hade en fin högstanivå då de pressade seriesegrarna Angered hela hela vägen men föll på ett mål i 90:e. Det var kanske lite signifikativt för Gunnareds säsong då fyra av lagets sex förluster kom med uddamålet. Offensivt gjorde laget tredje flest mål i serien med sina 29 och Leo Kyriazis var bäst i laget med sina 8 mål. Säkert en frustrerande säsong för Gunnared som var med i många matcher utan att få ut några poäng men självklart ett stort steg framåt från 2019-års sistaplats.

 

8. HÖGABORG KÄRRALUNDS FC 12-31 -19 4p

Brukar hålla till på den nedre halvan och var tia i 7B förra säsongen. Bloggen tippade laget sist och det var endast målskillnad som räddade laget från den profetian. Det var självklart en tuff säsong för HKFC men laget höll på att skrälla redan i premiären. Tack vare ett självmål hade laget 2-2 med kvarten kvar mot blivande tvåan Bergum! BIF reste sig dock och vann med 4-2. Mot Annedal släppte laget tre strax innan paus och föll med 1-4 till slut. Inte oväntat blev det tufft även mot blivande seriesegrarna Angered SK som vann med klara 5-0. Motgångarna fortsatte och det förlust mot Gambian Mix (1-3) och med uddamålet mot Celtic (0-1). När det sen vankades bottenmöte mot Partille blev det en svidande 0-5 förlust och frågan var om det skulle bli några poäng alls för laget? Det blev iallafall lite mål i 3-5 förlusten mot topplaget City och i näst sista matchen kom sen äntligen den första poäng (även om det var under lite märkliga former). Mohammad Ghadri gav laget ledningen i mitten av den första halvleken mot Gunnared men det var 1-1 paus och slutade även 1-1. Att det inte blev några fler mål var inte så konstigt då domaren valde att lämna matchen i paus och den spelades aldrig klart. Förbundet beslutade sedan att den skulle sluta 1-1. I säsongens sista match kom sen första och enda trepoängen i bottenmötet med Elisedal! Det var 2-2 i paus och det såg även ut att sluta oavgjort men HKFC tog ledningen tack vara ett självmål i 84:e och strax efter satte Mattias Johansson 4-2! Det blev till slut 4-3 till Högaborg Kärralund som därmed slutade före både just EIS men även Partille tack vare bättre målskillnad. HKFC var svaga framåt med bara 12 mål på 9 matcher och Mohammad Ghadri var lagets bästa målskytt med sina 4 mål.

 

9. PARTILLE IF SC 16-36 -20 4p

Partille var i botten av 7A förra säsongen (näst sist) och känslan (som visade sig stämma) var att det skulle bli en liknande placering i år. Säsongsstarten var riktigt tuff. 0-8 mot Celtic i premiären och sen 0-3 mot blivande topplaget Bergum i matchen efter. Det såg sen ut att bli ännu en förlust när nystartade Annedal FF ledde med 2-0 i mitten av första. Partille vände dock till ledning 3-2 efter ett hattrick av Martin Björkdahl! AFF hittade dock en kvittering i 88:e men det blev iallafall en poäng. Laget släppte sen två tidiga mål mot seriesegrarna Angered SK men förlusten stannade där (0-2). Sen var Partille med ok mot Gambian Mix och hade 2-2 i halvtid efter dubbla mål av Joakim Säyläs. Det skulle dock bli förlust 3-5 till slut. Sen kom säsongens enda seger efter en urladdning sista 45 mot Högaborg Kärralund. Det var 0-0 i paus men matchen slutade 5-0 till Partille! Avslutningen på säsongen var dock tuff. 1-6 mot City följdes upp av 2-6 mot Gunnared innan det även blev förlust i jumbofinalen mot Elisedal i sista matchen. Bättre målskillnad räddade dock laget från att hamna sist. Martin Björkdahl blev bäste målskytt med sina 4 mål.

 

10. ELISEDALS IS 12-42 -30 4p

Elisedal gjorde sin nionde raka säsong i sjuan och brukar hålla till i mitten eller strax under mitten. Denna märkliga säsong var dock ingen höjdare för EIS som till slut hamnade på sistaplatsen (förvisso på målskillnad). Starten var väl ganska talande för den blivande jumbon, 1-9 i premiären mot Gunnared och sen WO mot City i matchen efter. Mot Celtic höjde sig laget och efter en mållös första halvlek var det EIS som tog ledningen genom André Jakobsson. Celtic vände dock på den berömda steken och vann med 3-1. Borta mot topplaget Bergum blev det sen svårare och laget föll med 1-5. I matchen efter såg det ut som första segern äntligen skulle komma efter att Jakobsson gjort 2-1 med kvarten kvar och matchen var i stort sett slut. Motståndarna Annedal hittade dock ett 2-2 mål i 94:e! Det var iallafall första poängen för EIS men de fick en rejäl åktur i matchen efter då det blev 1-10 mot blivande seriesegrarna Angered! EIS fortsatte att förlora och det blev 0-4 mot Gambian Mix i matchen efter. Mot Högaborg Kärralund var dock EIS med länge och ledde till och med 2-1 i början av matchen. HKFC lyckades dock vinna matchen med 4-3 och EIS var fortfarande utan seger! Sista chansen kom sen borta mot Partille och där kom till slut första och enda seger! Det blev 3-2 efter två mål av André Jakobsson! Segern kunde dock inte hindra laget från att komma sista. En tung säsong för EIS som iallafall fick avsluta med en seger. Det blev bara 12 mål framåt där André Jakobsson blev målbäst med sina 5 strutar. Laget släppte också in flest mål i 7A (42).

 

11. RAMBERGETS SK UTGÅTT

Efter sju raka förluster och en sistaplats så drog sig RSK ur serien och alla deras matcher plockades bort. Som alltid tråkigt när lag tvingas lägga ner.

 

/Rasta