Den 18 december kom Folkhälsomyndigheten ut med nya direktiv och några dagar senare skrev SvFF så här på sin hemsida:

Först verkade det som tolkningen var att även utomhusanläggningar skulle stängas ner men 22/12 kom ett förtydligande att så inte var fallet. Det går alltså fortfarande att träna ute men det är följande som fortfarande gäller (från SvFF:s hemsida): 

Det går alltså att genomföra träningar utomhus med spelare födda 2004 och tidigare men det är fortfarande mindre grupper som gäller. Riksidrottsförbundet tolkar mindre grupper så här:

Om nu lag i lokalfotbollen väljer att dra igång sin försäsong nu i januari så är det alltså grupper med max åtta personer som gäller. Frågan blir ju då hur en träning (med en hel trupp) kan genomföras rent praktiskt. Utomhus på en hel- eller halvplan så får helt enkelt klubbarna dela upp sin trupp i mindre grupper och de grupperna får träna enskilt. För att rekommendationerna ska följas så går det självklart inte att blanda grupperna under träningen eller att någon gång under träning ha någon gemensam övning. Frågan blir dock vad som händer nästa träning? Måste samma grupper hållas (vilket självklart blir svårt) eller börjar det om från början? Det rimliga är ju att det börjar om men målet kan självklart vara att försöka behålla grupperna så gott det går. 

Kommer detta leda till jätteroliga träningar? Troligtvis inte.

Är det bättre än att inte träna fotboll alls? Troligtvis. 

Vi får självklart hoppas att alla klubbar tar sitt ansvar och tar rekommendationerna på allvar om de nu väljer att dra igång nu i januari. 

 

När det gäller utomhusanläggningar i Göteborg så är det alltså fritt fram från 28/12 att boka för föreningar. 

När det gäller träningsmatcher, cuper och serier så skriver SvFF så här: 

  

I skrivande stund är det alltså inga matcher överhuvudtaget som gäller för lokalfotbollen

 

/Rasta