Dags för några fler intervjuer från 7A:

 

Kolla in vad Högaborg Kärralunds FC:s tränare Joakim Norström, Partille IF SC:s Patrik Säyläs och Elisedals IS André Jakobsson har att säga om säsongen!

 

Vi börjar med HKFC:s tränare Norström:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

HKFC har, likt många andra, haft utmaningar med kontinuiteten i träningar och matchande. Under våren hade vi i vanlig ordning träningsmatcher, men när sedan hela vårsäsongen ställdes in får att startas upp under sommaren hade vi väldigt svårt med förberedelser. Vi har många studenter i truppen som har familj på annan ort, alternativt heltidsarbetare som är iväg på semester. Det påverkade våra resultat i säsongsinledningen. Pandemin gjorde också att vi såg ett tapp i träningsfliten, vilket i sin tur medförde en del svårigheter både sett till taktiken för laget men också för truppen att komma i form och spela ihop sig.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Vi hade en tuff säsongsinledning. Dels var vi varken tillräckligt samspelta eller i form för att vara redo för säsong, dels mötte vi bara topplag de första matcherna. Jag tyckte vi i mångt och mycket spelade bra givet förutsättningarna, men årets tabell är tydlig: det finns en topp och en botten. Vårt första möte med ett lag i lägre delen av tabellen (Ramberget borträknat då de utgick) var ett riktigt haveri (0-5 mot Partille), men vi kom till matchen med fem förluster mot bättre motstånd bakom oss och hade inte huvudet med oss. För att vara riktigt nöjda hade vi behövt slå Partille, och dessutom tagit fler poäng av något av de lagen som ligger över oss. Åttondeplats i en tabell med tio är vi inte nöjda med, men vi har också en generationsväxling i truppen som vi till dels har hanterat i år, men som vi behöver fortsätta jobba med 2021.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Säsongen från tränarbänken var ömsom vin, ömsom vatten. Jag tycker att vi tog kliv taktiskt i år, då vi provade lite nya formationer som ibland föll väl ut, ibland var kompletta misslyckanden. Privat gläds jag mycket över den uppbackning jag fått i år från assisterande tränare samt från styrelsen – något jag verkligen saknat tidigare år. Den största fadäsen för mig som tränare är ganska enkel att pinpointa: jag tappade huvudet i halvtid mot Partille med ställning 0-0. Jag krävde mer passningsspel på marken och gav kontradirektiv gällande presspel och det längre spelet. Efter det taktiksnacket släppte vi in fem bollar på 45 minuter mot en konkurrent på lika många poäng. Det blev en läxa – ha inte taktikgenomgångar när det brinner i huvudet. Taktiskt bättre gick det mot Gambia Mix och Celtic. Vi förlorade båda matcherna, men vi stod upp väldigt bra med nya formationer mot bättre motstånd.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Styrelsen och asscoach (Erik, Jonte, Prithul och Filip) har varit helt ovärderliga bollplank och ansvarstagare under året. Jag är väldigt glad att ha med dem i truppen. Målis-Erik kom in i somras och har gjort en helt otrolig säsong. Han håller yppersta div 7-klass och stod för den absolut svettigaste räddning jag sett i lingonserien mot Gambia Mix!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Det märktes väldigt tidigt att det fanns en toppen och en botten. Tabellens utfall är väldigt väntat. I och med att 2020 inneburit enkelserie har jag inte någon djupare analys av samtliga lag (då vi bara mött dem en gång), men jag ser inga direkta felplaceringar sett till nivå. Angered var för mig det klart bästa laget. De sprang rakt igenom oss med bättre fart, bättre driv och tydligare linjer i anfallsspelet. Det ska bli väldigt spännande att se hur de klarar sig i sexan!

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Angered gjorde en lysande fotbollsmatch när de mötte oss och sårade oss genom instick mellan våra ytterbackar/mittbackar. Det var imponerande. Jag är dessutom väldigt glad över de personliga möten jag haft under säsongen. Division 7 2020 har varit ovanligt trevlig med många lag med positiv inställning och väldigt få konflikter. Jag vill gärna passa på att rikta ett tack till samtliga seriekonkurrenter för en härlig säsong!

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Fram till sista omgången hade vi bara tagit poäng från Ramberget, som kort efter vår match tyvärr utgick ur serien. Det var en speciell känsla. Jag minns också en härlig uppvisning i div 7-fotboll från vår sista match på säsongen, då vi mötte Elisedal. Massa tidiga mål, följt av idel felpassningar för att avsluta med 3 mål sista 5 minuterna. Domare som plockar upp spökstraffar, visar ut fel spelare och ger vår spelare tre varningar. Det är kul att spela i sjuan!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Just nu sörjer jag främst att inomhussäsongen sannolikt kommer strykas på grund av de nya coronarestriktionerna. Jag märker ju också och sörjer klubbdöden som jag tycker är tydligare än någonsin i år. Vi har haft svikande medlemsantal under en tid, och tyvärr fått ställa in många träningar. Våra träningspartners Käringön lider av samma problem, och Ramberget fick utgå från seriespel. Det är verkligen tungt att tänka på utvecklingen – jag hoppas det kommer en ny generation föreningsmänniskor som är sugna att organisera sig för fotbollen även i de lägre serierna!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag är i den åldern att jag tar det år för år! Mina mål just nu är modesta – jag är glad så länge jag går skadefri från träningar och matcher.

Stort tack! 

 

Vi går vidare med Partilles Säyläs:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Det blev ju en märklig säsong även för oss i de lägre serierna i år. En lång försäsong och ett långt sommaruppehåll gjorde att vi kom in i seriespelet i väldigt dålig matchform vilket påverkade de första matcherna enormt. Men utöver det var det egentligen bara att köra på, lika förutsättningar för alla lagen. 

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Tycker rent sportsligt att vi gör en helt OK säsong. Både spelmässigt och resultatmässigt står vi oss ganska bra i de flesta matcherna med några undantag.

Hur ser du på sin egen insats?

Precis som med övriga laget tycker jag min egen säsong är godkänd. Tror jag slår personligt målrekord med mina två baljor så det är ju kul. 

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Framförallt vill jag framhäva lagmoralen och den grymma sammanhållningen vi skapat i laget. Både på och utanför planen. Men även framhäva våran coach som åker många mil för att kunna coacha oss, samt grabbarna i laget som lägger ner enormt stor energi för att få ihop allt som krävs för att ha ett a-lag.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Tycker nog sluttabellen blev hyfsat väntad baserat på hur lagens kvalitet var när vi mötte dem. Undantaget Gunnared möjligtvis, som jag upplevde var betydligt bättre än deras tabellplacering visade.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Som jag nämnde ovan tyckte jag Gunnared var jäkligt duktiga, ett av de bättre lagen vi mötte t.om. även Angered och Bergum kändes väldigt vassa i år vilket tabellen visade.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Coronapandemin och enkelserie är väl det som stack ut mest i år. Men om man ska ta något positivt så får det väl bli att både jag och storebrorsan fick näta i samma match, kan inte minnas när det hände senast, så det sticker ju ut.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Har tyvärr haft rätt dålig koll på vad som skett runt om i lokalfotbollen i år, så får tyvärr passa på den frågan.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Vad gäller min egen fotbollsframtid så blir det nog en säsong till med Partille, förutsatt att kroppen håller och vi har en 11:a att ställa på planen.

Stort tack!

Vill slutligen passa på att tacka för ett grymt jobb med bloggen.

 

Vi avslutar med EIS Jakobsson:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, som för alla lag så blev det framförallt en svajig försäsong och när det väl drog igång efter sommaren så hade semestern gjort sitt på den fysiska formen i laget, det var bokstavligt talat krampaktigt i seriepremiären.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Det var en rätt tuff säsong för Elisedal som inleddes med stortorsk mot ett riktigt vasst Gunnared och sedan en olycklig skrivbordsseger till Göteborg City när vi hade stor revansch-lusta i laget. Efter det hade vi svårt att komma tillbaka och hade inte riktigt marginalerna på vår sida när vi behövde dom, som mot Annedal när vi gjorde en riktig krigarmatch och hade ledningen till den 100:e minuten då dom lyckades få in en kvittering på sista sparken när jag själv låg och tuggade gräs (plast). Vi hade även skador på målvaktsposten under hela säsongen vilket förklarar en liten del av den taskiga målskillnaden då vi tvingas sätta utespelare mellan stolparna. Men trots en säsong som många nog vill glömma så visar vi på en grym lagmoral i sista matchen mot Partille då vi tar säsongens första seger på bortaplan i ösregnet. Riktigt go vinst att ta med sig in i vinterdvalan!

Hur ser du på sin egen insats?

Svårt att vara nöjd efter vår tabellplacering, men jag tar med mig mina 5 mål och hoppas på fler nästa säsong.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vill lyfta fram Emil Sundbergs sjukt snygga klackar på träningarna, vilken snubbe!

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Själv hade jag ingen koll alls på lagen i serien men efter första matchen trodde man nog att Gunnared skulle promenera hem divison 7A denna säsong, men det visade sig vara fler skickliga lag med. Elisedal på jumboplats (delad 8:a?) var såklart en missräkning.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Tidigare nämnda Gunnared och Angered gör tillsammans 19 mål mot oss och det är ju imponerande. Även fast hälften av målen förmodligen kan plockas bort med en riktig målvakt i vår kasse så är dom riktigt duktiga.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Jonatan Rasmussens klockrena bollvinst på mittplan i första halvlek mot Gambian Mix var vacker att skåda. För egen del var det en skön fullträff till 3-1 i sista matchen och att vi äntligen fick fira med Campione i omklädningsrummet efter matchen som var höjdpunkten på säsongen!

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Sörjer mest för Blåvitts bottenstrid i allsvenskan för tillfället men gläds åt Angered SK och önskar dom lycka till i 6:an nästa år!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Så länge Blåvitt inte ringer å vill ha hjälp att rida ut den här stormen så lutar det åt nya höjder med Elisedal nästa år. Men jag är också sugen på att köra på en lite seriösare nivå så vi får se vad som händer i vinter!

Stort tack!

Tack själv! 

 

Bloggen tackar Joakim, Patrik och André för att de tog sig tid!

 

/Rasta