Vi har kommit till den sista sammanfattningen: 7C!

Kolla HÄR om ni vill se hur bloggen tippade inför säsongen.

 

1. FC FYRKLÖVERN 35-10 +25 28p

I början av 2010-talet fanns FC Fyrklövern några säsonger men förutom namnet och den geografiska hemvisten (Hisingen) så hade detta FCF inte så mycket gemensamt med det gamla. Bloggen trodde det nya FCF skulle göra det bra men sluta en bit bakom toppen. Så blev det inte alls utan laget sprang istället hem årets 7C! Det började dock lite knackigt och i premiären låg laget under med 0-2 mot Geesguud tidigt. Fyrklövern vaknade dock till och vände till seger 4-2 efter bland annat två mål av Arin Tawfik. Sen kom en 2-0 seger mot Lundby IF innan det var dags för match mot förväntade topplaget Kareby IS. Borta på Kareby Hed så såg det tungt ut då laget låg under med 0-2 i paus. FCF kämpade sig tillbaka in i matchen och Benjamin Toledo Vergara reducerade i mitten av andra men sen drabbades laget av ett rött. Trots detta kunde Daniel Zamani kvittera i 86:e och matchen slutade 2-2. Det skulle faktiskt visa bli lagets ENDA poängtapp på hela säsongen. Krysset följdes upp av en 7-0 kross av Brämaregården efter ett hattrick av Daniel Zamani. Segertåget fortsatte med en 4-1 vinst mot Backatorp där dock Fyrklövern låg under i paus. Sen blev det oväntat jämnt mot IK Västanå där Fyrklövern igen fick vända underläge till seger. Arin Tawfik satte båda målen och fixade en 2-1 seger. Borta mot Rödbo IF på gemytliga Rödbovallen gick det enklare och FCF vann med 4-0 efter två strutar av Amir Reza Khateri. I matchen mot Solväders FC såg det sen ut att bli en enkel seger då laget ledde med 3-0 i paus men SFC kom tillbaka och i mitten av andra stod det 3-3! Det skulle dock bli seger för FCF och Tawfik drog in sin andra frispark i matchen och avgjorde i 80:e! Fyrklövern hade sen chansen att säkra seriesegern i näst sista omgången borta mot Fotö. Ingen lätt match på förhand men laget tog en övertygande 4-0 seger (där Mohamad Omar gjorde två mål). Seriesegern var fixad och säsongen avslutades sen med 2-1 hemma mot Hermansby efter två mål av Robin Palmeira. Självklart en supersäsong av Fyrklövern som alltså gick obesegrade genom hela serien. Laget var också bäst defensivt med bara 10 insläppta mål på lika många matcher. Stort grattis till FCF! Arin Tawfik blev lagets bästa målskytt och delade 7C:s skytteligasegern med sina 10 mål.

 

2. KAREBY IS 37-17 +20 21p

Laget fick bloggens topptips inför säsongen och visst tog laget klivet upp. Men det blev lite krångligare än väntat för Morten Eriksens gäng. Det var inledningen som ställde till det även om det blev seger i premiären mot Solväder efter att Emil Henriksson satt det matchavgörande 2-1 måletstopptid i andra. Sen kom dock tre raka kryss för KIS som gjorde att laget halkade efter i toppen. Det blev 5-5 mot Fotö ute i norra skärgården och sen 1-1Rödbovallen. Mot blivande seriesegrarna Fyrklövern såg det ut som KIS skulle ta en tung seger då laget ledde med 2-0, efter mål av Fredrik Lagemyr och Harry Bisschop Ottosson, men FCF kämpade sig tillbaka med både en reducering och en kvittering i slutet. Kareby fick kämpa för att ta sig upp till toppen men hittade fin form och levererade fyra raka segrar. Mot Hermansby borta blev det klara 4-0 efter dubbla mål av Harry Bisschop Ottosson. Det blev jämnare mot Geesguud där Jacob Berntsson avgjorde i 85:e när han satte 2-1. Sen kom en 3-1 seger mot Lundby och en 8-0 överkörning av bottenlaget Brämaregården där både Ermin Sacic och Arvid Davidsson blev tvåmålsskyttar. Kareby var nu uppe och nosade på direktplatserna upp i sexan men åkte på en riktigt oväntad smäll i näst sista omgången. Borta på Backavallen mot Backatorp föll laget med 4-6 i en märklig match. BIF gick upp till en 3-0 ledning innan Kareby vände med fyra raka mål (efter bland annat två mål av William Lifjorden) och ledde. Backatorp svarade då med tre raka mål till och och vann matchen! KIS avslutade iallafall säsongen med en säker 6-0 seger mot Västanå efter två mål av rutinerade Fredrik Lagemyr. Laget var färdigspelade och tvåa i tabellen men trean Fotö kunde kliva förbi om de vann sin sista match. Som tur var, för KIS, kryssade Fotö hemma mot Geesguud och Kareby knep andraplatsen och uppflyttning men kanske lite väl spännande i slutet. Kareby gjorde flest mål i serien med sina 37 men målen var jämnt fördelade och trion Arvid Davidsson, Fredrik Lagemyr och Ermin Sacic delade på den interna skytteligan på 4 mål. Hursomhelst, stort grattis till Kareby som lirar i sexan nästa år!

 

3. FOTÖ GoIF 34-25 +9 20p

Laget tippades lågt inför denna märkliga säsong (åtta) då det inte fanns så mycket alls att gå på. Ö-laget stod dock för en riktigt fin säsong som slutade med en tredjeplats! Säsongen inleddes på Bravida mot Lundby IF och det var en målrik start på matchen. Efter 27 minuter ledde Fotö med 3-1 efter att de hamnat i ett 0-1 underläge efter tre minuter. Det blev till slut seger med 3-2 efter att evigt unga Alberth Gustafsson (född 1976) gjort två mål. Matchen efter blev en galen drabbning hemma på ön mot Kareby som slutade 5-5 (en match där för övrigt matchrapporten fortfarande inte är inne 3,5 månader senare). Fotö fortsatte att både göra mål och släppa in mål för i matchen efter mot Brämaregården blev det seger 5-4! Alberth Gustavsson och Oliver Jansson blev tvåmålsskyttar i en match som ö-laget vände sista halvtimmen. Laget fortsatte att vinna och slog Backatorp med 3-1 och körde sen över nystartade Västanå med hela 7-0 (efter bland annat två mål av Georg Gustavsson). Fotö var verkligen med i toppen och det blev även en säker seger mot Rödbo (4-0) efter två nya mål av Alberth Gustavsson. Laget stod på 5 segrar och ett kryss efter sex matcher men avslutningen skulle bli svagare. Laget föll först lite oväntat borta mot Solväder med 1-4 och skulle sen möta serieledarna FC Fyrklövern på hemmaplan. Där blev det en tung 0-4 förlust och laget tappade lite i tabellen. Efter de två förlusterna höjde sig laget och besegrade Hermansby borta på Kärnavallen med 2-0 efter två mål av Alberth Gustavsson. Inför sista matchen låg Fotö trea och skulle möta fyran Geesguud. Tvåan Kareby hade redan spelat klart och vid seger skulle Fotö ta andraplatsen och därmed en direktplats till sexan! Det blev en galen avslutning där det såg ut som Fotö hade greppet med en 3-1 ledning i början av andra men när matchuret stod på 83 spelade minuter ledde Geesguud med 4-3! Georg Gustavsson räddade sen en poäng med sitt andra mål i matchen när han satte 4-4 i 91:a! Krysset gjorde att laget behöll tredjeplatsen men när det sen blev klart att den placeringen skulle leda till kval så tackade laget laget nej till kvalplatsen (en kvalplats som sen alltså ledde till spel i sexan utan kval). Hursomhelst så var det en riktigt stabil säsong av Fotö och en av seriens stora positiva överraskningar. Alberth Gustavsson delade skytteligasegern på sina 10 mål.

 

4. GEESGUUD UF 26-22 +4 19p

Laget debuterade 2018 men kom inte till spel förra säsongen. Nu gjorde de ett nytt försök och det räckte till en fin fjärdeplats. I premiären såg det till och med ut som laget skulle besegra blivande seriesegrarna FC Fyrklövern då laget ledde med 2-0 i mitten av första efter mål av Qasim Sayid-Ali Hurie och Asad Abdi Mohamed. FCF vände dock och kunde vinna med 4-2. I nästa match gick det bättre men det satt långt inne borta mot Hermansby. Hemmalaget ledde med 2-1 med en halvtimme kvar men Geesguud vände och Yahye Bashir Abdi avgjorde i 87:e med sitt andra mål för dagen! Det blev sen en 2-0 seger mot Lundby innan laget ställdes mot topptippade Kareby. Det blev en jämn match där till slut KIS kunde vinna med 2-1 efter ett segermål med fem minuter kvar. Geesguud fortsatte dock att blanda prestationer för det blev 3-1 mot Brämaregården i matchen efter men sen förlust 1-4 mot Backatorp. Laget höll på att spela bort sig från uppflyttningskampen men levererade tre raka segrar. Mot Västanå blev det 4-2 efter två mål av Yahye Bashir Abdi och sen svarade Rashid Hassan för ett hattrick mot Rödbo i en match som slutade med en 4-3 seger. Efter 2-0 i matchen mot Solväder i den näst sista omgången var det sen upplagt för dramatik i den sista matchen. Laget var femma, men var inom räckhåll till trean Fotö som stod för motståndet. Seger för Geesguud och laget slutar trea men motståndarna Fotö hade chansen att snuva tvåan Kareby om de vann. Det blev en minnesvärd match i den norra skärgården där det var 1-1 i paus. I andra gick hemmalaget snabbt upp till en 3-1 ledning men Geesguud svarade med tre raka mål och satte 4-3 i 83:e! I den 91:a minuten kom dock 4-4 för hemmalaget och tungt för Geesguud som även drog på sig tre röda kort sent i matchen. Poängen gjorde dock att Geesguud iallafall klev upp på en fjärdeplats. Trean Fotö skulle sen kvala till sexan men tackade nej till den platsen och de flesta (iallafall både bloggen och Geesguud) trodde nog att platsen då skulle gå till fyran Geesguud. Förbundet valde dock att tolka tävlingsbestämmelserna så att fyran i 7A, Gambian Mix IF, fick platsen på bättre poängsnitt än Geesguud. Bloggen anser att platsen bör tillfalla Geesguud och laget har varit i kontakt med förbundet men i skrivande stund är det fortfarande Gambian Mix som har platsen. En plats som ledde till sexan, utan kval, pga a covid-19 restriktionerna. Hur som helst en fin säsong för Geesguud som var med och fightades i toppen. Yahye Bashir Abdi delade förstaplatsen i skytteligan med sina 10 mål.

 

5. SOLVÄDERS FC 18-13 +5 18p

Solväders FC är ett av de här lagen som pendlar mellan sexan och sjuan och senast laget var uppe var säsongen 2017. Förra året var laget fyra i 7C och bloggen trodde väl på en placering i mitten strax bakom topplagen. Hector Valerias gäng blev rejält försvagade då anfallaren Léon Blomstrand (21 mål 2019) lämnade. Till en början var dock SFC med ganska bra även om det blev förlust i premiären mot blivande tvåan Kareby efter att laget släppt in det avgörande 1-2 målet i 91:a minuten! Efter det blev det nämligen tre raka segrar och också även tre raka nollor! Brämaregården besegrades med 3-0 och mot Backatorp avgjorde Ganna Adem med matchens enda mål i 83:e. Hemma på Bravida blev det sen 2-0 mot IK Västanå efter två mål sista halvtimmen. Tre segrarfyra matcher och laget var med i toppen. Sen kom en tuff förlust på Rödbovallen där hemmalaget vann med 2-0 efter att båda målen kom sista tio. Men SFC slog sen dock både Lundby (2-1) och Fotö (4-1) efter två mål av Mahmoud Elkayekh innan det var dags att möta serieledarna FC Fyrklövern. Det blev en märkligt match där det såg ur som Fyrklövern avgjort redan efter 36 minuter då de ledde med 3-0. Solväder svarade dock och med en halvtimme kvar av matchen stod det 3-3! De blivande seriesegrarna hittade dock ett segermål med tio kvar. Säsongen avslutades sen med en 2-1 seger mot Hermansby där Wesam Sufr blev matchvinnare i andra halvlek och 0-2 mot Geesguud i sista. Trots allt en helt ok säsong för SFC som trots allt bara slutade tre poäng bakom tvåan Kareby till slut. Laget imponerade defensivt med bara 13 insläppta mål på 10 matcher och bara ettan Fyrklövern var bättre med sina 10. Framåt var Wesam Sufr bäst med sina 4 mål.

 

6. RÖDBO IF 17-21 -4 13p

Men undantag för 2018, då laget var femma, så har Rödbo IF varit i botten av sjuan de senaste tio åren. Förra året var laget sist i 7C och bloggen trodde de skulle sluta där även i år. Laget överraskande dock och slutade på en respektabel sjätteplats! Helt klart en positiv överraskning. RIF började riktigt fint med fem poäng efter de tre första matcher. I premiären blev det klara 4-0 mot Brämaregården efter två mål av Andreas Hall. Mot Backatorp var det 1-1 i paus innan Rödbo gick ifrån och vann med 4-1 (där Markus Hasselblom blev tvåmålsskytt). Rödbo visade sen att de även kunde störa topplagen när det blev 1-1 mot blivande tvåan Kareby. Sen kom dock första förlusten när nystartade Västanå vann med 2-0Skarpe Nord. RIF resten sig dock direkt och slog Solväder med 2-0 efter två sena mål av Peter Bengtsson och Marcus Hasselblom. Rödbo var med strax bakom toppen men avslutningen blev svagare med bara en seger på de fem sista. Borta mot Fotö föll RIF med klara 0-4 och hemma mot blivande seriesegrarna Fyrklövern blev det förlust med samma siffror. Sen kom dock en fin derbysegerKärnavallen mot Hermansby med 3-1. Mot Geesguud låg RIF under med 1-3 i paus och även om de kom närmare så blev det förlust med 3-4. I säsongsavslutningen blev det sen 0-4 mot Lundby IF och inget kanonavslutning. Säsongen i stort får ändå anses som ett steg i rätt riktning för Rödbo och det ska bli intressant om de kan etablera sig som ett stabilt mittenlag i sjuan nu och slippa bottenplaceringarna. Andreas Hall och Marcus Hasselblom blev bästa målskyttar för RIF med 3 mål var.

 

7. IK VÄSTANÅ 20-29 -9 13p

Nystartade Kungälvslaget IK Västanå bestod av ett kompisgäng med ett förflutet i IK Kongahällas organisation och bloggen trodde att det skulle bli ganska tufft för laget. Det blev till slut en helt ok säsong där laget slutet ett par placeringar högre än vad bloggen tippade. I premiären besegrades Rödbo IF där Oscar Hallberg blev klubbens första målskytt i seriespel då han satte en straff i slutet av första i en match som slutade 2-0. Sen blev det tuffare med 0-2 mot Solväder och hela 1-7 mot Fotö efter att laget rasat ihop i andra. Västanå tog sig dock samman och spelade sen jämnt mot topplaget Fyrklövern där de ledde med 1-0 men sen förlorade med 1-2Oscar Bengtsson räddade sen en poäng mot Hermansby med ett 2-2 mål i 86:e. Mot Geesguud var laget med hyfsat efter bland annat dubbla mål av William Frövén men föll med 2-4. Fyra poäng på de inledande sex matcherna var väl ingen höjdare men Västanå avslutade sen säsongen snyggt med tre segrar på de fyra sista matcherna. Mot Backatorp blev det seger med 4-2 efter bland annat två strutar av Ludvig Lindquist och Lundby besegrades med 5-2 efter att William Frövén hittat rätt två gånger. Mot topplaget Kareby var det dock inte så mycket att göra och IKV föll med hela 0-6. Säsongen avslutades iallafall snyggt med en 3-2 seger mot Brämaregården där laget vände 1-2 till seger och Movitz Hansson avgjorde i 82:a med sitt andra mål i matchen! Säkert en lärorik säsong för Västanå som fick känna på vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher i sjuan. Den interna skytteligan delades mellan William Frövén, Movitz Hansson och Ludvig Lindquist som alla slutade på 4 mål.

 

8. BACKATORP IF 26-29 -3 12p

Laget brukar vara ett stabilt mittenlag i sexan men hade ett katastrofalt 2019 (där de bland annat inledde med sex raka förluster) och åkte ur 6B. Bloggen trodde att BIF, med nya tränaren Johnny Gillberg och meriterade nyförvärvet från Kärra Jonathan Brusberg, skulle vara med i toppen och fightas. Laget inledde dock även denna säsongen uselt och var aldrig nära någon toppstrid. Premiären på Rödbovallen började bra då Hasudin Muratovic satte 1-0 i mitten av första men laget släppte sen fyra och föll med 1-4. I matchen efter blev det en tuff förlust mot Solväders FC efter att BIF släppte matchens enda mål i 83:e. Eländet fortsatte och trots ledning 1-0 mot Fotö blev det förlust med 1-3. Även mot blivande seriesegrarna FC Fyrklövern tog Backatorp ledningen redan i åttonde minuten då Elias Hylén satte 1-0 men efter 90 spelade stod det 4-1 till FCF. Det skulle även bli en femte förlust på raken när det blev 1-4 mot Hermansby. Avslutningen blev dock betydligt bättre då laget faktiskt vann fyra av sina fem sista matcher. Första segern kom mot Geesguud där nyförvärvet Jonathan Brusberg levererade med ett hattrick i 4-1 segern. I matchen efter besegrades Lundby med 4-0 men sen kom en förlust till, denna gången mot Västanå med 2-4. Säsongen avslutade sedan med en tvåsettare som BIF vann med 6-4, 6-4. Mot topplaget Kareby ledde BIF med 3-0 efter en halvtimme efter två mål av Brusberg och ett av Hylén. KIS vände dock matchen med fyra raka mål och ledde med 4-3 i början av andra. Backatorp hade dock en växel till och Hylén kvitterade innan Brusberg gjorde både 5-4 och 6-4 och alltså blev fyramålsskytt! I sista matchen blev det alltså en till 6-4 seger, denna gången mot Brämaregården, och laget klättrade upp till en åttondeplats. En märklig säsong med en svag start och en bättre avslutning där Jonathan Brusberg slutade på 9 mål och var därmed bäst i BIF. Bloggen trodde definitivt att laget skulle vara betydligt närmare toppen men det är bara att ta nya tag till nästa år.

 

9. LUNDBY IF 16-26 -10 7p

Gamla fina Lundby kämpar på i sjuan och kom från en sjundeplats förra året då laget var tillbaka med ett herrlag på seniorsidan efter några års uppehåll. Bloggen trodde att laget skulle ta kliv närmare toppen men istället blev det några snäpp ner i tabellen denna speciella säsong. Premiären började iallafall bra när Samuel De Souza Niederhauser gjorde 1-0 på Fotö efter tre minuter hemma på Bravida. Det räckte dock inte och laget föll med 2-3 till slut. Sen stod laget upp bra mot blivande seriesegrarna FC Fyrklövern med förlorade med 0-2. Det sen iallafall första poängen efter 2-2 mot Hermansby där Rachid Hersi och Kim Karlsten gjorde varsitt mål. Mot Geesguud blev det dock förlust igen, efter 0-0 i paus blev det 0-2 till slut. Laget fortsatte sen att förlora men det var inga stora förluster. Mot topplaget Kareby blev det 1-3 efter 1-1 i paus och mot Solväder blev det förlust med uddamålet (1-2). Till slut kom första segern, borta mot Brämaregården. Det var 2-2 i paus efter två mål av Emil Jenebring men LIF bjöd på ett självmål direkt i andra och det såg ut att bli ännu en förlust. Nicklas Berglind satte dock 3-3 i 82:a och i 88:e avgjorde Terrance Keran Frederick! Trepoängaren följdes dock av ytterligare två förluster där det blev 0-4 mot Backatorp och klara 2-5 mot Västanå där LIF låg under med 0-3 efter 23 minuter! En ganska tuff säsong fick iallafall avslutas på ett positivt sätt då laget vann sin sista match med 4-0 hemma på Bravida mot Rödbo IF efter två mål av Emil Jenebring. Jenebring blev också LIF:s bästa målskytt med sina 5 mål. Sammanfattningsvis ingen höjdarsäsong för Lundby där bloggen trodde laget skulle tampas lite högre upp i tabellen.

 

10. HERMANSBY IF 12-21 -8 6p

Hermansby slutade åtta 2019 och bloggen trodde att laget skulle kliva upp några placeringar men det blev istället en riktigt tung säsong där laget slutade näst sist. Det ska dock sägas att laget var inblandade i en hel del jämna matcher som dock inte genererade så mycket poäng. I premiären mot Geesguud ledde laget med 2-1 med en halvtimme kvar men förlorade med 2-3 efter ett insläppt mål i 87:e! Mot Lundby blev det iallafall en pinne efter att matchen slutat 2-2 men då hade HIF en man mer sista 20-25 minuterna. I derbyt mot Kareby var det dock inget snack och laget föll med 0-4. Laget hittade sen en liten svit med poäng i tre matcher i rad! 0-0 mot Brämaregården följdes upp av en fin 4-1 seger mot Backatorp (som för övrigt var lagets enda seger 2020). Mot Västanå såg det ut som Simon Grahns 2-1 mål med en halvtimme kvar skulle räcka till seger men motståndarna kvitterade i matchminut 86. Säsongen avslutades sen med fyra raka förluster men det var som sagt jämna matcher. I derbyt mot Rödbo blev det förlust med 1-3 och mot Solväder ledde HIF med 1-0 efter mål av Marco Strandberg men förlorade med 1-2 till slut. Hemma på Kärnavallen var det 0-0 i paus mot topplaget Fotö men förlust 0-2 efter 90. Säsongen avslutades sedan med en uddamålsförlust mot seriesegrarna FC Fyrklövern (1-2). Säkert en frustrerande säsong för Hermansby då de fick väldigt lite poäng med tanke på hur många jämna matcher de var inblandade i. Det var egentligen bara i 0-4 matchen mot Kareby som det rann iväg annars var laget inblandade i tre uddamålsförluster och tre kryss. Offensivt var det dock en riktigt svag säsong med bara 13 mål på 10 matcher (sämst i 7C) och Simon Grahn var målbäst på blygsamma 3 fullträffar. 

 

11. BRÄMAREGÅRDENS FC 14-43 -29 1p

Laget slutade 11:a i 7C förra säsongen och bloggen trodde att det skulle bli tufft även i år, något som skulle visa sig stämma. Säsongen inledde med två ganska klara förluster där laget föll med 0-4 mot Rödbo IF och 0-3 mot Solväder. Den kom en målrik match mot Fotö hemma på Bravida. Det var 1-1 i paus och BFC tog ledningen tidigt i andra genom William Reusch Eide. Fotö vände dock och gick ifrån till en 5-2 ledning innan BFC vaknade till igen och reducerade två gånger om men kom inte närmare. Sen kom en rejäl förlust mot topplaget Fyrklövern (0-7) innan säsongens enda poäng bärgades. Hemma på Bravida blev det 0-0 mot Hermansby.  Mot Geesguud var dock laget med hyfsat och det var 1-1 till mitten av andra innan BFC släppte in två mål och förlorade med 1-3. Mot Lundby såg det sen faktiskt ut som BFC skulle ta en trea och laget ledde med både 2-1 och 3-2 (när det bara återstod mindre än tio minuter). LIF lyckades dock kvittera i 82:a och sätta segermålet i 88:e!  Efter den tunga förlusten rasade laget igenom helt mot topplaget Kareby och förlorade med 0-8. Det var sen jämnare i de två avslutande matcherna. William Reusch Eide svarade för ett hattrick mot Backatorp där det blev förlust med 4-6 och i sista matchen vände motståndarna Västanå underläge 1-2 till seger 3-2 i slutet. Det blev alltså bara en poäng för BFC under hela säsongen men förutom storförlusterna mot topplagen så var laget bra med i många matcher med bland annat tre uddamålsförlusten. Det blev dock vara 14 mål framåt därWilliam Reusch Eide blev målbäst med sina 6 mål. Laget släppte också flest mål i hela 7C (43).

 

/Rasta