Nu har även både Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Göteborgs Fotbollförbund (GFF) kommit ur med nya direktiv som ett svar på Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd som kom i 8/12 och som börjar gälla nu imorgon måndag (14/12). 

 

SvFF:s uppdaterade riktlinjer ser ut så här:

GFF följer inte oväntat SvFF:s riktlinjer: 

 

Sammanfattningsvis så är det alltså ok att genomföra träningar utomhus och i mindre grupper så länge alla andra allmänna råd följs. 

 

När det gäller tolkningen av vad mindre grupper betyder så går det att läsa följande på Riksidrottsförbundets (RF) hemsida (HÄR): 

Så riktlinjen är max 8 personer, vilket självklart gör det svårt att genomföra ordinarie fotbollsträningar då de flesta övningar involverar fler än 8 personer. Rent teoretiskt borde flera grupper av åtta kunna genomföra en träning utomhus på en hel- eller halvplan så länge grupperna behålls hela träningen och inte blandas med varandra.

Så som bloggen tolkar det så får vi alltså vänta med att köra vanliga träningar ett tag till. 

 

/Rasta