Dags för några intervjuer från 7C:

FC Fyrklöverns tränare Omar Josef Benaim, Kareby IS tränare Morten Eriksen och Fotö GoIF:s Michael Skantz!

 

Vi börjar med seriesegrarna FCF:s Benaim:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Pandemin påverkade oss genom att vi fick ställa in en hel del träningar och vi tappade spelare som inte ville riskera hälsan.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Jag ser våran säsong som en lyckad sådan för att vi tog hem segern obesegrade. Dock är det bästa med denna säsongen att vi trots så unga spelare lyckades hålla disciplinen och den sportsliga andan på ett bra sätt.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Som tränare lär man sig något nytt för varje match/träning som går. Man har självklart haft fingertoppskänsla genom vissa byten som har lett till att vi har avgjort matcher. Dock måste jag tillägga det är första året jag är huvudtränare utomhus för ett lag och jag måste säga det har varit en kul och lärorik resa.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag hade velat lyfta varenda spelare vi har haft på plan för att de har haft en fantastiskt och familjär band som har lett till att vi har vunnit och kunnat prestera. Dock vill jag hylla en ledare som även är spelare i Kortedala som har varit en stor tillgång i vårat team och det är unge Hakan Köse. Han har varit en hjälpande hand och fantastiskt support.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Jag ser på serien som en lyckad sådan med att vi tog hem det. Det har varit vårat mål sen dag 1 och jag känner det var en väntad position i serietabellen.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Ett lag som jag skulle säga vi hade svårt mot och som gjorde att vi fick svettas lite extra måste ha varit Kareby. De inledde det starkt och var nästan obesegrade.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Varje match för mig stack ut och för varje match kändes det som vi spelade en final. Dock måste jag säga att varje segermål kom från Arin Tawfiks läckra frisparkarkar som fick oss att kamma hem segern i slutet av vissa matcher.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Jag följde Velebit specifikt för våra gamla rävar från FC Fyrklövern spelar just i detta laget och det var faktiskt väldigt roligt att se dem ta hem serien. Ett lag som jag sörjer är mitt lag från barndomen Lundby IF. Det är en stor klubb för oss Lundbybor och vi har alltid hejat på de. Dock måste jag tillägga att jag gläds åt Cihan Köses vägnar som tog upp sitt lag Finlandia Pallo. Han är en av lokalfotbollens största tränare enligt mig och lyckats i varje klubb han varit i.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid ser jag i FC Fyrklövern då hjärtat hör hemma här och i denna klubb. Jag har en speciell trupp med spelare och vi har ett mål tillsammans som vi ska uppnå och efter det så får vi se.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med KIS Eriksen:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Ja, märkligt är det minsta man kan säga. För oss blev det väldigt konstigt då vårat gäng helt plötsligt delades i två. Våra yngre killar födda 03 och 04 fortsatte spela träningsmatcher och träningar medans våra äldre inte kunde vara med. När sedan serien startade kändes det väl lite mer som vanligt om än lite kort.

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Sportsligt så tycker jag vi ligger hyfsad i nivå med det vi tänkte oss innan säsongen när väl truppen spikades. Vår målsättningar var först att ta klivet upp sedan tappade vi några nyckelspelare och då reviderade vi målet till att vara med i toppen vilket vi var. Sett i efterhand borde vi egentligen vara klara innan sista matchen, men en dålig match och något oavgjort gör att vi får vänta till sista omgången där vi har en ofantlig tur med att resultaten går vår väg.

Hur ser du på sin egen insats som tränare? Några avgörande byten eller taktiska missöden?

Min egen insats som tränare får väl egentligen andra uttala sig om, men ibland kanske lite för engagerad. Några felbeslut som har lett till att matchresultatet gick år fel håll, men även några bra snabba beslut som medförde ett bra resultat eller mål.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Vi är ett lag och det är laget som vinner ihop. Om jag nu skulle lyfta fram någon eller några så får det bli några av dom yngre spelarna som har tagit riktigt stora kliv i år (även om dom äldre har bidragit med ofantligt mycket på planen). Elias Johansson en klippa i försvaret iår, Nimer el Binni, löpstark slitvarg som aldrig ger sig.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Ja, absolut en väntad tabell.

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Nja, svårt inget i våran serie. Men vi mötte Styrsö i en träningsmatch innan serien. Dom blev vi verkligen imponerade av. Och dom vann ju även sin sexa så. Sen blir man lite imponerad av Fotö, det är inget lag med varken tempo eller bollinnehav. Men någonting rätt gör dom. Riktigt imponerade av att dom klarar ta så mycket poäng som dom gjorde.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Vi har en kille som spelar 15 minuter seniorfotboll i år och två träningar. Efter dessa två träningarna är han med i matchtruppen mot Geesguud. Kommer in i 75:e minuten och gör mål i 84:e och avgör matchen. Det målet och den matchen bidrar självklart till att vi tar klivet upp. Det är nog det ögonblicket som kanske sticker ut mest, även om det finns fler.

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Gläds med Ytterby som tar klivet upp i division 3. Har kollar några matcher där i år och dom spelar riktigt fin och fartfylld anfallsfotboll. Kul att det belönas. Även jättekul att IK Kongahälla (där båda mina söner har varit i år) avslutar säsongen väldigt bra.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbollsframtid blir att försöka förkovra sig ytterligare under vintern i denna fantastiska sport och sedan köra på ett år med Kareby och försöka hålla oss kvar i division 6.

Stort tack!

 

Vi avslutar med Fotös Skantz:

Det blev en märkligt säsong, hur påverkades ni av pandemin?

Vi påverkades i samma grad som dom flesta andra lag skulle jag tro, vi hade inga träningsmatcher innan säsong och väldigt få folk på träningarna (jag har väl gjort en si så där fem träningar i år).

Om vi ser till det rent sportsliga, hur skulle du sammanfatta eran säsong?

Våran säsong gick helt klart över förväntan, som jag nämnde innan så hade vi inga träningsmatcher och dåligt med träningar.

Hur ser du på sin egen insats?

Jag får väl ändå säga att det gått hyfsat för mig i mål, jag är ju inte målvakt egentligen, har en skada i knäet som inte vill ge med sig riktigt så jag ställde mig mellan stolparna.

Är det någon spelare eller ledare i lagets om du vill lyfta fram?

Jag får ju säga John som är våran spelande tränare, han lyckas få ihop allt trots familj med tre barn (inte lätt att få ihop folk alltid då vi har många fiskare i laget)Och denna säsong helt otroligt mycket skador. Sen får man ju inte glömma Abbe som fortfarande springer som en ungdom (han är ju trots allt 44 år)Delad skytteligavinnare.

Hur ser du på serien, blev det en väntad sluttabell?

Svårt att säga då man inte känner till alla lagen sen innan, om man ser till matcherna vi spelat och kvalitén på vissa lag så skulle jag säga att den blev något oväntad. Sen är det ju som för alla lag att alla spelare kan inte alla matcher så 11:an blir aldrig densamma!

Är det något motståndarlag eller enskild motståndare som du imponerats extra av?

Nej, inte direkt men om jag ska lyfta fram ett lag så skulle jag säga Solväders, kändes som att dom var det bästa motståndet vi haft under säsongen.

Är det något ögonblick eller händelse som sticker ut den här säsongen?

Jag får säga sista 5 minuterna mot Geesguud, vi kom på anfall konstant under dom 5 minuterna och lyckades göra ett mål, två stolpar och en ribba, några få centimeter från vinst. Dock så hade vi valt att stanna kvar i 7:an i vilket fall (enhetligt beslut).

Gläds du eller sörjer du med något annat lag eller spelare i lokalfotbollen?

Här får jag nämna Björkö som är otroligt nära att ta klivet till trean. Starkt jobbat av dem!

Hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag är lite osäker på hur min framtid ser ut, jag vill spela ute på planen men har ett knä som strular. Som nämnts tidigare så har jag stått i mål denna säsongen, inget som jag trivs med riktigt. Dock så kommer jag att fortsätta spela så länge det är möjligt (även om jag får sadla om helt till målvakt)Vi är ett så otroligt gött gäng så det är svårt att bara sluta!

Stort tack! 

Tack för detta året och lycka till alla inblandade 2021!

 

Bloggen tackar Omar, Morten och Michael för att de tog sig tid!

 

/Rasta