Vi ger oss i kast med årets 7B. Dags att sammanfatta serien!

Vill man se hur bloggen tippade inför säsongen så hittar ni det HÄR.

 

1. SOLÄNGENS BK 31-9 +22 27p

Solängen åkte ur 6C 2019 i sista matchen och bloggen trodde att lagets skulle återfinnas i toppen av 7B i år (tippades som tvåa), även om det försvann ett helt gäng spelare till Fässberg. SBK levererade verkligen och vann 7B och var det ENDA laget i hela lokalfotbollen som inte tappade en enda poäng i årets seriespel! 9 matcher, 9 segrar, 27 poäng! Det tog två minuter i premiären innan Niklas Rydin hade nickat in 1-0 för SBK mot nystartade Nova FC. Matchen slutade 3-1 efter att Rydin även avslutat målskyttet. Rydin var het i inledningen och gjorde sen båda målen i 2-0 seger mot Proletären i matchen efter. Det blev sen oväntat tufft mot blivande jumbon Björkåsen. Efter 1-1 i paus kunde SBK koppla greppet om matchen med två mål men BKB kom tillbaka med en reducering till 2-3 med kvarten kvar. Det blev till slut 4-2 efter att Rydin ännu en gång blivit tvåmålsskytt. Solängen gick alltså obesegrade genom hela serien men det var många jämna matcher och mot Bergsjön SK gjorde Jacob Jansson matchens enda mål i mitten av andra. Det var också lite svettigt mot nystartade FC Zalin då laget låg under med 0-1 redan efter fyra spelade minuter och 1-2 i paus. Solängen lyckades vända till seger 4-3 där både Rydin och Bleon Basholli blev tvåmålsskyttar. Sen släppte de lite mer och det blev klara 6-1 mot Ösets BK hemma på Eklandavallen där Basholli blev tvåmålsskytt. Solängen spände sen musklerna i toppmötet med MeniskenHeden 3. 3-0 i paus och 5-0 totalt after att målfirma Basholli och Rydin gjort två mål var igen. I näst sista matchen säkrades uppflyttning när Käringön besegrades med säkra 3-0. I lagets sista match vankades det seriefinal mot Slottsskogen/Godhem. Efter en mållös första halvlek så var det SG som gjorde både 1-0 och 2-0 innan SBK vaknade till. 0-2 blev seger 3-2 sista kvarten och självklart var det Rydin som avgjorde i 89:e! Segern gjorde att laget säkrade seriesegern och alltså gick igenom hela säsongen utan poängförlust. SBK skulle egentligen mött IFK Hindås i sista matchen men Hindås hann dra sig ur serien. Imponerande säsong av SBK som hade en riktigt stabil defensiv med bara 9 insläppta på 9 matcher. Med den defensiven räckte det att ”bara” snitta 3,44 mål framåt per match. Niklas Rydin slutade tvåa i 7B:s skytteliga med sina 13 mål. Stort grattis till Solängen som alltså tog sig tillbaka direkt till sexan!

 

2. MENISKEN IF 32-12 +20 20p

Efter en evighet i den lägsta divisionen (minst 45 raka säsonger enligt klubbens hemsida) får klubben till slut tänka om sin målsättning att vara det bästa laget som inte går upp. Visst har klubben ibland fått ta ett aktivt val att tacka nej till uppflyttning men säsongen 2021 återfinns Menisken IF i division 6 efter ett riktigt fint 2020. Bloggen får villigt erkänna att topplaceringen kom som överraskning då laget tippades på en respektabel femteplats. Det blev dock en lite svettig premiär mot blivande jumbon Björkåsen. Det var förvisso 2-0 i paus men då hade även MIF åkt på ett rött och spelade alltså med tio man. BKB gjorde snabbt både 1-2 och 2-2 i början av andra innan Menisken vaknade till igen. Tre raka mål betydde en 5-2 seger där Eric Kollberg Johansson blev tvåmålsskytt. Sen blev ett kryss mot Bergsjön SK där det såg ut som MIF skulle vinna men en BSK-straff i 83:e fastställde slutresultat 2-2. Matchen efter, mot nystartade FC Zalin, stod och vägde och det var 0-0 med halvtimmen kvar. Menisken avslutade dock starkt och vann till sist med 4-0 efter dubbla mål av Sebastian Thörnqvist. Laget vann sen mot Ösets BKGröna Vallen med 3-1 och var med i toppen av tabellen. Sen kom förvisso ett kryss mot Nova FC (2-2) men sen en storseger mot bottenlaget Käringön med 5-0 efter två mål av Herman Back. Efter sex spelade matcher hade Menisken vunnit fyra och kryssat två och det var nu det skulle avgöras då laget hade kvar att möta topplagen Solängens BK och Slottsskogen/Godhem IF. Hemma på Heden 3 föll sen laget riktigt tungt mot blivande seriesegrarna Solängen efter 0-2 efter 12 minuter, 0-3 i paus och 0-5 totalt. Menisken var dock uppe på hästen direkt igen och Proletären krossades med 7-0 i matchen efter med två mål av Sermed Reda Taki. I samma omgång möttes just Solängen och SG där Solängen säkrade seriesegern med en 3-2 seger och samtidigt öppnade upp för dramatik i sista omgången. Menisken var trea i tabellen och skulle möta tvåan Slottsskogen/Godhem som var två poäng före! I paus var det mållöst och SG hade greppet om den andra direktplatsen. Eric Kollberg Johansson satte dock 1-0 för MIF nästan direkt i andra och det resultatet stod sig till slutet av matchen. Där gick Menisken på knock sista tio och gjorde både 2-0 (Robin Wickins), 3-0 (Sermed Reda Taki) och även 4-0 (Simon de Vries). Menisken klev alltså förbi och säkrade en historik uppflyttning! Stort grattis till MIF! Laget bjöd både på en fin offensiv (32 mål) och även en fin defensiv (12 insläppta) där bara ettan Solängen var bättre. MIF:s bästa målskytt blev Eric Kollberg Johansson med sina 6 mål. Helt klart seriens stora positiva överraskning!

 

3. SLOTTSSKOGEN/GODHEM IF 34-15 +19 19p

SG trillade ur 6C förra säsongen efter ett dramatiskt kryss i sista omgången där laget släppte in ett avgörande mål med dryga kvarten kvar. Bloggen var ganska övertygad om att Slottsskogen/Godhem skulle ta sig tillbaka till sexan direkt. Nu blev det förvisso inte serieseger (som bloggen tippat) men efter mycket om och men så blev det till slut uppflyttning iallafall. Inledningen var riktigt stark även om laget mötte en blivande botten-trio. Det blev 5-0 mot Proletären i premiären efter två mål av Sappayut Punyadee. Mot Käringön rann det iväg till 8-0 efter två nya mål av Punyadee och i tredje matchen krossades Björkåsen med 7-2 (denna gången ett hattrick av Punyadee). Tre raka segrar och 20-3 i målskillnad. Det skulle också bli en fjärde trepoängare i rad när kulturbäraren Albin Westerlund satte matchens enda mål i 90:e mot Bergsjön SK! Sen kom förvisso första poängtappet när det blev 4-4 mot FC Zalin i en svängig match. SG hittade dock tillbaka direkt och slog först Öset med 3-0 och sedan 4-2 mot Nova FC efter dubbla mål av Ferdi Shiba. SG ställdes sen mot toppkonkurrenterna Solängen och Menisken och hade två chanser att säkra en direktplats upp i sexan. Mot Solängen såg det riktigt bra ut då Ninos Mirza satte 1-0 i 64:e och Isac Wedin Gluhic gjorde 2-0 strax efter. Sista kvarten vände dock Solängen och vann matchen med 3-2 och säkrade seriesegern! SG hade dock fortfarande uppflyttningen i egna händer och behövde bara en pinne i sista matchen mot Menisken. Det var 0-0 i paus men sen släppte SG in ett mål tidigt i andra. Istället för en kvittering blev det tre insläppta mål till sista tio och en svidande 0-4 förlust. Två missade matchbollar alltså och laget fick invänta kvalet till division 3. Som bekant så fick SG till slut en kvalplats till sexan som sen pga covid-19 restriktioner förvandlades till en direktuppflyttning. En superstart på säsongen med sex segrar och ett kryss på de sju första men sen höll alltså laget på att slarva bort uppflyttningen. Hursomhelst ett stort grattis till SG som tog sig tillbaka direkt. Det blev mycket mål framåt (34) där Sappayut Punyadee blev lagets bästa målskytt med sina 8 mål.

 

4. FC ZALIN 37-21 +16 13p

Nystartat lag i de västra delarna av stan med rutinerade Naim Marouky vid rodret. Bloggen hade inte så mycket att gå på men gissade på en mittenplacering och det skulle visa sig stämma då det blev en fin fjärdeplats men aldrig någon toppkänning. Det blev en galen premiär mot seriens andra nystartade lag, Nova FC, då Zalin vann med otroliga 13-3! Mustafa Alla Mohammed gjorde fyra strutar och Medin Hamza och Abdi Ahmed Mohamud satte tre mål var. Efter den målrik premiären föll laget sen med 1-2 mot Ösets BK hemma på Ruddalen 2. Det blev ännu tuffare för FC Zalin då de i tur och ordning mötte blivande tvåan, trean och ettan i tabellen. Mot Menisken var det mållöst en bit in i andra men MIF växlade upp med halvtimmen kvar och vann med fyra bollar. I matchen efter blev det målrikt för båda lagen när Slottsskogen/Godhem stod för motståndet. Zalin ledde både med 1-0 och 4-3 i en match där Medin Hamza svarade för ett hattrick. Matchen slutade dock 4-4 efter att SG hittat en kvittering i mitten av andra. Mot seriesegrarna Solängen var Zalin också med riktigt bra och ledde med 1-0 och 2-1 i paus. Solängen vände dock med tre raka mål i andra och vann med 4-3. Det var fortsatt tungt för Zalin som även föll mot Bergsjön SK med uddamålet. Här var det dock Zalin som fick jaga då de låg under med 0-3 i början av andra och till slut förlorade med 3-4. Tufft för det nya laget som plötsligt hade fem raka förluster. Avslutningen var dock betydligt roligare då laget avslutade med tre raka segrar och 13-0 i målskillnad. Det blev 2-0 mot både Proletären och Käringöns FC och sen hela 9-0 mot Björkåsen i sista matchen (där Medin Hamza gjorde fem av målen). En riktigt fin första säsong för FC Zalin som bådar gott inför framtiden. Stabila resultat där de tre uddamålsförlusterna var skillnaden mot en fjärdeplats och toppstrid. Föll egentligen inte igenom någon gång och 0-4 mot Menisken var största förlusten. Visade också upp en fin offensiv där laget gjorde flest mål i hela serien (37) och Medina Hamza vann skytteligan på fina 14 mål på 9 matcher!

 

5. NOVA FC 34-32 +2 13p

Ännu ett nystartat lag i 7B och det enda som bloggen lyckades hitta inför säsongen var att laget verkade vara registrerat av Mak Lind men det var oklart om han själv skulle spela. Det skulle visa sig att han gjorde det och det dök även upp lite andra välkända namn som Sean Mian (som bland annat lirat i trean med Askim och Frölunda), Arash Bayat (med meriter från både Allsvenskan och Superettan), Erkan Saglik (också med meriter från både Allsvenskan och Superettan) och Mattias Bulun (spelat i Superettan och har fina IF Stendy som moderklubb). På pappret ett riktigt rutinerat lag alltså och de stod upp fint i premiären mot Solängen (dock förlust 1-3). I Ruddalenderbyt mot det andra nystartade laget, FC Zalin, blev dock förlust med hela 3-13! Sen kom iallafall första trepoängaren när dubbla mål av Mak Lind och Sean Mian fixade en 5-1 seger mot Proletären. Nästa match var inte lika rolig då laget föll mot Ösets BK med 2-3 och drog på sig tre röda i slutet. Andra halvan av säsongen blev dock roligare. Laget släppte förvisso mål redan i tredje minuten mot Käringön men vände sen och vann med 5-1 efter bland annat två mål av Mian. Nova visade sen styrka när de kryssade (2-2) mot topplaget Menisken och sen rann det iväg ordentligt när de körde över jumbon BK Björkåsen med 8-1 efter fyra mål av Sean Mian. Laget var sen inblandade i en jämn match mot topplaget SG men Mak Linds två mål räckte inte utan Nova förlorade med 2-4. Säsongen avslutades sen med en fin 6-4 seger mot Bergsjön SK där Almir Osmanovic blev tvåmålsskytt och laget vände ett 3-4 underläge till seger de sista sju minuterna! Det blev mycket mål åt båda hållen för Nova där det bara var Zalin (37) som gjorde fler än Novas 34 men det var bara jumbon Björkåsen (43) som släppte in fler än Novas 32. Sean Mian var lagets bästa målskytt med sina 10 mål och slutade trea i skytteligan. En bra, men stundtals lite ojämn, första säsong för Nova FC.

 

6. ÖSETS BK 13-21 -8 12p

Ösets BK har haft några tuffa säsonger och slutade 9:a i 7C förra året. Florian Zuta klev in som tränare inför säsongen och känslan var att laget skulle få det tufft. Det blev dock helt ok med en sjätteplats och något som laget kan bygga vidare på. Öset spelade faktiskt en match innan uppehållet och där blev det en 2-0 seger hemma på Gröna Vallen mot BK Björkåsen. Efter uppehållet ställdes laget mot Bergsjön SK och det började bra då Senad Zuta satte 1-0 redan efter 12 minuter hemma på Gröna Vallen. Tyvärr för ÖBK så vände gästerna till en klar 5-1 seger. Laget hämtade sig dock och tog två raka uddamålssegrar mot seriens två nystartade lag. Först blev det 2-1 borta mot FC Zalin och i matchen efter 3-2 mot Nova FC efter att Ishaq Weheliye blivit matchhjälte tio minuter från slutet. Sen blev det tuffare motstånd och det blev förluster mot topplagen Menisken (1-3) och Slottsskogen/Godhem (0-3). Det rann även iväg mot seriesegrarna Solängen där Öset föll med hela 1-6. Förlusten i matchen efter, mot Proletären, var dock tätare då ÖBK föll med 0-1. Det blev iallafall seger i sista matchen då Käringöns FC besegrades med 3-0 efter bland annat två mål av Andi Gjika första tio och laget tog några kliv i tabellen. Det blev som sagt en helt ok säsong för Öset som parkerade i mitten av tabellen. Alexander Ekström Svensson och Senad Zuta delade på den interna skytteligasegern med 3 mål var. 

 

7. BERGSJÖN SK 22-21 +1 11p

Laget brukar pendla mellan sexan och sjuan och när de befinner sig i sjuan brukar det vara ganska nära toppen. Årets sjundeplacering får anses som en liten besvikelse men det ska även sägas att bloggen tyvärr har lite dåligt insyn i klubben. Säsongen började iallafall bra med en säker 5-1 seger mot Ösets BK även om ÖBK tog ledningen. Sadiq Suudi svarade för ett hattrick och Abdirahman Ibrahim blev tvåmålsskytt. Sen blev det ett kryss mot blivande topplaget Menisken där BSK ledde med 1-0, tappade till 1-2 och kvitterade i slutet. Bergsjön SK ställdes sen mot de två andra topplagen och föll med 0-1 i båda matcherna. Mot SG släppte laget in målet i 90:e minuten och mot SBK i mitten av andra. Laget fick sen en WO-seger mot Bergsjön SK innan de vann en svängig match mot FC Zalin. BSK såg ut att ha kopplat greppet och ledde med 3-0 i början av andra men släppte in Zalin i matchen igen. Det blev till slut seger 4-3 efter dubbla mål av Yusuf Mohamed och Bashir Ahmad. Mot jumbon Björkåsen såg det sen ut att bli en ny trea då laget hade 3-0 med dryga kvarten kvar men efter 90 spelade stod det 3-3 och BSK blev därmed enda laget som tappade poäng mot Björkåsen. I matchen efter kom sen nästa smäll. Mot nystartade Nova FC ledde laget med 4-3 med kvarten kvar efter bland annat två mål av Fuad Mohamed Abdi. Nova avslutade dock med tre raka mål och vann med 6-4! Även säsongsavslutningen blev tuff då laget föll mot Proletären med 1-4 efter några sent insläppta mål. En ojämn säsong där laget klappade ihop några gånger i slutet på matcherna, höll jämna steg med topplagen (0-1 mot både SG och Solängen och kryss mot Menisken) men samtidigt tappade poäng mot jumbon BjörkåsenYusuf Mohamed och Sadiq Suudi blev lagets bästa målskyttar med sina 3 mål var. 

 

8. PROLETÄREN FF 10-25 -15 9p

Det röda laget har haft det tufft fotbollsmässigt de senaste åren och laget slutade på en tiondeplats i 7C 2019. Dessutom tappade laget en del offensiv kraft när både Armando Smedberg Dalence och Sebastian Landi lämnade. Bloggen trodde att det skulle bli en placering i närheten av botten och det blev det också. Det var ett tufft inledande spelschema för PFF där laget föll mot både blivande ettan Solängen (0-5) och blivande trean Slottsskogen/Godhem (0-2). I tredje matchen blev det också förlust mot nystartade Nova FC med 1-5. Sen kom en trepoängare mot Björkåsen där Gabriel Gallardo och Daniel Rojas såg till att PFF ledde med 2-0 efter åtta minuter! Det blev till slut en 3-1 seger för de röda. Sen var det jämnt mot FC Zalin men förlust med 0-2 innan PFF vann igen! Efter 11 minuters spel på Gröna Vallen drog Daniel Rojas in matchens enda mål på frispark mot hemmalaget Öset. Sen blev det en rejäl åktur mot överraskningslaget Menisken hemma på Åkeredsvallen för laget föll med hela 0-7! PFF fortsatte att blanda sina prestationer för i matchen efter blev det en fin 4-1 seger mot Bergsjön SK. BSK tog ledningen i början av andra men sen gjorde PFF fyra raka mål och alla gjordes av Abdul Aziz Alsayed Ahmad! I säsongsavslutningen föll sen PFF med 1-2 mot KFC efter ett insläppt mål i 90:e. En ganska väntad säsong för PFF som åkte på några storförluster men var med ganska bra i många matcher. Målskyttet var dock ett problem med bara 10 mål på 9 matcher där Abdul Aziz Alsayed Ahmad blev lagets bästa målskytt med hälften av de gjorda målen.

 

9. KÄRINGÖNS FC 5-31 -26 6p

Laget var i botten av serien förra säsongen och så blev det även i år. 2019 var det stora problemet målskyttet och det kan man väl lugnt säga spökade även 2020. På de nio spelade matcherna blev det nämligen bara fem mål! Starten var allt annat än kul med 0-8 mot Slottsskogen/Godhem. Mot nystartade Nova FC tog laget faktiskt ledningen genom Daryosh Farin redan efter tre minuter men föll sen med 1-5. Sen kom faktiskt en seger när bottenkollegan Björkåsen besegrades efter en vändning i slutet. Laget låg nämligen under med 0-1 en bra bit in i andra. Sen satte Said Abdullahi Warsame 1-1 och Jakob Andersson fixade segermålet 2-1. Den segern följdes sen upp av att laget lämnade WO mot Bergsjön SK och sen radade KFC upp fyra raka matcher utan varken mål eller poäng. Det blev 0-5 mot Menisken, 0-2 mot FC Zalin och sen 0-3 mot både Solängen och Öset. I den sista matchen var det sen bottenmöte med Proletären och då hittade faktiskt laget en trepoängare till! Andreas Blomberg såg till att laget ledde med 1-0 i paus men PFF kvitterade i 80:e! Då klev Jakob Andersson fram och fixade 2-1 segern i 90:e! En fin avslutning på en annars ganska usel säsong där som sagt laget bara gjorde fem mål och gick mållösa från sex av sina nio matcher. Jakob Andersson blev bäste målskytt med sina 2 mål (som även var de målen som gav laget sina 6 poäng).

 

10. BK BJÖRKÅSEN 12-43 -31 1p

Laget har parkerat i botten på sjuan ganska länge nu och hade inför 2020 bara fyra inspelade poäng på de två senaste säsongerna och nästa 200 insläppta mål. Det blev en bottenplacering även i år med en pinne på de nio spelade matcherna. Laget fick in en hel del nya spelare inför säsongen och trots att det bara blev en poäng så var laget faktiskt med i en hel del matcher. I premiären på Gröna Vallen mot Ösets BK så låg BKB under med 0-1 fram till 82:a matchminuten innan ÖBK säkrade segern med ett 2-0 mål. Laget hade även lite vittring på poäng mot blivande tvåan Menisken. MIF ledde förvisso med 2-0 i paus men hade även fått en man utvisad. Stefan Schleeh och Jakob Hake fixade både en reducering och en kvittering tidigt i andra. Menisken svarade dock med tre raka mål och en 5-2 seger till slut. Mot topplaget SG var det inte så mycket att snacka om och det blev förlust med 2-7Sikvallen. Björkåsen stod sen upp bra mot blivande seriesegrarna Solängen och hade 1-1 i paus och fick in en 2-3 reducering med kvarten kvar innan SBK satte 4-2 och avgjorde. Bottenmötet med Proletären började sen katastrofalt med två insläppta första åtta minuterna och förlust 1-3 till slut. I nästa bottenmöte med Käringön såg det sen äntligen ut som första segern skulle komma. Joel Lindkvists 1-0 mål i mitten av första stod sig en bra bit in i andra innan KFC satte både 1-1 och ett segermål. Mot nystartade Nova FC var det dock aldrig nära och det var 0-4 efter 25 spelade och 1-8 efter 90. Sen i nästa sista matchen kom äntligen första poängen efter en sagolik upphämtning hemma på Bergsjön SK. Med en dryg kvart kvar låg laget nämligen under med 0-3. Sam Johannesson satte sen 1-3Shaho Fatah 2-3 och i 85:e kvitterade Stefan Schleeh! Det blev sen en riktigt tuff avslutning med 0-9 mot FC ZalinEsteban Agurto blev BKB:s bästa målskytt med sina 3 mål. Ännu en tuff säsong för Björkåsen men laget var med i en hel del matcher även om det även blev några rejäla genomklappningar. Det värmer ändå ett lokalfotbollshjärta att Björkåsen kämpar vidare!

 

11. IFK HINDÅS UTGÅTT

Som vanligt alltid tråkigt när lag drar sig ur. Hindås låg dock sjua och hade bara två matcher kvar när de tackade för sig. Det blev WO mot Slottskogen/Godhem i omgång 21 och sen drog sig laget ur. Som med många andra lag så var det spelarbrist som blev fallet.

 

/Rasta