Tyvärr så kommer det tråkiga beskedet att bloggens bevakning av vår fina lokalfotboll inte kommer att fortsätta 2021.

 

Anledningen är enkel då det efter nyår inte kommer att finnas någon tid att lägga på bloggen. För de som inte vet så har jag studerat till lärare de senaste fyra åren och är nu klar och börjar jobba i januari.

Bloggen har tagit mellan 15-20 timmar varje vecka och då jag har studerat så har jag kunnat sprida ut de timmarna under dagtid men även på kvällarna. Att kombinera en lärartjänst på heltid med att fortsätta lägga 15-20 timmar på bloggen är helt enkelt inte genomförbart.

Visst hade det varit möjligt att lägga färre timmar på bloggen men då hade det självklart blivit en sämre produkt. För att täcka lokalfotbollen (division 4-7) på det sättet som jag vill med serietippningar, matchkommentarer, sammanfattningar, intervjuer, Silly-Season och förbundsgrejer så tar det helt enkelt runt 15-20 timmar i veckan. Nu när den tiden inte finns hade det varit konstigt att välja ut några saker (eller några serier) och helt enkelt leverera en sämre blogg. Även om jag skulle lagt färre timmar så hade det ändå varit en stress att hålla igång bloggen och då känns det bättre att lägga ner helt. 

 

Efter tio års bloggande är det alltså dags att ta en paus. För de som inte vet så startade bloggandet i slutet av juli 2010 då bloggen Götaholmaren föddes. Till en början handlade den bara om livet i min dåvarande klubb Götaholm BK, då i 6A. Ganska snabbt kom den dock att handla om hela 6A och Götaholmaren körde på fram till säsongen 2016 då jag lämnade för att söka lyckan i Majorna och SK Argo. Götaholmaren bytte då namn till Rastas Hörna och kom att täcka hela lokalfotbollen istället för bara 6A. Rastas Hörna överlevde dock bara ett år innan jag och Daniel ”Dalla” Natanaelsson (som drev FCF-bloggen) slog ihop våra bloggar och till säsongen 2017 föddes Rasta&Dalla – Lokalfotbollen i Göteborg! Pga tidsbrist lämnade dock Dalla bloggen inför säsongen 2018 och de tre senaste säsongerna har jag drivit bloggen själv. Magnus ”Böjen” Carlsson var dock inne säsongen 2019 med en uppskattad bevakning av Göteborgslagen i division 3.

 

Självklart är det tråkigt att det tar slut men jag tar ändå med mig allt det positiva som bloggen har skapat. Förhoppningvis har bloggen lyckats föra människorna i lokalfotbollen lite närmare varandra och byggt lite broar här och där. Förutom det rent resultatmässiga så är jag stolt över att bloggen har varit en plattform för diskussion gällande andra saker som rör lokalfotbollen och föreningslivet. 

 

När det gäller podden Rasta Möter så var tanken först att köra på nu under hösten men som ni sett så har det bara kommit två avsnitt och det kommer inga fler i nuläget. Situationen med pandemin och tidsbrist (då jag är mitt upp i mitt examensarbete) har gjort att det inte hänt så mycket där. Så podden tackar också för sig för tillfället men sen är ju poddformatet lättare att hinna med och man vet aldrig i framtiden hur det blir. 

 

Bloggen kommer dock att ligga kvar hela 2021 och Facebook-gruppen (som i skrivande stund har 274o medlemmar) kommer att vara kvar. Jag kommer fortfarande att vara admin i den gruppen och det är självklart fritt fram att posta allt som har med lokalfotbollen att göra!

 

Jag vill också passa på att tacka alla som varit inblandade genom åren. Alla sponsorer som bloggen haft men framförallt alla klubbar och fotbollsmänniskor ute i lokalfotbollen! Utan läsare eller personer som svarar på intervjufrågor och matchkommentarer hade det inte funnits någon blogg!

 

Det fotbollsmässiga fokuset kommer nu att ligga på SK Argo och mina uppdrag där men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag har ju tack vare bloggen lyckats bygga upp ett av de bästa nätverket någonsin i lokalfotbollen och tveka inte höra av er om det skulle vara något jag kan hjälpa till med. 

 

Bloggen kommer att köra på året ut så jag kommer att hinna med några inlägg till innan det är helt slut!

 

Tack för den här tiden, ta hand om varandra och så ses vi ute i lokalfotbollen!

 

/Rasta